Книга "Голуб" - Зюскінд Патрік - Читати онлайн - Завантажити fb2 - Купити, Відгуки - Літмір

голуб

Виберіть формат скачування:


*. *. 108.12

Як сказано в одній анотації до цієї книги: "Одного разу побачивши у своїх дверей голубку, головний герой, розуміє, що змінилося все в його житті .... Ця думка не дає йому спокою". Набагато точніше було б сказати, що зустрівши голубку, головний герой усвідомив, що зазнав повної життєве фіаско і крах всіх своїх засад. Письменник - прекрасний психолог. Написано дуже глибоко і цікаво, буквально занурюєшся в світ іншої людини, починаєш його відчувати, відчувати його страхи, метання і судоми.
У Ремарка є чудова фраза: "Людина без любові, все одно, що небіжчик у відпустці". Тут же герой, проживши все своє життя, не зустрів не тільки любові, але і старанно оберігав себе від будь-якого іншого хвилювання або почуття. Він думав, що побудував свій маленький світ, а він виявився звичайним труною. Як дріб'язкова і банальна його життя, якщо проста голубка дала відчути це.

Оцінив книгу на 10

Поділитися: Поділитися:   : 0 : 0

*. *. 134.27

Прочитавши книгу, ще раз переконалася, що в більшості своїй людьми правлять страхи. У кожного свої: страх болю, страх бути нелюбом, страх бути звільненим, страх втратити дружбу і т. Д .. І через цих страхів людина не живе так, як йому б хотілося, а намагається створити навколо себе світ, в якому загрози того, чого боїшся, не буде і відповідно можна жити без страху. Але в один прекрасний день обставини все одно складуться так, що людина виявиться в ситуації, якої так відчайдушно уникав. У творі головний персонаж на цей втечу поклав все життя. Звичайно в книзі все перебільшено, але це змушує уважніше придивитися до власних вчинків і переоцінити деякі свої дії.
У книзі дуже докладно, буквально до найдрібніших деталей і нюансів прописані переживання і спостереження головного героя, відрада для любителів глибинного психологізму, але мені було занудно читати, я буквально ковтала сторінки, щоб скоріше закінчилося опис. Але можливо, це задумка автора і створює певний художній ефект.
Другий раз я навряд чи повернуся до даного твору.

Оцінила книгу на 8

Поділитися: Поділитися:   : 0 : 0

{ "B": "30820", "o": 30}

Новости