Коли носити дитину в кенгуру. Коли і як правильно носити дитину в кенгуру.

  1. Правила носіння
  2. На що звернути увагу при виборі
  3. резюме
  4. Способи носіння дитини
  5. Порівняння слінгу і кенгуру
  6. Коли можна користуватися перенесенням
  7. Відео: З якого віку можна носити в кенгуру дитину
  8. Безпека на першому місці

Малюк росте, стає більш активним і допитливим. Змінюється ритм життя і у мами і тата крихти. Батьків все частіше і частіше цікавить питання активних прогулянок на свіжому повітрі. Для таких випадків виробники дитячих товарів придумали рюкзачки для перенесення. Кожен батько замислювався над тим, зі скількох місяців можна садити дитину в кенгуру, і чи не шкідливий такий вид «транспорту» для самого малюка.

Різновиди рюкзаків-кенгуру для дітей

Є кілька видів рюкзаків-кенгуру:

  1. Перенесення-трансформери. Це нові види рюкзаків-кенгуру, які дозволяють носити дитину в різних положеннях: сидячи і лежачи. Даний вид передбачений для прогулянок з малям Це дозволить мамі чи татові постійно бути в контакті зі своїм малюком, адже в перші місяці життя це особливо важливо.
  2. Перенесення з одним положенням. Це рюкзачки, в яких дітки розташовуються сидячи. В інструкціях до цих перенесення написано, з якого віку можна садити дитину в кенгуру -

Зверніть увагу, що якщо з якоїсь причини в 4 місяці ваш малюк не тримає голову або слабке здоров'я, порадьтеся з педіатром, коли можна садити вашої дитини в кенгуру і скільки за часом він може перебувати в рюкзаку. Лікарі дотримуються думки, що в 4 місяці крихту вже можна саджати в переноску. Однак, більш оптимальний вік - це ближче до 6 місяців. Адже в цьому віці малюки починають вже самостійно сидіти.

Тепер, кілька слів хотілося б сказати про час проводження дитини в рюкзаку. Починати носити малюка потрібно з 10-15 хвилин в день. Це потрібно для того, щоб малюк звик до нового виду «транспорту» і у нього не терпли ніжки. Згодом, безперервне носіння дитини може збільшитися до двох годин і більше.

Підводячи підсумок, можна сказати, що час, у скільки місяців дитини можна садити в кенгуру - період від 4-х місяців до півроку. Це найоптимальніший вік для знайомства малюка з рюкзаком-перенесенням в положенні сидячи. Якщо у вас кенгуру-трансформер, то з самого народження. Носити діток в перенесенні не вредно, якщо ви витримуєте часові межі перебування дитини в рюкзаку і малюкові в кенгуру комфортно.

У наш час з'являється все більше пристроїв для полегшення життя мамі і малюкові. Однією з таких новинок став рюкзак для носіння дітей на собі - «кенгуру». З ним мама може збігати з крихіткою в магазин або поліклініку, не вдаючись до допомоги коляски, або зайнятися справами по дому. Але щоб не нашкодити дитині, мамі, перш ніж купувати новинку, потрібно дізнатися:

  • як носити дитину в «кенгуру»;
  • який тип краще підходить для її малюка;
  • коли можна вдаватися до використання новинки;
  • чи можна носити в рюкзаку дітей стільки, скільки це необхідно мамі.

«Кенгуру» допомагає мамі пересуватися з дитиною по вулиці, але при неправильному виборі або використанні може пошкодити малюкові.

Розберемо кожен з пунктів детальніше, розглянемо, з якими нюансами стикається батько малятка.

Купуючи «кенгуру», врахуйте, що новонародженої дитини до 3 місяців можна носити тільки в лежачому положенні, до тих пір, поки він не навчиться тривалий час тримати голівку. Звідси і випливає модель «кенгуру».

Для дітей різного віку необхідно вибирати різні по конструкції «кенгуру».

Пізніше, коли малюк вже досить зміцніє, можна починати носити його у вертикальному положенні. Але робити це потрібно дуже обережно. Адже саджаючи крихітку в зручне для себе пристосування, мама може завдати йому шкоди. Якщо вік дитини не досяг 6-7 місяців, його скелет ще м'який і крихкий. Хребет не витримує навантаження, йде викривлення хребетного стовпа, судини стискаються. Що відбивається на здоров'ї крихти головними болями, внутрішньочерепних тиском.

