Китайці перші в світі випустили смартфон з гнучким екраном

Китайська компанія Rouyu Technology, яка спеціалізується на випуску матриць, представила перший в світі складаний смартфон з гнучким дисплеєм. Про це повідомляє itc.ua .

Крім того, це також перший пристрій, побудоване на 7-нм чіпсеті Qualcomm Snapdragon 8150, який поки не був представлений офіційно.

Новинка отримала назву FlexPai, в її основі - планшет з 7,8-дюймовим AMOLED-дисплеєм, який згинається навпіл, утворюючи апарат вже з двома 4-дюймовими екранами.

FlexPai має товщину всього 7,6 мм в розкладеному вигляді. У пристрої передбачений шарнірний механізм, який розрахований на 200 тис. Згинань.

За словами виробника, екран пройшов більше сотні тестів на міцність, падіння, вигин і розтягнення.

На тильній стороні смартфона (якщо розглядати його в складеному вигляді) розташована подвійна камера з модулями на 16 Мп з ширококутним об'єктивом і 20 Мп з телеоб'єктивом.

Базова конфігурація включає 6 ГБ оперативної пам'яті і 128 ГБ флеш-накопичувача. Інші варіанти передбачають 8/256 ГБ і 8/512 ГБ пам'яті. Ємність акумулятора невідома, проте пристрій підтримує технологію швидкої зарядки Ro-Charge, що дозволяє зарядити гаджет від 0 до 80% всього за годину. Працює апарат на Android з фірмовою оболонкою Water OS.

Причому це не прототип, а цілком масовий продукт, який з'явиться у продажу в Китаї 1 листопада. Вартість FlexPai стартує з 1290 доларів за базову версію. У топової конфігурації смартфон обійдеться приблизно в 1864 доларів.

Відзначимо, що Samsung також обіцяє показати свій перший смартфон з гнучким екраном . За даними видання Bloomberg розробка вже знаходиться на фінальній стадії і перший показ смартфона корейська компанія планує провести 7 або 8 листопада на конференції для розробників Samsung Developer Conference.

Новости