Казахстан: Засуджений за корупцію екс-прем'єр Серік Ахметов звільнений з колонії

Колишній прем'єр-міністр Казахстану Серік Ахметов сьогодні, 21 вересня, звільнений з колонії в селищі Карабас Карагандинської області, де він відбував покарання за корупційні злочини, передає Sputnik-Казахстан з місця події. Позбавлення волі екс-чиновнику замінено на обмеження. «Спасибі вам всім за увагу. Я поїду додому відпочивати », - сказав Ахметов, виходячи з колонії.

Серік Ахметов вийшов з колонії
Серік Ахметов вийшов з колонії

Нагадаємо, 11 грудня 2015 року Серік Ахметов був засуджений до 10 років колонії з конфіскацією майна. Разом з ним різні терміни отримали близько 20 колишніх високопоставлених чиновників і керівників комерційних структур. Ахметов звинувачувався у скоєнні шести корупційних злочинів, в тому числі отриманні хабара в особливо великому розмірі, розкраданні бюджетних коштів в особливо великому розмірі, зловживанні посадовими повноваженнями і незаконному участю у підприємницькій діяльності. При цьому сам Ахметов своєї провини в заподіянні збитків державі не визнав.

Серік Ахметов займав пост прем'єр-міністра Казахстану з 2012 по 2014 роки, потім очолював міністерство оборони, звідки пішов за власним бажанням. Він був арештований в листопаді 2014 року.

Міжнародне інформаційне агентство «Фергана»

Новости