Капелюхи циліндр і казанок

  1. Циліндр і казанок: трохи історії
  2. Кому йде казанок і циліндр
  3. Куди і з чим носити капелюхи

Кілька десятиліть тому вихід на вулицю без капелюха вважався ознакою поганого тону. Часи змінилися і тепер головні убори все рідше зустрічаються в базовому гардеробі. Але капелюхи ніколи не виходили з моди. Даний аксесуар вимагає відповідного образу.

Капелюх циліндр має високу тульей, відповідної форми, плоским верхом і невеликими полями. Казанок, в свою чергу, має округлу невелику тулію і трохи загнуті вгору поля.

Дані вироби відрізняються своєю тематичністю і вимагають ретельного підбору елементів гардероба. Сучасні дизайнери, відродили популярність аксесуарів, радять вписувати їх в різні луки і експериментувати зі всілякими доповненнями.

Циліндр і казанок: трохи історії

Циліндр отримав свою назву в зв'язку зі схожістю з геометричною фігурою. Прообразом моделі є округлий головний убір з високою тулією, який вважали за краще чоловіки в 15 столітті.

Вперше впізнавана модель циліндра з'явилася в 1797г. завдяки Капелюшника Дж. Гетерінґтон. Виріб викликало шок і здивування публіки, і автору довелося сплатити штраф.

Піком популярності такої капелюхи є час з 1820 року. Циліндр став приналежністю аристократичного прошарку суспільства. Виріб виконувалося вручну. Для виготовлення застосовувалися дорогі тканини. Далі капелюх перейшла в повсякденний гардероб середнього класу Америки і Європи.

Далі капелюх перейшла в повсякденний гардероб середнього класу Америки і Європи

Капелюх циліндр чорного кольору є стильним акцентом образу Марлен Дітріх, що складається з чоловічого фрака, штанів класичного крою і білої сорочки.

Капелюх циліндр чорного кольору є стильним акцентом образу Марлен Дітріх, що складається з чоловічого фрака, штанів класичного крою і білої сорочки

Розкішна капелюх циліндр, обтягнута шовковою тканиною чорного кольору, допоможе створити ретро-образ для дівчат, що віддають перевагу чоловічий стиль. Головний убір підкреслить жіночність і почуття стилю.

Головний убір підкреслить жіночність і почуття стилю

Елегантну капелюх казанок носили юні дівчата. Аксесуар добре поєднується з сукнею приталеного крою, довжиною в підлогу, з довгими рукавами. Доповнюють образ короткі шкіряні рукавички і тростину.

Доповнюють образ короткі шкіряні рукавички і тростину

Капелюх циліндр - головний убір, який носили на скачки. Представниці прекрасної статі надягали короткі жакети приталеного фасону і спідниці прямого силуету, довжиною в підлогу.

Представниці прекрасної статі надягали короткі жакети приталеного фасону і спідниці прямого силуету, довжиною в підлогу

Розкішний комплект для скачок, що складається з високою капелюхи казанка, шовкової блузи з довгими об'ємними рукавами, корсета і спідниці вільного крою, довжиною максі чудово підкреслював почуття стилю.

Розкішний комплект для скачок, що складається з високою капелюхи казанка, шовкової блузи з довгими об'ємними рукавами, корсета і спідниці вільного крою, довжиною максі чудово підкреслював почуття стилю

Капелюх циліндр відмінно вписується в оригінальний вечірній образ. Доповнює його піджак з глибоким декольте, виконаний з тканини, декорованого паєтками.

У другій половині 19 століття в моду входить жіночий варіант головного убору. Циліндр придбав характерний шовковий відблиск. Після Першої світової війни виріб зникло з модного гардероба.

У наш брешемо циліндр зазвичай носять на скачки в Англії. Виріб також полюбилося представникам субкультури стімпанк. Крім цього, циліндр став атрибутом ілюзіоністів.

Капелюх казанок з'явилася в середині 19-го століття. Вона була виготовлена ​​для лісничих. Основними функціями вироби був комфорт у використанні і захист голови під час верхової їзди.

Капелюх казанок чорного кольору гармонує з блузкою білого тону, короткими чорними шортами, піджаком прямого фасону, об'ємною сумкою бежевого відтінку і мокасинами з принтом, на товстій підошві.

Капелюх казанок чорного кольору гармонує з блузкою білого тону, короткими чорними шортами, піджаком прямого фасону, об'ємною сумкою бежевого відтінку і мокасинами з принтом, на товстій підошві

Чорний капелюх казанок добре виглядає з тонким светром з малюнком, спідницею з картатим принтом, прямого силуету, довжиною до колін, клатчем рожевого кольору і закритими босоніжками чорного забарвлення на середньому каблуці.

