Класифікація жіночої парфумерії: види і групи ароматів по нотах і стійкості

  1. квіткові аромати
  2. удова група
  3. шипрова група
  4. фужерні аромати
  5. Східна група ароматів
  6. Цитрусова група
  7. Деревна група ароматів
  8. шкіряні аромати
  9. альдегідні аромати

Світ парфумерії неймовірно багатий різними запахами. Серед них представлені як досить тривіальні й зрозумілі людському нюху аромати, так і дивні композиції, які аж ніяк не кожна жінка наважиться надіти «в люди».

Класифікація парфумерії може бути різною і залежати від країни, традицій, бренду або безлічі інших чинників. Однак є і досить універсальні групи. Парфуми може бути згрупований в залежності від своїх основних нот в композиції. Розглянемо таку класифікацію докладніше.

квіткові аромати

Ця група парфумерії є найчисленнішою, і має велику кількість всіляких підгруп в класифікації Ця група парфумерії є найчисленнішою, і має велику кількість всіляких підгруп в класифікації. Наприклад, такі види духів, як пудровие, засновані на корені ірису, відносяться саме до квітковим ароматам. Про особливості групи читайте тут .

Найвідомішими в цій категорії вважаються:

Окремо варто уточнити, що парфуми цієї групи прекрасно звучать і розкриваються в будь-якої концентрації . Крім того, популярні квіткові духи - це універсальний подарунок для будь-якої представниці прекрасної статі.

удова група

Уд як компонент для духів дуже давно відомий східним парфумерам Уд як компонент для духів дуже давно відомий східним парфумерам. Однак в Європі він з'явився лише кілька десятків років тому, і відразу ж знайшов своїх шанувальниць. Якщо розглядати класифікацію духів по стійкості, то група удов'їх ароматів одна з найбільш довгограючих.

Найбільш цікавими парфумами з домінуючими удов'їх нотами є:

  • колекція Aoud від Roja Dove;
  • Pure Oud від Kilian;
  • Oud Elixir Precieux від Christian Dior.

Як правило, удова аромати випускаються в концентрації парфумерної води і сидять дуже близько до шкіри. Детальніше про особливості групи і підгрупах читайте тут .

шипрова група

Шипрові аромати - досить нечисленна група парфумів в класифікації, які відрізняють лише чотири ключові ноти: пачулі, дубовий мох, ладану камедь і бергамот.

Як правило, це дуже цікаві і глибокі запахи, що не дивно, адже найвідомішими сьогодні Шипр, за винятком класичного і першого аромату під невигадливою назвою «Шипр», створеного Франсуа Коті рівно сто років тому (Francois Coty Chypre), є:

  • Mitsouko від Guerlain;
  • Eau du Soir від Sisley;
  • Paloma Picasso від однойменного будинку.

Шипрові запахи частіше випускаються саме в концентрації парфумерної води, яка дозволяє підкреслити їх глибину. Детальніше про групу цих ароматів читайте тут .

фужерні аромати

Група отримала свою назву завдяки найпершому папоротевих парфуму, який був випущений ще в позаминулому столітті Група отримала свою назву завдяки найпершому папоротевих парфуму, який був випущений ще в позаминулому столітті. Це був Fougere Royale від Houbigant. Основа композицій - кумарин, лаванда і бергамот, ряд деревних нот.

До речі, саме завдяки холодній лаванді деякі запахи парфумів дійсно виходять дзвінкими і тонкими, як справжній гірський кришталь, обраний для створення унікального фужера для шампанського. Детальний опис читайте тут .

Серед жіночої парфумерії до цієї групи можна віднести:

  • Brit Rhytm від Burberry;
  • Safari від Ralph Lauren;
  • Costa Azzura від Tom Ford.

Класифікація парфумерії по стійкості найчастіше відносить фужерні запахи до туалетним водам, так як тільки в цій концентрації можна домогтися максимальної легкості і дзвінкості аромату.

