Кішки, блохи в кішок, симптоми захворювання і методи лікування

  1. Симптоми появи бліх
  2. лікування бліх

Дуже часто, господарі кішок приділяють недостатньо уваги питанню профілактики та лікування бліх у своїх вихованців, і починають вживати заходів в самий останній момент. Для того щоб цього не сталося, потрібно знати основні моменти про зараження кішок блохами і заходи їх лікування.

Домашні коти можуть заразитися блохами, навіть якщо вони всього лише один раз опиняться на вулиці, або господар занесе додому личинки цих комах на взуття. Одним з кращих засобів для лікування у кішки бліх є спрей Фронтлайн, який безпечний і для зрілих тварин, і для молодняка, а також вагітних кішок.

Блохи доставляють значні незручності домашнім вихованцям, вони кусаються, харчуються їх кров'ю і є переносниками різноманітних хвороб, які можуть бути небезпечні і для господарів. Блохи можуть переносити личинок глистів, з цієї причини до того, як проводити профілактичні заходи від паразитів, кішку потрібно позбавити від глистів.

Якщо після укусів паразитів розвивається алергія у кішок , То може виникнути шкірне захворювання. Кошенята при зараженні можуть серйозно ослабнути, захворіти анемією і померти.

Симптоми появи бліх

Якщо у кішки з'являються блохи, це проявляється наступними ознаками:

  • неспокійна поведінка;
  • зачосом і безперервне вилизування;
  • ранки на шкірі;
  • комахи в шерсті.

Щоб переконатися в висновках, потрібно взяти гребінець з частими зубчиками, розташуйте кішку на білій рівній поверхні і прочешіть шерсть. Якщо на поверхні залишаються темні сліди калу комах. В цьому випадку потрібно негайно приступати до лікування.

лікування бліх

Для позбавлення вихованця від паразитів потрібно починати з виведення бліх. Профілактика проводиться від 1 разу на три місяці, або частіше, якщо вихованець періодично виходить на вулицю. Протягом трьох днів до і після обробки вихованця не можна купати, якщо в інструкції до препарату не вказано протилежне. Необхідно використовувати тільки медикаменти, призначені спеціально для кішок, тому що інші препарати можуть бути для них небезпечні. Якщо у вас заразився кошеня, хвора або вагітна кішка - потрібно запитати поради у ветеринара.

Після того, як шерсть буде оброблена ліками, не можна дозволяти кішці вилизуватися протягом 30 хвилин. Засобом обробляються предмети, з якими контактує вихованець, і місця, де він проводить найбільше часу. М'які меблі і килими потрібно пропилососити.

Застосовуючи засоби захисту слід дотримуватися правил:

  • Відмова від купання кішки на період трьох днів до і після обробки.
  • Нанесення препарату на холку і в зоні хребта.
  • Використовувати відповідну дозування препарату.

Як правило, необхідно дотримуватися таких дозування:

  • не більше ніж 10 крапель кішкам, що важить менше 1 кг;
  • до 20 крапель кішкам, що важить від 1 до 2 кг;
  • ціла ампула для кішок вагою понад 3 кг.

На сьогоднішній день ринок препаратів для тварин являє широке розмаїття всіляких засобів для боротьби з паразитами у кішок. Це різні шампуні, присипки, нашийники та краплі. Всі вони володіють різною ціною і в різному ступені ефективні.

Шампуні зустрічаються в самих різних цінових діапазонах. Як правило, власники кішок ними не користуються, тому що переконані в низькій їх ефективності.

Присипки використовуються найчастіше для молодих кішок. Шампуні і присипки відлякують тільки дорослих комах, ними незручно користуватися, і вони дратують дихальні шляхи і слизові оболонки вихованця.

Нашийники добре допомагають в тому випадку, якщо кішка часто знаходиться на вулиці. Подібного нашийника вистачає від двох до трьох місяців, після чого його потрібно міняти. Деякі моделі розроблені для тривалого використання і діють до п'яти місяців. Є також окремі види нашийників для кошенят. Однак у цього кошти є свої недоліки: вони видають відштовхуючий запах, який не подобається кішці, особливо в спекотні дні, можуть вести до подразнення або випадіння шерсті в області їх застосування.

Краплі на холку застосовуються для боротьби з блохами та кліщами в більшості випадків. Вони можуть застосовуватися як засіб захисту для дорослих кішок, так і для молодих. Краплями обробляється зона між лопатками і по всій довжині хребта кішки, після чого тварина захищене від бліх. Частина препаратів можуть бути не дуже ефективними і діяти тільки в місцях їх нанесення, але якщо вибрати досить якісне засіб - ваш вихованець буде позбавлений від різного роду набридливих комах на тривалий час.



Новости