Чорний капелюх казанок добре виглядає з тонким светром з малюнком, спідницею з картатим принтом, прямого силуету, довжиною до колін, клатчем рожевого кольору і закритими босоніжками чорного забарвлення на середньому каблуці

Капелюх казанок чорного кольору буде відмінно виглядати з сорочкою білого тону, коротким чорним жакетом, спідницею золотистого відтінку, прямого крою, довжиною до колін і лаковими ботильйони чорного забарвлення на високих підборах.

Капелюх казанок чорного кольору буде відмінно виглядати з сорочкою білого тону, коротким чорним жакетом, спідницею золотистого відтінку, прямого крою, довжиною до колін і лаковими ботильйони чорного забарвлення на високих підборах

Капелюх циліндр чорного кольору створить стильний образ з сукнею чорного відтінку, приталеного фасону, довжиною вище колін, клатчем з аплікацією і ботильйони чорного забарвлення на високих підборах.

Незабаром модель отримала назву «Коук» - на прізвище замовника. Пізніше в Британії капелюх іменували «bowler» ( «казанок»). Головний убір послужив формальною заміною циліндра. Капелюх мала менш високу вартість, так як виконувалася машинним способом.

У 20 роки минулого століття казанок став атрибутом повсякденного стилю. Популярність моделі підкреслюють фільми Чарлі Чапліна. У жіночому гардеробі виріб було аксесуаром незаміжніх дівчат, які носили його на скачки.

У жіночому гардеробі виріб було аксесуаром незаміжніх дівчат, які носили його на скачки

Чорний капелюх казанок, декорована брошкою, складе гармонійний ансамбль з блузкою з орнаментом і басками, брюками чорного тону, вільного силуету, клатчем і босоніжками чорного забарвлення на середньому каблуці.

Чорний капелюх казанок, декорована брошкою, складе гармонійний ансамбль з блузкою з орнаментом і басками, брюками чорного тону, вільного силуету, клатчем і босоніжками чорного забарвлення на середньому каблуці

Капелюх казанок чорного кольору поєднується з сукнею світло-блакитного відтінку, приталеного крою, з двошаровою спідницею, довжиною до колін, без рукавів, клатчем і ботильйони чорного забарвлення на високих підборах.

Капелюх казанок чорного кольору поєднується з сукнею світло-блакитного відтінку, приталеного крою, з двошаровою спідницею, довжиною до колін, без рукавів, клатчем і ботильйони чорного забарвлення на високих підборах

Чорний капелюх казанок, прикрашена маленьким пером, доповнить сорочку з принтом, штани сірого відтінку, вільного фасону, прямий піджак, невелику сумку і туфлі на низьких підборах.

Чорний капелюх казанок, прикрашена маленьким пером, доповнить сорочку з принтом, штани сірого відтінку, вільного фасону, прямий піджак, невелику сумку і туфлі на низьких підборах

Капелюх циліндр чорного кольору гармонує з сорочкою з принтом, брюками чорного відтінку, класичного силуету, прямим жакетом, маленькою сумкою і черевиками на низькому каблуці.

Капелюх казанок вийшла з моди після Другої світової війни. В сучасності виріб надягають на офіційні зустрічі представники англійської королівської сім'ї. Кілька сезонів поспіль головний убір був трендом провідних дизайнерів жіночої моди, що знову відбилося на його популярності.

Кому йде казанок і циліндр

Віддаючи перевагу циліндру, зверніть увагу на зростання і комплекцію. Капелюх не підійде високим дівчатам з пишними формами. Висота головного убору не вигідно підкреслить зростання. Мініатюрні дівчини, навпаки, будуть візуально здаватися вище в циліндрі.

Високий головний убір покликаний врівноважувати риси круглого особи. При цьому власницям витягнутої форми рекомендовано уникати циліндрів.

Капелюх казанок вважається менш вимогливим виробом. Округлі форми даної моделі покликані згладжувати навіть грубі риси обличчя. Капелюх має здатність коригувати більшість невеликих недоліків, якщо правильно її носити.

Капелюх має здатність коригувати більшість невеликих недоліків, якщо правильно її носити

Капелюх казанок темно-зеленого кольору добре виглядає з кардіганом білого відтінку, спідницею-жовтого кольору, прямого крою, довжиною нижче колін і туфлями коричневого забарвлення на низькому ходу.

Капелюх казанок темно-зеленого кольору добре виглядає з кардіганом білого відтінку, спідницею-жовтого кольору, прямого крою, довжиною нижче колін і туфлями коричневого забарвлення на низькому ходу

Капелюх циліндр темно-синього кольору буде відмінно виглядати з укороченою джинсового сорочкою блакитного відтінку, без рукавів, облягаючими чорними брюками, джинсовим рюкзаком і туфлями чорного забарвлення на низькому ходу.

