Компанія «Газпром нафта шельф» обладнала танкери вертолітними майданчиками

  1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Сучасний комерційний флот» ( «Совкомфлот») провела сертифікацію...

Товариство з обмеженою відповідальністю «Сучасний комерційний флот» ( «Совкомфлот») провела сертифікацію вертолітних майданчиків, розташованих на танкерах «Михайло Ульянов» і «Кирило Лавров», які обслуговують родовище «Прирозломного», повідомляє «ЕнергоНьюс».

Компанія «Газпром нафта шельф» обладнала танкери вертолітними майданчиками

«Газпром нафта шельф» стала першою компанією в історії робіт на російському арктичному шельфі, танкери якої зможуть приймати повітряні судна. Вертолітні майданчики на танкерах «Михайло Ульянов» і «Кирило Лавров» посилили програму промислової безпеки проекту «Прирозломного», оптимізували процес і збільшили швидкість екстреного і аварійного реагування.

Тепер танкерний флот Морський ледостойкой стаціонарної платформи (МЛСП) «Прирозломного» не тільки зможе приймати на борт вертольоти з людьми і вантажами, а й в екстрених випадках оперативно евакуювати з об'єктів хворих або постраждалих.

Вертолітні майданчики здатні приймати повітряні судна з посадкової масою до 12 тонн. Їх довжина і ширина - 25 м, площа - 625 кв. м. Сертифікація об'єктів проведена в повній відповідності з вимогами Федерального агентства повітряного транспорту (ФАОТ).

Повітряний парк проекту «Прирозломного» складають чотири вертольоти марки Мі-8 АМТ. Вони призначені для перевезення пасажирів і вантажів, в тому числі великогабаритних вантажів на зовнішній підвісці, проведення пошуково-рятувальних операцій, евакуації постраждалих. Вертоліт вміщує до 20 пасажирів, здатний перевозити вантажі масою до 4 тонн усередині кабіни і вантажі масою до 3 тонн на зовнішній підвісці. У вантажопасажирському варіанті виконання на вертольоті Мі-8 АМТ разом з пасажирами можуть перевозитися вантажі масою до 2000 кг.

«Михайло Ульянов» і «Кирило Лавров» - човникові танкери посиленого льодового класу (Arc6) з подвійним корпусом. Вони входять до складу морської транспортно-технологічної схеми проекту «Прирозломного». Обидва судна побудовані на «Адміралтейських верфях» в Санкт-Петербурзі спеціально для цілорічної транспортування нафти з «Прирозломного».

«Михайло Ульянов» і «Кирило Лавров» є танкерами подвійної дії, тобто мають здатність рухатися в льодах кормою вперед. Також вони обладнані системою динамічного позиціонування, що дозволяє під час навантаження утримувати судно на одній точці, незважаючи на вплив вітру і хвиль. Танкери «Михайло Ульянов» і «Кирило Лавров» побудовані в повній відповідності з правилами Російського морського регістра судноплавства (РМРС) і британського Регістру Ллойда (LR) і оснащені найсучаснішими засобами навігації.

«Совкомфлот» - найбільша російська судноплавна компанія, що спеціалізується на перевезенні нафти, нафтопродуктів і зрідженого газу; один з найбільших в світі операторів танкерного флоту. Поряд з участю в найбільших російських проектах з транспортування енергоносіїв, в тому числі в важких льодових умовах, компанія успішно конкурує на міжнародному ринку морських перевезень.

ТОВ «Газпром нафта шельф» - компанія, створена для освоєння морських нафтогазових родовищ. Володіє ліцензією на розробку Прирозломного нафтового родовища, відкритого в 1989 році на шельфі Печорського моря. Запаси нафти становлять понад 70 млн тонн. Рівень видобутку нафти - близько 5,5 млн тонн.

Приразломное - перший в історії Росії проект з освоєння ресурсів шельфу Арктики. Виконання всіх технологічних операцій на родовищі - буріння, видобуток, зберігання нафти, підготовку і відвантаження готової продукції - забезпечує морська ледостойких стаціонарна платформа «Прирозломного». Вперше в світі видобуток вуглеводнів на арктичному шельфі ведеться зі стаціонарної платформи. У грудні 2013 року на Прирозломного родовищі почався видобуток нафти, а в квітні 2014 року було відвантажено першу партію арктичної нафти сорту ARCO (Arctic Oil).

http: //путь.рф

Новости