Кава в турці. Як варити чорна кава

Кава в турці виходить міцним, ароматним, з густою пінкою. Цьому способу віддають перевагу ті, для кого кави, приготований у френч-пресі, «занадто ніжний», недостатньо густий і без гіркоти. Крім того, кава до турці підійде тим, кому потрібно заощадити час і без зайвих процедур отримати улюблений напій на сніданок.

Крім того, кава до турці підійде тим, кому потрібно заощадити час і без зайвих процедур отримати улюблений напій на сніданок

Незважаючи на простий набір інструментів для приготування: кава і турка (джезва, ручна кавоварка), є кілька моментів, яким слід приділити особливу увагу.

Турка повинна бути особливої ​​форми: широке кругле дно і як можна більш вузьке горлечко - іноді достатньо лише для того, щоб в нього могла пройти чайна ложка. Вузьке горло захищає пінку, яка в таких умовах зберігає свою структуру і утримує найважливіші ароматичні речовини, що відповідають за букет напою і гаму смаку кави. За розміром турка повинна бути підібрана точно під обсяг приготавливаемого напою. Наприклад, якщо турка розрахована на дві кавові чашки, слід готувати саме таку порцію, не менше.

Кава для приготування в турці повинен бути самого дрібного помелу - буквально «в пил» (або «в борошно»). Це забезпечить щільну пінку і максимальну міцність напою, оскільки виділення кавових складових в воду (екстракція) буде найбільш повним. З кавою, меленого настільки дрібно, ароматичні речовини виділяються швидше звичайного, тому смак напою буде сильно залежати від того, наскільки свіжий помел. Якщо у вас вдома є кавомолка - меліть кави безпосередньо перед приготуванням. Кава, мелений прямо перед заварюванням, нехай навіть на звичайній побутовій кавомолці, вийде гарантовано смачніше, ніж мелений на професійній кавомолці, але заздалегідь. Перед тим як купити мелену каву, подумайте: може у вас є можливість забезпечити себе свіжим помелом. Ми розуміємо, що не у кожного нашого покупця є кавомолка і тому для тих, хто купив мелену каву, мелем його безпосередньо перед відправленням замовлення, а пакети для зберігання вибрали найкращі (щільний матеріал, широка застібка), які тільки змогли знайти.

Процедура приготування: в турку насипаємо каву з розрахунку: 7 грамів кави на порцію. У двох чайних ложечки «з гіркою» міститься потрібний обсяг. Під порцією як правило мається на увазі кавова чашка, які випускають об'ємом в 100 мл. Насипали кави, залили холодною водою, ретельно все перемішали і ставимо на маленький вогонь. Хто любить каву зі спеціями: наприклад, кава з корицею, - можна додати зараз. Хто п'є каву з цукром - теж додаємо відразу.

Незважаючи на те, що ми «варимо» кави в турці, слід чітко пам'ятати, що доводити до кипіння воду не можна. Як і при будь-якому іншому способі приготування, тут не використовується окріп. Оптимальна температура для якісної екстракції кави в воду - 90-92 ° C. Нашим орієнтиром служить пінка: як тільки вона збирається «закипіти», слід прибрати кавоварку з вогню. Цей момент називають «підйомом пінки». Проводять мінімум два підйому пінки, утримуючи її «в тонусі». В результаті пінка стає щільною, з скоринкою, похрустивая під час підйому.

Після декількох підйомів відразу ж розливаємо каву по чашках, не наполягаючи напій в кавнику.

Новости