Капелюх циліндр темно-синього кольору буде відмінно виглядати з укороченою джинсового сорочкою блакитного відтінку, без рукавів, облягаючими чорними брюками, джинсовим рюкзаком і туфлями чорного забарвлення на низькому ходу

Чорний капелюх казанок створить стильний образ з пальто прямого фасону, довжиною вище колін, укороченими вузькими брюками, синього відтінку, об'ємної стеганой сумкою сірого тону і черевиками чорного забарвлення на низькому ходу.

Чорний капелюх казанок створить стильний образ з пальто прямого фасону, довжиною вище колін, укороченими вузькими брюками, синього відтінку, об'ємної стеганой сумкою сірого тону і черевиками чорного забарвлення на низькому ходу

Капелюх казанок чорного кольору складе гармонійний ансамбль з топом білого відтінку, короткими чорними шортами, сорочкою тони хакі, невеликою сумкою і замшевими ботильйони чорного забарвлення на високих підборах.

Капелюх казанок чорного кольору складе гармонійний ансамбль з топом білого відтінку, короткими чорними шортами, сорочкою тони хакі, невеликою сумкою і замшевими ботильйони чорного забарвлення на високих підборах

Чорний капелюх казанок поєднується з тонкою блузкою, спідницею розкльошені силуету, довжиною вище колін, і ботильйони коричневого забарвлення, з відкритим носом, на високих підборах.

Чорний капелюх казанок поєднується з тонкою блузкою, спідницею розкльошені силуету, довжиною вище колін, і ботильйони коричневого забарвлення, з відкритим носом, на високих підборах

Капелюх казанок чорного кольору доповнить смугасту майку, спідницю червоного відтінку, довжиною вище колін, джинсовий жилет синього кольору і босоніжки золотистої забарвлення на низькому ходу.

Капелюх казанок чорного кольору доповнить смугасту майку, спідницю червоного відтінку, довжиною вище колін, джинсовий жилет синього кольору і босоніжки золотистої забарвлення на низькому ходу

Капелюх казанок чорного кольору гармонує з костюмом коричневого відтінку, що складається з жакета приталеного крою і облягаючих брюк, маленькою сумкою і туфлями чорного забарвлення на високих підборах.

Капелюх казанок чорного кольору гармонує з костюмом коричневого відтінку, що складається з жакета приталеного крою і облягаючих брюк, маленькою сумкою і туфлями чорного забарвлення на високих підборах

Чорний капелюх циліндр добре виглядає з піджаком прямого фасону, об'ємною спідницею темно-сірого відтінку, довжиною до колін і туфлями чорного забарвлення на низькому ходу.

Чорний капелюх циліндр добре виглядає з піджаком прямого фасону, об'ємною спідницею темно-сірого відтінку, довжиною до колін і туфлями чорного забарвлення на низькому ходу

Капелюх циліндр темно-синього відтінку буде відмінно виглядати з костюмом чорного кольору, що складається з піджака прямого силуету і укорочених штанів, блузкою з принтом, клатчем бежевого тону і туфлями чорного забарвлення на високих підборах.

Власницям довгого або великого носа рекомендується зрушити капелюх трохи на потилицю. Такий нюанс допоможе візуально підкоригувати зовнішність.

Казанок - ідеальний варіант для власниць круглого особи. Форма капелюхи візуально витягне особа. Стилісти радять носити аксесуар прямо або злегка зсунувши на бік. Головне, не натягувати казанок занадто туго.

Куди і з чим носити капелюхи

Капелюхи циліндри, як правило, використовують в костюмованих заходах і урочистих вечорах. Головний убір стане частиною весільного вбрання. При цьому аксесуар прикрашається всілякими декоративними елементами, такими як квіти, стрічки, банти і вуаль.

При цьому аксесуар прикрашається всілякими декоративними елементами, такими як квіти, стрічки, банти і вуаль

Невелика капелюх циліндр білого кольору, декорована штучним квіткою, пером і вуаллю, стане розкішним акцентом весільного образу. Добре виглядає на білявок.

Добре виглядає на білявок

Капелюх казанок чорного кольору створить стильний образ з білою сукнею, приталеного крою, довжиною в підлогу, з об'ємними рукавами до ліктів, невеликою сумкою коричневого тону і мокасинами чорного забарвлення.

Капелюх казанок чорного кольору створить стильний образ з білою сукнею, приталеного крою, довжиною в підлогу, з об'ємними рукавами до ліктів, невеликою сумкою коричневого тону і мокасинами чорного забарвлення

Невисока капелюх циліндр світло-зеленого відтінку складе гармонійний ансамбль з сукнею, прямого фасону, з прозорими рукавами до ліктів. Головний убір стане прикрасою дівчат з колірним типом осінь.