Східна група ароматів

Практично будь-який запах з нотками Сходу відразу ж переносить нас в одну з казок, розказаних султану Шахерезадою Практично будь-який запах з нотками Сходу відразу ж переносить нас в одну з казок, розказаних султану Шахерезадою. Східні аромати обволікають і залишають після себе неймовірний шлейф, і багато в чому це пов'язано саме з унікальною культурою країн, з яких вони прийшли.

До речі, запахи з цієї групи можуть бути як солодкими, так і пряними, в залежності від верхніх нот піраміди. Детальний опис підгрупи читайте тут .

Відомими східні парфумами вважаються:

  • Shalimar від Guerlain ;
  • Ubar від Amouage;
  • Opium від Yves Saint Laurent.

Варіацій східних запахів безліч. В Європі аромати цієї групи випускають у вигляді туалетного і парфумерної вод. Арабські будинку віддають перевагу більш високу концентрацію, виготовляючи духи зі східними нотами.

Цитрусова група

Цитрусові запахи відомі нам ще з давніх часів, так як виділяти ефірна олія люди навчилися вже дуже давно Цитрусові запахи відомі нам ще з давніх часів, так як виділяти ефірна олія люди навчилися вже дуже давно. Класифікація ароматів в парфумерії по стійкості передбачає, що практично всі цитрусові запахи випускаються в концентрації туалетної води. Детальніше про групу ароматів читайте тут .

Популярний парфумом з цитрусовими нотками:

  • Aqua Allegoria Pamplelune від Guerlain;
  • Aqua Allegoria Mandarine-Basilic від Guerlain;
  • Clinique Happy for women;
  • I Love Love від Moschino;
  • Light Blue від Dolce & Gabbana;

Крім того, багато шипровие аромати іноді включають в себе легкі цитрусові ноти.

Деревна група ароматів

Найяскравішим і популярним видом деревини, використовуваним в парфумерії, є сандалове дерево Найяскравішим і популярним видом деревини, використовуваним в парфумерії, є сандалове дерево. Саме з цієї причини багато хто з деревних ароматів відносяться також одночасно і до східними.

Найбільш знамениті:

  • Sandflower від Montale;
  • She Wood Velvet Forest Wood від DSQUARED²;
  • Sensuous від Estee Lauder.

Також не можна не відзначити і вплив кашемірового дерева, яке простежується у багатьох американських парфумерів. Однак здебільшого, деревні ноти використовуються в якості бази для шипрових, східних, фужерних і цитрусових ароматів, і зрідка - для альдегідних і шкіряних запахів.

шкіряні аромати

Цей парфум досить складно класифікувати і виділити   в окрему групу Цей парфум досить складно класифікувати і виділити в окрему групу . Завдяки різноманіттю всіляких нот шкіряні аромати можуть ставитися як до фужерні, так і до шипровим запахів. Однак, незважаючи на це, багато хто з них позбавлені зайвої маскулінності і прекрасно підходять для дам.

Серед ідеальних шкіряних запахів для жінок окремо можна виділити наступні:

  • Cuir Beluga від Guerlain;
  • Cuir Ambre №3 від Prada;
  • Tuscan Leather від Tom Ford.

Найчастіше випускаються у вигляді парфумерної води, так як це дозволяє зберегти їх насиченість.

альдегідні аромати

Парфуми, види і класифікація якої може заплутати навіть самого іменитого знавця, принесла нам альдегідні аромати Парфуми, види і класифікація якої може заплутати навіть самого іменитого знавця, принесла нам альдегідні аромати. Крім цього, багато відомих на пострадянському просторі духи також відносяться до альдегідної:

  • Climat від Lancome ;
  • Rive Gauche від Yves Saint Laurent;
  • First від Van Cleef & Arpels.

Альдегіди - це штучне хімічна сполука, завдяки використанню якого можна створити композиції однаковою насиченості в різних концентраціях.

Звичайно ж, більшість сучасних ароматів - це вдалі суміші нот з самих різних категорій. Класифікація по групах багато в чому необхідна лише для того, щоб вам було зручно вибирати парфум , Орієнтуючись на особисті переваги.

Новости