клімат Великобританії

клімат Великобританії

Відносна теплота прилеглих до Англії морів сприяє переважанню помірного клімату, а протікає поруч течія Гольфстрім сприяє пом'якшенню клімату до помірно океанічного. Тут часто спостерігаються тумани, майже постійно похмуре небо і рідко з'являється сонце. Більшість опадів випадає мжичать дощами, майже не буває злив.

Влітку температура рідко перевищує +30 градусів, а зимовими ночами практично не опускається нижче -7 градусів. Максимальні спостерігаються температури трохи вище +38 градусів і трохи нижче -18 градусів.

Залежно від регіону країни можна спостерігати різні кліматичні умови:

  • Північна Ірландія має м'який і вологий клімат. Середньорічна температура приблизно +10 градусів. У липні приблизно +14 градусів, а в січні +4 градуси. У північній частині регіону опади можуть перевищувати 1015 міліметрів за рік, а в південній частині в межах 760 міліметрів.
  • Уельс має м'які і вологі кліматичні умови, схожі з кліматом Англії. Середня температура в січні приблизно +5 градусів, а в липні в середньому +15 градусів. Середньорічні опади коливається в межах 750 - 2550 градусів залежно області регіону.
  • Шотландія має самі холодними погодними умовами, при цьому клімат тут досить м'який. У липні температура в середньому +3 градуси, а в північних горах трапляються снігопади. У липні температура близько +15 градусів. У західній частині регіону кількість опадів за рік може досягати 3810 міліметрів, а в східній частині приблизно 640 міліметрів.

Влітку дні в Великобританії довгі, а ночі взимку - короткі. Сонячне світло в день тут буває в середньому від півтора до двох годин, а в літні тривалі дні цей час досягає п'яти-семи годин. Така нестача сонячного світла внаслідок постійної хмарності, а тумани на це мало впливають, хоча в Лондоні за рік може спостерігатися туман близько 45 днів.

Випадають в Великобританії опади цілком рясні, навіть часто в деяких районах надлишкові. Засухи тут є досить рідкісним явищем.

Дощ у Великобританії - звичайна справа. З квітня по вересень тут досить хороша погода для відвідування країни туристами.

теми: клімат

Новости