Переносити маленького вертикально за допомогою «кенгуру» можна починати, коли скелет став досить міцним. Малюк повинен почати самостійно сидіти відносно довгий час. Відбувається це до 6 - 9 місяців.

Ще один нюанс, який обов'язково потрібно врахувати мамі, коли вона зважилася на рюкзачок- «кенгуру». Якщо у малюка слабка мускулатура, то перенесення протипоказана. При недостатньо розвинених м'язах шиї одне незручне рух мами може привести до жахливих наслідків. Те ж відбувається, якщо у крихти слабкі м'язи тазу. При знаходженні в вертикальному положенні все навантаження йде на незміцнілий таз, при цьому може статися деформація кісток, що вплине на формування статевих органів, особливо у дівчаток.

Починати носити дівчаток в «кенгуру» вертикально можна не раніше, ніж в 7-8 місяців.

Коли ваш карапуз підріс і став міцненькою, тоді вже сміливо можна одягати «кенгуру» і йти гуляти. Але для визначення того, зі скількох місяців можна починати носити дитину в «кенгуру», краще проконсультуватися з лікарем-ортопедом. Адже тільки він зможе кваліфіковано оцінити стан опорно-рухового апарату малятка і дати рекомендації з використання новинки.

Правила носіння

Зважившись на перенесення, мама повинна знати, як правильно носити дитину в «кенгуру»:

  1. Немовля місяців до 3-4 можна носити тільки лежачи. Мамі потрібно завжди притримувати малюка, так як в перенесенні він не зафіксований жорстко, і незручне рух може завдати йому травми.
  2. «Кенгуру» за своєю будовою нагадує твердий короб, що не повторює вигини тіла. Посадивши в нього крихітку вертикально, ви навантажуєте його хребет. Тому можна поміщати дитини в «кенгуру» тільки після того, як він почне самостійно сидіти. Час носіння повинно бути стільки, скільки він може або хоче сам просидіти, інакше вплив на його хребет буде дуже великим.
  3. При вертикальному положенні малятка в рюкзаку ніжки його звисають вниз, що збільшує навантаження на таз і тазостегнові суглоби. Тут головне знати, як правильно підійти до вибору моделі перенесення.
  4. Розташовувати маленького в сумці-перенесенні можна личком або спинкою до мами. Але психологи не радять носіння дітей до року спиною до мами. Незміцніла психіка перенапружується, коли малюк довго бачить незнайомі йому предмети і часто змінюються картинки. Немовляті важливо бачити маму, так він відчуває себе захищеним.


Немовляті важливо бачити маму, так він відчуває себе захищеним

Тримати дитину в «кенгуру» можна особою або спиною до мами.

На що звернути увагу при виборі

До вибору сумки- «кенгуру» потрібно підходити з усією серйозністю, що кожух було зручно як для малюка, так і для його мами. Ось основні позиції, на яких необхідно акцентувати увагу, роблячи покупку:

  • матеріал всередині повинен бути натуральним, так як з ним відбувається контакт шкіри дитини;
  • у моделей для новонароджених, де дитина розташовується горизонтально, повинен побут жорсткий низ і твердий підголовник;
  • у моделей для вертикального носіння повинні бути присутніми жорстка спинка і підголівник, щоб фіксувати і підтримувати малюка, якщо він засне;
  • ніжки дитини в «кенгуру» повинні бути широко розставлені для попередження дисплазії тазостегнових суглобів;
  • у рюкзака повинні бути щільні, широкі, м'які лямки, щоб при носінні не впивався в плечі;
  • повинні бути надійні і зручні кріплення (плюс дублюючі ремені), щоб було легко надягати і знімати;
  • наявність ременя для пояса захистить хребет носить від зайвих навантажень;
  • рюкзак повинен регулюватися під ріст і вага малятка;
  • добре, якщо буде пристібається нагрудник, який вбереже одяг батька в момент, коли у малюка потечуть слину.

резюме

З якого б віку ви не планували починати носити дитину в «кенгуру» для дітей, зваживши всі позитивні і негативні моменти, ви зможете без проблем підібрати підходящу модель. Важливо врахувати особливості здоров'я малюка, проконсультуватися з лікарем, щоб не нашкодити, дізнатися, як носити дітей різного віку.

