Кава з молоком - шкода чи користь: секрети приготування

  1. Як правильно додавати молоко в каву?
  2. Яке молоко краще для кави?
  3. Кава і незбиране молоко
  4. Кава і вершки
  5. Кава і сухе молоко
  6. Користь і шкода кави з молоком

Добрий день, відвідувачі сайту « наш секрет »!

Ви починаєте кожен свій день з чашки кави і наливаєте в неї молоко? Тоді вам буде цікаво дізнатися про те, які види молока підкріплюють смак кави, а які зовсім не годяться для того, щоб додавати їх в цей напій. Кава з молоком шкода чи користь для здоров'я?

Добрий день, відвідувачі сайту «   наш секрет   »
Як правильно додавати молоко в каву?

Якщо ви любите каву з молоком, радимо вам вибирати міцну каву, в такій комбінації смак кави не втрачається. Професійні барісти, фахівці з приготування кави, рекомендують додавати молоко в каву спіненим. Після збивання воно набуває солодкуватий смак і стає більш ніжним.

Яке молоко краще для кави?

Вибір молока, зрозуміло, залежить від ваших уподобань, якщо хтось любить соєве молоко, його цілком можна використовувати. Якщо ви худнете, ідеальним було б пити каву без молока. Але якщо ви не можете без нього обійтися, радимо вибрати козяче, або рослинне - соєве, мигдальне та т. Д.

Кава і незбиране молоко

Незбиране молоко - хороший вибір, особливо якщо ви готуєте капучіно, лате або інший молочний варіант кави. До того ж, воно може надати напою цікавий візуальний ефект і, крім цього, гармонійний смак. Якщо ви дотримуєтеся дієти, краще знижуватися не жирність, а кількість молока. Коли чашка кави необхідна, щоб підбадьоритися, то варто знати, що присутність молока трохи пригнічує дію кофеїну.


Кава і вершки

Вершки ідеально підходять, коли потрібно приготувати каву по-віденськи. Але їх обов'язково потрібно збити. Але і без збивання напій буде хороший. Поєднання вершків і кава оцінять ті, хто любить каву з насиченим, так званим «оксамитовим» смаком. Однак вершки абсолютно не годяться для приготування капучіно. І тим більше від них доведеться відмовитися, якщо ви турбуєтеся про зайву вагу, тому що вершки роблять кавовий напій надто калорійним.

Кава і сухе молоко

Сухе молоко не покращує кави, а лише псує його смак і аромат. Якщо ви п'єте каву заради його смаку, ця комбінація не рекомендується. Сухе молоко краще залишити як запасний варіант, наприклад, для походу або поїздки на дачу.

Користь і шкода кави з молоком

І той, і інший інгредієнти натуральні і якщо напоєм не зловживати, то шкоди для здоров'я не буде. Проте, варто знати про вплив кави з молоком на організм.

- При гіпертонії кави не рекомендується, навіть з молоком.

- Кава з молоком може викликати діарею, висипання на шкірі і проблеми з шлунково-кишкового тракту.

- Людям після 50 років кави категорично не рекомендується, так як він вимиває кальцій і без того крихких кісток. Точно також протипоказано і незбиране молоко з-за поганої засвоюваності.

- Сливки і жирне молоко перешкоджають утворенню темного нальоту на зубах через каву.

Бадьорого ранку!

Який розчинна кава краще - гранульований або сублімований

2017-08-12 / здоров'я автор: Туманова Інна коментарів 5

Як правильно додавати молоко в каву?
Яке молоко краще для кави?
Ви починаєте кожен свій день з чашки кави і наливаєте в неї молоко?
Кава з молоком шкода чи користь для здоров'я?
Як правильно додавати молоко в каву?
Яке молоко краще для кави?

Новости