Компанія Adidas представила нову високотехнологічну футбольну екіпіровку

Компанія Adidas показала прототип нових футбольних бутс adiZero F50 99g. Як припускає сама назва, вага однієї бутси становить всього 99 грамів - це майже на 50 відсотків легше, ніж сама високотехнологічна модель F50 adiZero Prime від тієї ж фірми. Портал Pocket-lint вирішив зв'язатися з представниками компанії і з'ясувати перші подробиці про цю дивовижну в усіх відношеннях спортивній екіпіровці.

футбольних бутс

Adidas поки неохоче ділиться деталями про свою новинку, повідомляючи лише те, що підошва бутс складається з легкого, але дуже міцного шару поліаміду товщиною в 1 мм, а верхня частина бутс виконана з текстильного композиту. Крім цього тут згадується якийсь сітчастий каркас для жорсткості, але дизайнер компанії поки не готовий давати будь-яких офіційних коментарів з цього приводу.

Крім цього, бутси використовують інтегровану систему тренувань miCoach Speed ​​Cell, і як і інші моделі серії F50, 99g adiZero дозволяють більш точно збирати інформацію про гравців, стежачи за їх швидкістю і позицією на поле, а потім відправляти дані на iPad тренера з встановленими спеціальним додатком .

Adidas обіцяє випустити футбольні бутси adiZero F50 99g в 2015 році, після того як проведе ще ряд додаткових тестів. Про інформацію на рахунок їх ціни поки нічого не повідомляється.

Про інформацію на рахунок їх ціни поки нічого не повідомляється

Крім анонсу ультралегких футбольних бутс adiZero F50 99g, компанія Adidas також показала новий високотехнологічний футбольний м'яч для тренувань miCoach Smart Ball, який вона збирається випустити в 2014 році. Даний м'яч збирає інформацію про швидкість, обертанні і траєкторії руху і польоту після кожного удару гравця, а потім посилає її через Bluetooth 4.0 на пристрій, що працює на базі операційної системи iOS.

0 на пристрій, що працює на базі операційної системи iOS

Зовні м'яч виглядає цілком звичайним. Але це лише перше і помилкове враження. Адже всередині прямо в центрі у miCoach Smart Ball на спеціальних підставках розташований сенсор, який збирає різні показники після кожного проведеного удару.

Для правильних розрахунків потрібно виконати удар мінімум на 10 метрів, тому м'яч цілком підійде для відточування штрафних, кутових ударів і пенальті. Спеціальний додаток, яке встановлюється на iPad або iPhone (інших версій поки не планується), дозволяє вибрати різні типи тренувальних програм. Наприклад, режим «Kick It» призначений для звичайних перепасовок; режим «Get Better» розділений на дві категорії тренувань і навчання; «Challenges» пропонують попрактикуватися в силі удару, пенальті і вільних ударах.

Так як всередині м'яча знаходиться електроніка, то виникає питання про те, наскільки вистачає для неї батареї ? На жаль, Adidas не стала вдаватися в деталі, але повідомила, що заряду без всяких проблем вистачить на цілий день безперервної гри. Про те, що батарейка села, ви теж дізнаєтеся без проблем - встановлений в м'яч сенсор просто перестане посилати на мобільні пристрої нову інформацію.

Для зарядки батареї використовується спеціальна станція.

Для зарядки батареї використовується спеціальна станція

Новости