Нехай ваш малюк росте здоровим і своїми успіхами радує вас щодня.

Народження малюка - це найбільша радість в житті кожної людини. Багато молоді батьки хочуть носити своє чадо на руках постійно, але з часом малюк росте і стає важче. І часом дорослу дитину на руках можуть носити тільки тата. Тому виникає необхідність в придбанні кенгуру для дітей. З якого віку можна його використовувати? Зазвичай це написано в інструкції (в залежності від моделі).

Способи носіння дитини

Сумка-кенгуру для дитини сьогодні є найбільш популярною. Однак останнім часом вона почала поступатися своїми позиціями іншого виду перенесень - слінгу. Хоча слінг не рахується новинкою, багато хто до цих пір не знають, в чому різниця між цими двома способами носіння карапузів.

Сумка-кенгуру є футляр для малюка, який фіксує переважно спинку дитини, а ніжки звисають. При цьому дитину можна носити до себе обличчям або спиною. Слінг - це щільна тканинна переноска, яка зберігає фізіологічне розташування тіла малюка. Слід пам'ятати про обмеженому проміжку часу, коли можна використовувати кенгуру для дітей. З якого віку використовувати, щоб дитина могла відчувати себе там комфортно? Як правило, це приблизно з 4 місяців до року, так як ці перенесення можуть витримувати не більше 10-12 кг.

Як правило, це приблизно з 4 місяців до року, так як ці перенесення можуть витримувати не більше 10-12 кг

Порівняння слінгу і кенгуру

Порівнюючи два типи перенесень, слід зазначити, що у слінгу більше переваг, ніж у кенгуру для дітей. З якого віку можна носити дитину в слінгу? Це питання, актуальне для мам. Відповідь на нього простий: з моменту народження. Ще в давні часи багато носили своїх дітей в хустці, який щільно притискав малюка до мами. Дана перенесення повністю звільняє не тільки руки, але і руху мами. Дитина знаходиться в фізіологічному положенні.

Між дитиною і мамою немає простору. До того ж немає проблем з годуванням малюка в людному місці. У зручному слінгу сторонні нічого не побачать. Відрегулювати довжину слінгу мама може без сторонньої допомоги. Даного переваги позбавлена ​​сумка-кенгуру для дітей. Відгуки про даному способі перенесення дитини неоднозначні. Кому-то вона подобається, хтось вважає за краще слінг.

Кому-то вона подобається, хтось вважає за краще слінг

Справедливості заради варто відзначити, що і серед перенесень такого типу є чимало хороших моделей, які будуть комфортні і мамі, і малюкові. Тим, хто вирішив придбати кенгуру, варто дотримуватися кількох нескладних рекомендацій.

Якісна сумка кенгуру має:

  • широкі лямки, які будуть зручні для тривалого носіння дитини;
  • надійні кріплення, найкращий варіант кріплення - карабіни;
  • ремінь в області пояса, який зніме навантаження з хребта;
  • максимальна вага, на який розрахована переноска, не більше 10-12 кг;
  • жорстку вбудовану спинку;
  • великий діапазон регулювання;
  • підголівник, що забезпечує підтримку голові малюка;
  • нагрудник, який можна зняти.

Важливе значення має внутрішній шар сумки. Він повинен бути виготовлений з натуральних тканин. Є і перенесення, які можна використовувати для малюків молодше 4 місяців. У таких моделей є спеціальна горизонтальна вставка. Варто серйозно поставитися до вибору кенгуру для дітей. З якого віку використовувати, кожен батько вирішує самостійно.

Інструкція

У «кенгуру» можна носити дитину в декількох положеннях: горизонтально, вертикально особою або спиною до мами.

При горизонтальному носінні малюк погано зафіксований. Якщо мама рухається, голова дитини бовтається, і це може привести до травми шиї. Поки малюк не навчився тримати самостійно голову досить довго (тобто до 3 місяців), використовувати «кенгуру» навіть в горизонтальному положенні небезпечно. До того ж при найменшому нахилі тіла мами дитина, як правило, з'їжджає головою вниз або переходить в положення напівсидячи. Тому малюка доводиться притримувати рукою, і сенс використання перенесення пропадає.

«Кенгуру» являє собою жорсткий короб, який не може прийняти форму тіла дитини. Тому коли малюк поміщається в таку перенесення в вертикальному положенні, все навантаження припадає на його хребет. У зв'язку з цим дитину можна садити в «кенгуру» тільки з того моменту, коли він став самостійно сидіти. Це зазвичай відбувається у віці 6-9 місяців. Носити малюка у вертикальному положенні можна стільки, скільки він в змозі просидіти за власною ініціативою без «кенгуру», інакше навантаження на хребет буде надмірною.

Ноги дитини при носінні в «кенгуру» у вертикальному положенні звисають вниз, тому навантаження на промежину малюка і тазостегнові суглоби також зайва.

«Кенгуру» пропонує позицію для носіння дитини «обличчям до світу». Сучасні психологи не рекомендують носити малюка таким чином, поки йому не було й року. незміцніла нервова система дитини перенапружується, якщо малюк довго дивиться на незнайомі йому предмети. А якщо мама при цьому рухається і картинка перед очима дитини постійно змінюється, то навантаження багаторазово зростає. Це стосується також носіння на руках і використання колясок. Коли дитина бачить батьків, він відчуває себе в безпеці. Тому немовля завжди повинен мати можливість подивитися на маму.

Таким чином, в горизонтальному положенні дитини можна носити в такий перенесенні після 3 місяців, в вертикальному обличчям до мами - після 6 місяців, коли дитина навчиться самостійно сидіти, а в вертикальному спиною до мами - після 1 року. Однак конструкція «кенгуру» зроблена так, що вся вага дитини тисне на плечі носить, тому багато хто не може довго використовувати перенесення для дитини, який важить більше 7-8 кг. Відзначимо, що більшість дітей набирає таку вагу до 6-7 місяців.

Чудовою альтернативою носіння дитини в «кенгуру» може служити слінг. Він забезпечує фізіологічне положення дитини і дозволяє рівномірно розподілити навантаження як на спину дитини, так і на хребет мами.

Перенесення або кенгуру - це зручна сумка для переміщення дітей. Фіксується воно засувками, огортає плечі, спину і поперек матері або батька. Немовля поміщають в середину сумки в положення лежачи, якщо він маленький або сидячи - після 6 місяців.

Позитивні сторони кенгуру для новонароджених:

  • Малюк завжди перед очима матері.
  • Свобода дій, адже руки вільні. Хоча попереку і спині незабаром стане важко, якщо нахилятися з таким вантажем.
  • Прогулянка в магазин або в лікарню спрощується, особливо для тих, хто живе на верхніх поверхах в будинку без ліфта.
  • Такий стан поруч з мамою, у неї на животі, допоможе дитині швидко заспокоїтися і заснути.
  • Подібна перенесення коштує значно менше ніж коляска, але підійде лише на певний період.

Коли можна користуватися перенесенням


Коли можна користуватися перенесенням

Відразу після народження молоді батьки задаються питанням: Коли можна починати носити малюка в кенгуру? Відповідь порадує, адже з перших днів дитини можна вкласти в переноску і відправлятися на прогулянку.

Важливо! Зверніть увагу на те, що не кожна перенесення може приймати горизонтальне положення. Відповідно варто підбирати ті сумки, які підійдуть новонародженому.

Грудничка можна укласти в кенгуру перед собою, віч-на-грудей. Якщо перенесення не трансформується в вертикальну, її використовують до 6 місяців.

З якого ж віку можна носити дитину в кенгуру вертикального типу? Садити дітей можна лише у випадку, якщо вони самі здатні утримувати спину і голову.

Якщо новонародженого садити в переноску, до того, як він почне робити перші спроби сідати, можливі порушення в розвитку хребта.
Практично всі кенгуру для дітей витримують вагу до 15 кг, але дітей у цьому віці вже носити не потрібно. Немовля з такою вагою, вже, безсумнівно, вміє ходити. Та й носити карапуза навіть 12 кг буде нелегко.

Важливо! Навіть якщо ви недавно купили перенесення, регулярно перевіряйте кріплення і шлейки кенгуру. Краще витратити трохи часу перед прогулянкою, ніж звинувачувати себе за неуважність після обриву шлеи.

Разом з цим шукають і читають:

Відео: З якого віку можна носити в кенгуру дитину

Підбираємо хороший варіант


Підбираємо хороший варіант

Перенесення для дітей повинна відповідати таким критеріям:

  • Матеріал і його якість. Сумка-переноска для немовляти повинна бути пошита з натурального матеріалу, який не викличе алергію і не зашкодить тонку шкіру малюка.
  • Фіксуємо надійно. Наскільки безпечною буде прогулянка з малюком залежить від засувок і кріплення на кенгуру. Потрібно перевірити кожну застібку, оцінити якість швів і розмір шлеек.
  • Спимо, їмо і гуляємо з задоволенням. Не тільки дитині повинно бути комфортно сидіти в перенесенні. Мама теж заслуговує легких прогулянок. Сумка повинна просто і швидко одягатися, правильно розподіляти вагу (не тільки на плечі, поперек, а й на спину).

Ви відразу зрозумієте, чи зручно малятку в перенесенні. Якщо дитині достатньо місця, кінцівки і тіло не пережимається, немовля буде мирно спати або відпочивати, розглядаючи маму. Сумка повинна підтримувати спину малюка, тому спинка підбирається жорстка, а бортики м'які. Зверніть увагу, чи є бортик, в який впирається голова новонародженого, що важлива деталь безпечного переміщення.

Обов'язково подивіться вік, на який розрахована сумка-переноска. Хоча багато варіанти регулюються і малюк може міститися в неї весь перший рік життя.

Если у вас є можлівість взяти грудничка на прімірку, зробіть це. З немовлям можна підібраті Зручний варіант и переконатіся у відповідності розміру. Аксесуари від дощу і кишені. Будуть актуальні для прогулянок і прийомів у педіатра.

Безпека на першому місці


Безпека на першому місці

Якщо крихітка 6 місяців довго перебуває в одноманітному положенні, це може негативно позначитися на його здоров'ї. Застій крові і швидка втома лише перші неприємні наслідки. Щоб не допустити такого, садити дитину в переноску коштує не довше ніж на два з половиною години.

Виймайте грудничка регулярно з пристосування і поміняйте кілька поз, щоб розім'яти м'язи крихти. Кінцівки дітей повинні вільно розташовуватися по обидві сторони кенгуру. Це не тільки подобається малятку, а й дозволяє уникнути дисплазії.

Мамі варто перевірити твердість шлеек, щоб вони не натерли відкриті ділянки шкіри немовляти. Також зверніть увагу на фіксацію голови немовляти до трьох місяців.

Важліво! Якщо ви зібралися зайнятися приготуванням їжі біля плити або гарячої духовки, варто покласти немовляти в колиску. Не використовуйте перенесення, щоб убезпечити дитину від опіків і випарів.

Зручним і безпечним пристосуванням для дітей до 6 місяців вважається слінг. Він найбільш актуальний для крихти, адже сприяє контакту матері з дитиною, а відповідно лактації.

Слінг дуже подобається матусям і дітям, адже він м'який, дозволяє рухатися вільно.

На відміну від слінгу, сумка-переноска буде доречна і після шести місяців. Її можна застосовувати по-різному: на спині, спереду особою вперед або до мами. Тим більше, коли малюк почне активно рухатися, з кенгуру він точно не випаде.


Тим більше, коли малюк почне активно рухатися, з кенгуру він точно не випаде

Думка лікарів різняться, але ніхто з них не ризикує радити кенгуру до використання. Найчастіше йдеться про шкоду цього пристосування, а саме навантаження на спину крихти. До 6 місяців малюк повинен вільно рухати всім тілом і робити перші спроби сідати самостійно. У випадки з перенесенням, навантаження на хребет, протягом прогулянки, відбиває у новонародженого всяке бажання робити активні рухи для підйому.

З якого віку використовується перенесення можна запитати у свого педіатра, але швидше за все, він відповість, що все індивідуально. Одна дитина починає сидіти в п'ять місяців інший в сім. Головне правило - вміння сидіти без допомоги батьків.

Коли і з якого віку носити дітей в перенесенні вирішувати матері, головне, підібрати якісний і надійний рюкзак за віком. Тоді мати зможе займатися домашніми справами і дивитися за своїм чадом, при цьому малюк буде відчувати її тепло і мирно спати.

З якого віку можна його використовувати?
З якого віку використовувати, щоб дитина могла відчувати себе там комфортно?
З якого віку можна носити дитину в слінгу?
З якого ж віку можна носити дитину в кенгуру вертикального типу?

Новости