Код стандарту Code 39

  1. Схожі зчитувачі штрих-кодів

Схожі зчитувачі штрих-кодів

Серія DataMan 300/360

DataMan 300/360 - самий багатофункціональний стаціонарний зчитувач, що забезпечує надійне зчитування широкого спектру одновимірних лінійних і двовимірних матричних кодів.

Серія DataMan 8050

Oснащени алгоритмами зчитування штрих-кодів світового класу Cognex і розроблені для застосування в несприятливих умовах заводського цеху.

Також відомий як «Code 3 of 9» або «Alpha39», штрихкод стандарту Code 39 був першим кодом, в якому використовувалися як цифри, так і букви. Це штрихкод змінної довжини, в якому можна кодувати до 43 букв і цифр одночасно. Найбільш часто використовується у військовій і автомобільної промисловості.

Оформити оптовий замовлення зчитувачів штрих-кодів

Специфікації: Штрихкод стандарту Code 39 має початковий і кінцевий символи, які визначають початок і кінець коду для сканера і зазвичай подаються у вигляді «*» в звичайному текстовому редакторі. Крім стартового / зупинкового символу, штрихкод може технічно кодувати тільки цифри від 1 до 10. Але за допомогою спеціальних позначень даний метод кодування може визначати букви, розділивши їх на категорії. Наприклад, перші десять латинських букв (від «A» до «J») наведені у вигляді числових значень, яким передує позначення «Букви». Наступні десять букв (від «K» до «T») позначаються як «Букви +10». Тому буква «K», яка передує цифрі «1», яка б показала одинадцяту букву алфавіту, буде ставитися до категорії «Букви +10». Букви від «U» до «Z» відносяться до категорії «Букви +20». Цифри також мають свої власні позначення.

Переваги: Використання букв і цифр робить штрихкод стандарту Code 39 більш універсальним. Крім того, присутність самоконтролю знака в такому кодуванні не вимагає використання контрольної цифри (при тому, що використання контрольної цифри все ж рекомендується).

Недоліки: Штрихкод обмежується максимум 43 символами. Крім того, даний метод приписування ряду значень буквах для їх зчитування обмежує універсальність і усуває інші символи.

Схожі штрих-коди:
Code 93 - більш компактна версія коду стандарту Code 39
Code 39 - дозволяє кодувати будь-які символи ASCII, включаючи розділові знаки, завдяки комбінації символів коду стандарту Code 39. На відміну від коду стандарту Code 39 даний стандарт кодування не має обмеження за кількістю символів.

Новости