Коляски для новонароджених 2018 року

  1. прогулянкові коляски
  2. Коляска-трансформер
  3. Коляски-тростини
  4. Комплекти 2 в 1 або 3 в 1
  5. Важливі нюанси: на що ще слід звернути увагу?

У списку найнеобхідніших придбань для новонародженого малюка коляска займає одне з перших місць. Але який «транспорт» вибрати? Ми склали рейтинг найпопулярніших, практичних і зручних моделей.

У колясці малюк проводить чи не більшу частину дня, тому дуже важливо не помилитися з вибором «транспорту». Перш, ніж перейти до огляду новинок від провідних виробників, пропонуємо кілька корисних порад, як вибрати дитячі коляски для новонароджених . Які фактори варто врахувати?

Різноманіття моделей колясок базується на двох видах - колисці і прогулянкової. Перша являє собою «корито» з плоским дном і високими бортами, друга оснащена сидінням і регульованою спинкою. Люльки використовують для малюків від народження приблизно до півроку - віку, коли вони починають сидіти. Кут огляду збільшується, зростає і інтерес до навколишнього світу. Сидячі прогулянкові коляски підходять дітям від півроку до 3-4 років. Є також люльки, оснащені підйомної спинкою. При бажанні можна возити в них малюка в сидячому положенні, але тільки до тих пір, поки він там міститься. Головне - не забувати про ремені безпеки. Але про все по порядку.

прогулянкові коляски

Виробники пропонують величезну кількість моделей прогулянкових колясок, так що визначитися буває непросто. Для початку слід вирішити, який механізм складання краще: книжкою або тростиною. Перші коляски більш ґрунтовні та стійкі, забезпечені жорсткою спинкою, проте займають більше місця в складеному положенні. Варто звернути увагу і на триколісні коляски. Вони дуже мобільні і за рахунок меншої кількості коліс дещо легше. Однак деякі власники вважають, що такі коляски менш стійкі, у них гірше амортизація, переднє колесо не завжди здатне витримати припадає на нього підвищене навантаження і гримить під час руху.

Легка і маневрена прогулянкова коляска Graco Mosaic Apple зі стійкою жорсткою спинкою, яка плавно регулюється і повністю розкладається для комфортного сну крихти. Обладнана комбінованими 5-точковими ременями безпеки і сучасної гальмівною системою.

Коляска-трансформер

Найпопулярніший варіант, оскільки поєднує функції люльки і «прогулянки». У такій колясці одне сидіння-основа трансформується в положення сидячи і лежачи. Недоліком такої моделі є велика вага. Особливо він відчувається в прогулянковому варіанті, коли і дитина вже важить не 3, а вже, наприклад, 10 і більше кілограмів. Однак саме завдяки своїй вазі і великим колесам така коляска - справжній всюдихід. При цьому трансформери забезпечені масою корисних деталей: міцної і місткою кошиком, знімним капюшоном, перекидний ручкою, висувною підніжкою і ін. Ну і головний аргумент на користь коляски-трансформера - можливість заощадити. Повноцінний трансформер коштує не дорожче, а іноді і дешевше люльки і прогулянкового візочка з тієї ж цінової категорії, разом узятих.

Яскравим стильним дизайном і відмінними технічними характеристиками володіє, наприклад, коляска Chicco Urban Plus Crossover Stroller. Обладнана пневматичними колесами і системою амортизації. Сидіння перетворюється в полужесткую люльку, яка може виконувати роль перенесення. У прогулянковому варіанті сидіння встановлюється по ходу і проти руху. Три варіанти нахилу дозволяють підібрати максимально комфортне для малюка положення.

Коляски-тростини

Найлегші і компактні моделі, але це досягається за рахунок усунення деяких опцій. По-перше, більшість тростин мають м'які, з тканого матеріалу, сидіння і спинку, які прогинаються під вагою підрослого малюка, як гамак, що не зовсім корисно для м'язів спини. Але всі недоліки компенсуються головною перевагою - легкістю і компактністю. Це відмінний варіант для активних мам.

Коляска-тростина BabyHit Handy White Violet обладнана за всіма вимогами безпеки. Легка, компактна, просто складається одним рухом руки, має зручне і просторе сидіння. У комплекті передбачений капюшон-батискаф для захисту від дощу, сонця і вітру.

Комплекти 2 в 1 або 3 в 1

Універсальний комплект, що складається з шасі і змінних блоків, яких може бути два (люлька-переноска і прогулянкове сидіння) або три (плюс автокрісло). Шасі в таких моделях повинні бути досить міцним, щоб надійно утримувати люльку, і досить легким, щоб було зручно катати «прогулянку».

Зверніть увагу на коляску 2 в 1 Anex Sport - ідеальний варіант, як для великого міста, так і тихого селища. Відрізняється ретельно продуманою системою безпеки, обладнана вдосконаленою підвіскою, яка забезпечує унікальну плавність ходу, маневреність і легкість управління. Компактна, має невелику вагу, легко складається.

Важливі нюанси: на що ще слід звернути увагу?

КОЛЕСА Вважається, що надувні гумові мають більш плавний хід в порівнянні з литими пластиковими. Однак на практиці різниця не така істотна. А ось відсутність ризику проколоти лите колесо очевидно.

ЛЕГКІСТЬ Якщо коляску доводиться використовувати щодня і подовгу, та ще й в «польових» умовах, вона повинна по можливості мати невелику вагу. Врахуйте, що занадто легка коляска може виявитися нестійкою.

Амортизація Наявність системи амортизації актуально для дитячих колясок-колисок, в яких дитина в основному спить, а значить, потрібно заколисування. Триколісні коляски і коляски з поворотними колесами навіть при наявності амортизаторів відрізняються більшою жорсткістю.

Компактні Чи плануєте багато переміщатися з малюком на машині? Ретельно прорахуйте, чи легко поміститься складена коляска в багажник. В іншому випадку доведеться знімати колеса. Також габарити коляски важливі, якщо ваш будинок обладнаний тільки маленьким пасажирським ліфтом, а ви живете на першому поверсі.

Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.

Але який «транспорт» вибрати?
Які фактори варто врахувати?
Важливі нюанси: на що ще слід звернути увагу?

Новости