Книга Капітал: критика політичної економії. Т. III, Маркс, 978-5-699-24504-8, купити, ціна

• ISBN: 978-5-699-24504-8
  • 1200 сторінок
  • травень 2011
  • Ексмо
  • 1680 г

видавництво: Ексмо Дата виходу: травень 2011 ISBN: 978-5-699-24504-8 Обсяг: 1200 сторінок Маса 1680 г Розміри (висота, ширина, товщина), см: 24 x 17 x 7 Обкладинка: тверда

З 2001 року книга «Капітал: критика політичної економії. Т. III »перевидавалася 8 разів. Дата першого видання «Капітал. Критика політичної економії. Том 1. Книга 1. Процес виробництва капіталу »: январь 2001 року, останнє, 8-е видання вийшло в січні 2012 року.

Видання третього тому завершує публікацію «Капіталу» Карла Маркса. У ньому читач знайде постановки проблем, актуальних і для сучасної науки: теорії цін виробництва, ренти і прибутку, концепції ринку та криз в умовах капіталізму, формулювання і обґрунтування закону тенденції норми прибутку до зниження, ряд цікавих міркувань Маркса про капіталістичної конкуренції.
При роботі над виданням був врахований досвід як класичних радянських видань, так і останнього німецького видання в рамках міжнародного проекту MEGA (2004). Текст III томи публікується з уточненими перекладом ряду місць і коментарями, очищеними від тенденційних оцінок попередніх років. У додатку публікуються фрагменти з «Теорій додаткової вартості», присвячені аналізу теорій ренти і витрат виробництва Д. Рікардо, а також відповідний проблематики III томи фрагмент голови про капіталі з «Грундріссе». Текст III томи супроводжений подвійний пагінацією на полях, а також покажчиком імен, уточненими за останнім німецькому виданню.
До книги додано також окремий і новаторський за своїм змістом підрозділ «У проблемному полі третього тому" Капіталу "». Ядро його утворює переклад класичної статті 1907 р «проблеми трансформації» російського економіста-математика і статистика зі світовим ім'ям Л. фон Борткевича (1868-1931). У передмові до перекладу пропонується нова інтерпретація цієї проблеми в світлі останніх досягнень в області історії російської економіко-математичної думки. Публікується цікавий філософсько-методологічний нарис про закон тенденції норми прибутку до зниження з урахуванням світоглядних реалій сьогоднішнього дня.
Для економістів, соціологів, істориків економічної думки, аспірантів і студентів, а також усіх, хто цікавиться спадщиною класиків економічної науки.

Видання 2 томи продовжує публікацію "Капіталу" Карла Маркса. У ньому читач знайде теорію кругообігу речових форм капіталу, знамениті схеми суспільного відтворення, а також цікаві міркування про закономірності обігу капіталу в умовах капіталістичного способу виробництва. При роботі над виданням був врахований досвід як класичних радянських видань, так і останнього німецького видання в рамках міжнародного проекту MEGA (2008). Текст 2 томи публікується з уточненими ...

Видання 2 томи продовжує публікацію "Капіталу" Карла Маркса. У ньому читач знайде теорію кругообігу речових форм капіталу, знамениті схеми суспільного відтворення, а також цікаві міркування про закономірності обігу капіталу в умовах капіталістичного способу виробництва. При роботі над виданням був врахований досвід як класичних радянських видань, так і останнього німецького видання в рамках міжнародного проекту MEGA (2008). Текст 2 томи публікується з уточненими перекладом ряду місць і коментарями, очищеними від тенденційних оцінок попередніх років. Він супроводжував подвійний пагінацією на полях, а також покажчиком імен, уточненими за останнім німецькому виданню. Том містить велику кількість не публікувалися раніше текстів, які не належать Марксу, але тісно пов'язані з проблематикою відтворення і кругообігу. Вони згруповані і утворюють тематичні розділи, такі, як інтелектуальний контекст досліджень Маркса, рецензії на вихід 2 томи "Капіталу", традиція кругообігу в російській економічній думці, що сягала М.І.Туган-Барановського, різноманітність варіантів теорій криз, що прямують з теорії ринку .

В окремі підрозділи винесені вперше перекладені на російську мову роботи Ф. Кене, пов'язані із застосуванням "Економічної таблиці" в реальному житті, а також добірка робіт талановитого економіста і одноосібного перекладача "Капіталу" на вірменську мову Т.А.Авдалбегяна, в яких розвиваються Марксова схеми суспільного відтворення. Окремо публікується цікавий, що запрошує до роздумів нарис акад. В.І.Маевского, який присвятив вивченню проблематики 2 томи не одне десятиліття.

Пропонована читачам книга являє собою обробку видатного класичної праці Карла Маркса - "Капіталу", виконану німецьким істориком і економістом Ю.Борхардтом. Книга складена головним чином з витягів, взятих з трьох томів "Капіталу" і зведених упорядником в порівняно невеликий обсяг, з метою познайомити широке коло читачів зі змістом цієї великої книги. Завдання Ю.Борхардта, за його словами, полягала в тому, "щоб надати говорити самому Марксу, уявити ...

Пропонована читачам книга являє собою обробку видатного класичної праці Карла Маркса - "Капіталу", виконану німецьким істориком і економістом Ю.Борхардтом. Книга складена головним чином з витягів, взятих з трьох томів "Капіталу" і зведених упорядником в порівняно невеликий обсяг, з метою познайомити широке коло читачів зі змістом цієї великої книги. Завдання Ю.Борхардта, за його словами, полягала в тому, "щоб надати говорити самому Марксу, уявити його роботу, його власні слова в такому вигляді, щоб кожен міг зрозуміти їх з витратою деякого часу і зусиль". У додатку міститься стаття самого Ю.Борхардта, в якій розкривається сутність теорії криз Маркса.
Книга буде цікава історикам, економістам, філософам, соціологам, політологам, студентам і аспірантам відповідних спеціальностей, всім читачам, що бажають ознайомитися з однією з найвидатніших економічних теорій, багато положень якої зберігають актуальність і в даний час.

У книзі, написаній з позицій трудової теорії вартості, автор оределіть поняття вартості як вираження суспільно-необхідної праці для виробництва товарів, дав яскраву характеристику політичного суспільства XIX століття.

У черговому випуску серії «Соціо-Логос» публікується перший том грандіозної, дуже важливою і актуальною на сьогоднішній момент наукової роботи Карла Маркса «Капітал».

Капітал: критика політичної економії. Т. III

• Книга буде поміщена на книжкову полицю і ви зможете продати її