Кава під час схуднення: кому можна пити

Кава.

Фото: pixabay.com

Кава здатна впливати на гормони, що призводять до виникнення жиру в області живота. В одній чашці цього напою міститься менше однієї калорії, при цьому кави часто дарує таку ж спалах енергії, як і плитка шоколаду. Крім того, у кави є й інші переваги, адже в минулому році Американська кардіологічна асоціація підтвердила користь для здоров'я незліченних антиоксидантів, які містяться в каві і зеленому чаї.

Однак експерти в області здорового харчування підкреслюють, що люди часто не беруть до один не дуже приємний побічний ефект - кава може призводити до набору зайвої ваги, і особливо в області живота, пише Medikforum.

Нагадаємо, раніше була розкрита смертельна небезпека популярного напою .

Кофеїн збільшує ритм серцебиття, а також інтенсивність дихання. У деяких людей він викликає тривожні стани, через що в крові зростає рівень кортизолу, тобто гормону стресу. Саме це змушує організм запасатися зайвим жиром, переважно в області талії. Кортизол зазвичай присутній в організмі на верхніх своїх показниках вранці, а на нижніх - вечорами. Хоча стрес і не є єдиною причиною збільшення рівня кортизолу, все-таки його не даремно називають стресовим гормоном, оскільки найчастіше він виділяється саме в небезпечних і напружених життєвих обставинах. Саме стрес звинувачують в набирання ваги у жінок.

Крім того, низька калорійність кави оманлива, адже цей напій часто поєднують з продуктами, які містять набагато більше калорій. Наприклад, в каву додають жирні вершки, цукор, а поруч на тарілочку кладуть тістечко або шматочок торта. Чим більше кави випивається щодня людиною, тим вище рівень кортизолу в крові і ймовірність виникнення зайвої ваги. Однак якщо ви обмежуєте себе двома-трьома чашечками в день, то в цьому немає нічого небезпечного, і вашої талії, скоріше за все, нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що вживання газованої води погіршує пам'ять .

Дивіться відео: т айни бездоганного кави з молоком

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости