Компактні пральні машини з фронтальним завантаженням

  1. Плюси і мінуси
  2. Звичайні міні машинки
  3. Компактна техніка з сушінням

Живучи в квартирі з тісної кухнею і маленькою ванною кімнатою, мимоволі задумаєшся про те, яку пральну машину купити Живучи в квартирі з тісної кухнею і маленькою ванною кімнатою, мимоволі задумаєшся про те, яку пральну машину купити. Така машина повинна не просто поміститися на обмеженому просторі, але і якісно виконувати всі свої функції. У цьому випадку оптимальним варіантом стають компактні моделі машинок з фронтальним завантаженням. Що це за пральні машинки, які їхні особливості, яких марок вони бувають - про це і поговоримо.

У більшості випадків продавці консультанти ділять всі пральні машини на: повнорозмірні, вузькі (супервузькі) і компактні. Деякі продавці компактними називають вузькі моделі машинок , Що на наш погляд, не точно. Саме тому потрібно відразу сказати про яких машинах піде мова в даній статті.

Отже, якщо повнорозмірна пралка по висоті має 80-85 см, по ширині 55-60 см, а по глибині 55-60 см, то компактні моделі повинні бути на порядок менше. Це означає, що маленькі пральні машини мають такі розміри:

  • висота до 79 см;
  • ширина до 50 см;
  • глибина до 50 см.

Важливо! Щоб продавець навмисно не продав вам вузьку пральну машину, як компактну, візьміть з собою в магазин рулетку і заміряйте габарити техніки, ось так ви перевірите, чи піде вона вам чи ні.

Плюси і мінуси

Незаперечною перевагою компактних пральних машин є їх розмір. Завдяки цьому такі пральні машинки встановлюють не тільки на кухні, але і у ванній під раковиною. Дехто примудряється ставити машинку в туалеті. Таку техніку легко заховати в шафу.

Компактні пральні машини споживають менше і води, і енергії, що робить їх економічними.

Однак недоліків у таких машинок більше, ніж переваг, на них-то варто звернути особливу увагу:

  • по-перше, обсяг барабана таких пральних машин не перевищує 4,5 кг, що не дає вам можливість випрати велике пухова ковдра або пуховик;
  • по-друге, ціна на подібні машини поки ще залишається високою, за ті ж гроші можна придбати агрегат з кращими характеристиками тільки повнорозмірний;
  • по-третє, вибір на компактні машинки вельми обмежений, потрібно ще пошукати, щоб знайти те, що треба;
  • по-четверте, під сумнівом якість прання, віджимання і інші характеристики в даних машинах, варто відзначити і складність їх ремонту;
  • по-п'яте, при установці і підключенні такого типу машини під раковину, потрібен спеціальний сифон і раковина, а це додаткові витрати.

Звичайні міні машинки

Ну, а тепер подивимося, які ж виробники можуть похвалитися наявністю компактних пральних машин. Лідером в цьому відношенні є швейцарська фірма EuroSoba, яка пропонує такі моделі машин:

  • EuroSoba 600 - невелика машинка із завантаженням всього 3 кг сухої білизни. Її точні розміри (ШхГхВ) складають 46х45х68 см. На один цикл прання вона витрачає близько 50 літрів води. Віджимає при 600 оборотах в хвилину.
  • EuroSoba 1000 - ще одна малогабаритна пралка на 3 кг білизни. Відрізняється від попередньої швидкістю віджиму в 1000 оборотів в хвилину.
  • EuroSoba 1100 - ця модель розрахована на ту ж завантаження, що і дві попередні моделі машин, тільки віджимання здійснює при 1100 оборотах на хвилину.

EuroSoba 1100 - ця модель розрахована на ту ж завантаження, що і дві попередні моделі машин, тільки віджимання здійснює при 1100 оборотах на хвилину

До відома! Бак швейцарських пральних машин зроблений з неіржавіючої сталі. Коштують такі машини дорого, а тому майже не користуються попитом у російського споживача.

Компактні пральні машини пропонує такий відомий виробник як Electrolux, це моделі:

  • Electrolux EWC 1150 - ця машинка розрахована на завантаження 3 кг. Її розміри (ШхГхВ) - 50х52х67 см. Білизна віджимається при швидкості 1100 обертів на хвилину. Мінус у відсутності захисту від дітей і від протікань.
  • Electrolux EWC 1350 - пральна машина, що пере не більш 3 кг білизни. Має хороший захист. Віджимає білизну при 1300 оборотах на хвилину. Її розміри (ШхГхВ) - 50х51х67 см.

Її розміри (ШхГхВ) - 50х51х67 см

Італійські виробники Zanussi пропонують компактну модель Zanussi FCS 1020 C, вона трохи відрізняється від машинок конкурентів. Завантаження барабана до 3 кг, швидкість віджиму 1000 оборотів в хвилину. Її ширина 50 см, глибина 52 см, висота 67 см. Але от чи варто вона значно дешевше інших представників цього класу.

Але от чи варто вона значно дешевше інших представників цього класу

Компактна техніка з сушінням

Деякі цікавляться непросто малогабаритними пральними машинами, а машинками з функцією сушки. І тут потрібно сказати, що самі компактні агрегати мають глибину від 41 до 45 см, ширину від 50 до 60 см і висоту від 81 до 85 см. Ці габарити відповідають вузьким пральних машин.

Ось кілька моделей невеликих пральних машин з фронтальним завантаженням, що мають функцію сушки:

  • Candy GVW 264 DC - машина із завантаженням до 6 кг і сушінням до 4 кг. Це не тільки компактна модель, але ще і найдешевша. При габаритах (ШхГхВ) 60х44х85 см, вона добре справляється зі своїми завданнями. Має 12 режимів прання.
  • LG F-12U1HDM1N - машина з фронтальним завантаженням, здатна випрати 7 кг сухої білизни і висушити 4 кг. При цьому є 5 режимів сушки і 14 програм прання. Загалом, хороша пралка, яка обійдеться приблизно в 50 тис. Рублів.
  • Samsung WD806U2GAGD - прально-сушильна машина із завантаженням до 8 кг при пранні і 4 кг при сушці. Модель можна вважати компактною, при цьому її функціонал вражає. Економічна по витраті електроенергії. Але мінус є, відсутність повноцінного захисту від протікання. Та й коштує ця модель дорожче конкурентів.

Та й коштує ця модель дорожче конкурентів

Як бачите, в залежності від функціоналу, компактні пральні машини можуть мати різні розміри. Моделі техніки глибиною і шириною менше 50 см матимуть скромний набір програм. Але іноді навіть мінімуму необхідний, щоб здійснювати прання.

Новости