Коли ловити щуку навесні на спінінг

  1. Коли ловити щуку навесні
  2. Де шукати щуку навесні
  3. У квітні
  4. В травні
  5. Снасті для лову щуки навесні
  6. волосінь
  7. котушка
  8. Кращі приманки спінінгів для щуки навесні
  9. блешня, що коливається
  10. воблери
  11. джиг
  12. блешні, що обертаються
  13. Ловля щуки на спінінг навесні відео

Щука - мета багатьох любителів рибної ловлі Щука - мета багатьох любителів рибної ловлі. Цей зубастий плямистий хижак живе практично у всіх річках, озерах та інших водоймах нашої батьківщини. Так коли ловити щуку навесні на спінінг? Найчастіше на щуку ходять навесні або восени.

зміст:

  1. Коли ловити щуку навесні
  2. Де шукати щуку навесні
  3. Снасті для лову щуки навесні
  4. Ловля щуки на спінінг навесні відео

Весняний жор починається, як тільки повністю зійде лід на водоймі. Доводиться це приблизно на початок або середину березня. В цей час шанс зловити її значно збільшується. Намагатися ж ловити її під час нересту абсолютно марно.

Читати також: Весняна ловля щуки на спінінг

Під час жора щука ловиться з самого раннього ранку і до самого заходу сонця.

Слід запам'ятати, що клювання щуки в каламутній воді поганий, так як вона просто не бачить наживку. У зв'язку з цим слід вибирати водойму з найбільш чистою водою.

З нересту ця риба виходить в кінці квітня, початку травня. І настає посленерестовий жор. В цей час щука живе поблизу від берега або на мілководді, полюючи за мальками.

Коли ловити щуку навесні

Коли ловити щуку навесні на спінінг? Ловити навесні щуку найкраще в похмурі дні з помірно-вітряної теплою погодою. Приблизно таку ж погоду щука вибирає і восени. Так що, як би велике ні було бажання погрітися весняним сонячним днем, для лову щуки все ж краще вибирати погоду потучней.

Читати також: Ловля великої щуки на малих річках

Ловити щуку можна починати з раннього ранку і до вечора з перемінним успіхом протягом дня, однак найінтенсивніший клювання щуки проявляється в досвітні і світанкові години, а також на заході. Ловля щуки навесні - захоплююче заняття, яке не залишить байдужим жодного з що відбулися або початківців рибалок. Ні хвоста, ні луски!

Читати також: Рибальський календар на 2016 рік по місяцях

Де шукати щуку навесні

У березні

У цьому місяці щука підходить до чистих промоінам в снігу, активно збагачується киснем і кормом, на який підходить дрібна рибка - основний корм для хижака. Щука, любить нападати з укриття, а тому шукати її краще на коряжістий ділянках, поблизу берегів і у заростей кущів і трави. Ще одним з найбільш ймовірних місць засідки хижака буде кромка льоду, під козирок якої, як в літній період під козирок рослинності, ховається щука.

У квітні

В цей час щука буде ховатися в мілководних заростях заплавних лук і коряжістий затоках маленьких річок, а також в тих місцях де можна гарненько сховатися, як і любить цей хижак. Тому розумно буде використовувати моделі незацепляйки новачкам, а професіоналам бути максимально уважними при проводці вздовж таких місць.

В травні

Найкращими місцями будуть заливні луки, і ділянки з чистою або відстояною водою, наприклад, затоки - в таких місцях дрібна риба пасеться на кордоні каламутною і чистої води, вибираючи корм з каламуті. Очевидно, що і хижак стоїть неподалік від «легкої годівниці».

Снасті для лову щуки навесні

спінінг

Найчастіше використовують лайтовий спінінг, але якщо виловлюється риба буде масою менше 2 кг, то можна користуватися і ультролайтовим вудилищем. Довжина спінінга не набагато більше двох метрів швидкого або середньо-швидкого ладу.

волосінь

Волосінь варто брати близько 0,2 мм. Повідець роблять з флюрокарбона. Багато раджу замість цього, як повідця використовувати гітарну струну або тонкий дріт. Зуби у хижака гострі, тому металевий повідець - кращий варіант.

котушка

Вибір котушки на щучий спінінг залежить багато в чому від особистих переваг і досвідченості. Широко поширені два типи: інерційні та безінерційні.