Головний убір стане прикрасою дівчат з колірним типом осінь

Капелюх казанок червоного кольору поєднується з піджаком сірого відтінку, прямого силуету, облягаючими брюками з дрібним принтом, об'ємною сумкою синього тону і високими чобітьми коричневого забарвлення на низькому ходу.

Капелюх казанок червоного кольору поєднується з піджаком сірого відтінку, прямого силуету, облягаючими брюками з дрібним принтом, об'ємною сумкою синього тону і високими чобітьми коричневого забарвлення на низькому ходу

Капелюх казанок чорного кольору доповнить укорочений тонкий светр з довгими рукавами, короткі джинсові шорти світло-блакитного відтінку і кросівки з принтом, на товстій підошві.

Капелюх казанок чорного кольору доповнить укорочений тонкий светр з довгими рукавами, короткі джинсові шорти світло-блакитного відтінку і кросівки з принтом, на товстій підошві

Чорний капелюх циліндр гармонує з двобортним жакетом, спідницею синього відтінку, розкльошені крою, довжиною вище колін, об'ємною сумкою і босоніжками чорного забарвлення на платформі.

Циліндр поєднується з сукнями, виконаними з щільних тканин. Крім цього, виріб послужить доповненням тематичного образу, що складається з смокінга і брюк класичного крою . Такий вигляд подарує атмосферу старого кіно, ведучи до костюму Марлен Дітріх.

Театральні моделі золотого, сріблястого, червоного, чорного або білого кольорів, виконані з блискучих тканин, вважаються головним акцентом розкішного вечірнього образу. Головний убір доповнить пишну сукню в тон.

Казанок, будучи уособленням Англії, відмінно виглядає з брючними костюмами класичного фасону, що чудово впишеться в діловий образ. Штани прямого силуету і сувора жіноча блузка , Доповнені казанком, засяють особливим шиком. При цьому добре виглядають ретро-елементи в декорі блузки.

Капелюх циліндр чорного кольору добре виглядає з сірої майкою, облягаючими брюками чорного тону, короткою шкіряною курткою коричневого відтінку, об'ємною сумкою і угамі чорного забарвлення.

Капелюх циліндр чорного кольору добре виглядає з сірої майкою, облягаючими брюками чорного тону, короткою шкіряною курткою коричневого відтінку, об'ємною сумкою і угамі чорного забарвлення

Капелюх казанок чорного кольору буде відмінно виглядати зі светром, укороченими брюками, піджаком прямого фасону, маленькою сумкою і півчобітками чорного забарвлення на шнурівці і високих підборах.

Капелюх казанок чорного кольору буде відмінно виглядати зі светром, укороченими брюками, піджаком прямого фасону, маленькою сумкою і півчобітками чорного забарвлення на шнурівці і високих підборах

Чорний капелюх казанок створить стильний образ з блузкою бежевого відтінку з короткими рукавами, спідницею чорного тону довжиною до колін, об'ємною сумкою і ботильйони чорного забарвлення на платформі.

Чорний капелюх казанок створить стильний образ з блузкою бежевого відтінку з короткими рукавами, спідницею чорного тону довжиною до колін, об'ємною сумкою і ботильйони чорного забарвлення на платформі

Невисока капелюх циліндр чорного кольору складе гармонійний ансамбль з сукнею з дрібним принтом, приталені силуети, довжиною до колін, без рукавів, сумкою рожевого кольору і босоніжками на високих підборах.

Невисока капелюх циліндр чорного кольору складе гармонійний ансамбль з сукнею з дрібним принтом, приталені силуети, довжиною до колін, без рукавів, сумкою рожевого кольору і босоніжками на високих підборах

Капелюх казанок чорного кольору поєднується з шубою бежевого відтінку, прямого крою, довжиною до середини стегна, облягаючими брюками і черевиками чорного забарвлення на низьких підборах.

Капелюх казанок чорного кольору поєднується з шубою бежевого відтінку, прямого крою, довжиною до середини стегна, облягаючими брюками і черевиками чорного забарвлення на низьких підборах

Сірому капелюсі казанок доповнить тонкий светр білого тону, облягаючі шкіряні штани, коротку куртку, об'ємну сумку і кросівки білого забарвлення.

Офісний комплект складе тандем спідниці-олівець , Сорочки в чоловічому стилі, капелюхи казанок і закритих туфель. В якості аксесуару підходящим варіантом буде парасолька-тростина. Сумку при цьому рекомендується підбирати простої форми і без обробки.

З особливою ретельністю слід підбирати верхній одяг. Одягаючи казанок, поєднуйте його з фасоном пальто в підлогу , Плащами довжиною міді, приталеного крою.

No votes yet.

Please wait ...

Новости