Багато хто помилково вважає, що безінерційні котушки повністю витіснили свого попередника. І новачкам не рекомендується починати саме з інерційних котушок. Так як є у них один великий мінус - при недостатній спритності пальців борода забезпечена. Але зате цей вид котушок надійніший. До того ж барабан - найперша і найлегша в пристрої з котушок. Далеко наживку закинути не вдасться, але зате вона не оснащена редуктором, що дозволяє підсилити тягу в два рази, в порівнянні з безинерціонной.

Вельми непогана для досвідчених спінінгістів мультиплікаторна котушка. За принципом дії схожа на інерційну. Але мають механізмом, який натягує волосінь, не дозволяючи утворювати бороду. Також на ній може бути встановлений укладиватель волосіні, який розподіляє її на всю довжину котушки, тим самим збільшуючи термін служби волосіні.

Безінерційна - відмінно підійде як для досвідченого рибалки, так і для новачка. Проста в управлінні, не вимагає особливих знань і умінь.

Читати також: Топ-10 Рейтинг спінінгів для твичинга

Кращі приманки спінінгів для щуки навесні

Весняна щука ще не так швидка і активна, і повільно пливе приманка вірніше спокусить хижачку на клювання Весняна щука ще не так швидка і активна, і повільно пливе приманка вірніше спокусить хижачку на клювання. Колір приманок вибираємо відповідно до прозорістю води, для каламутній більше підійдуть яскраві і блискучі, для прозорої - краще вибрати розмальовку під натурального малька, що мешкає у водоймі.

Частенько, по весні, щука повільно йде за приманкою, а потім, розвернувшись, повертається до місця «засідки». В цьому випадку необхідно змінити наживку, на модель з більш активною грою, стосовно воблеру, або інший забарвленням, в разі лову на «вертушку».

Клювання щуки навесні залежить, перш за все, від температури водойми. І звичайно, якщо вода прогрілася до 8-12 градусів, можна сміливо починати пошук активної хижачки. Безумовно, ловля з човна набагато зручніше і дає можливість «пробити» все найбільш перспективні місця, а й пішого рибалці може посміхнутися удача, адже водичка швидше прогрівається в найбільш дрібних місцях, - туди-то і слід всюдисуща риб'яча дрібниця (уклейка, краснопірка), а за нею на мілководді виходить щука.

Щука сама по собі дуже жадібна, тому нападає практично на все, що рухається.

блешня, що коливається

Найпоширеніша приманка. І недарма, досвідчені рибалки рідко знімають її, щоб використовувати щось інше. Закидати потрібно на пару метрів далі можливого місця щучої стоянки. Як тільки наживка впала в воду, відразу починається проводка. Щука дуже активно атакує блешню-колебалку.

воблери

Також непогані результати і воблери, в основному типу мінно. Навіть млява щука неодмінно впаде на таку приманку.

Читати також: Ловля щуки на воблер

джиг

Джиг - мабуть, найпопулярніша приманка у спінінгістів. Використовують його вельми активно і часто. Силіконова насадка володіє м'якою консистенцією і добре імітує рухи малька. До того ж більше схожий на справжню рибу.

Джиг на щуку вибирають з масою головки до 15 грамів для далекого закидання. Для ближнього підійде вага не більше 7 грамів. Як насадок використовують віброхвости, складаючи і твістери. Ранньою весною не рекомендуються приманки кислотної забарвлення.

блешні, що обертаються

Виробництвом обертових блешень займаються багато компаній, але першого місця заслуговує фірма Mepps. Якість і ефективність виробів даної фірми підтверджена довгими роками використання і хорошими відгуками рибалок.

Читати також: Смажена ікра щуки рецепт приготування

Читати також: Маринована щука в домашніх умовах

Помічено, що під час лову щуки навесні риба віддає перевагу заковтувати приманку з голови. При цьому волосінь хижачка легко перекушує. В результаті рибалка залишається ні з чим: без видобутку, без приманки. Щоб цього не сталося, віддайте перевагу вольфрамовим повідців.

Ловля щуки на спінінг навесні відео

Ловля щуки ранньою весною має свої особливості

Ловля щуки на спінінг для початківців - Де, коли і на що

Ловля щуки навесні на спінінг-Які потрібні приманки відео «Рибальська правда»

Щука на спінінг. Іртиш.

Новости