Конспірологічні ролики на YouTube доповнять посиланнями на "Вікіпедію"

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: ТАСС / Jorg Lange / DPA   Відеохостинг YouTube почав акцію в рамках боротьби з дезінформацією

Фото: ТАСС / Jorg Lange / DPA

Відеохостинг YouTube почав акцію в рамках боротьби з дезінформацією. Тепер сервіс буде додавати посилання на статті "Вікіпедії" до роликів з конспірологічними теоріями, заявила глава компанії Сьюзен Войжітскі.

Вона зазначила, що всі ролики з сумнівним змістом забезпечать текстовими блоками з посиланнями на джерела інформації, повідомляє "Газета.ру" .

Серед роликів, які викликають активні дебати в Мережі, є, наприклад, відео, присвячене висадці США на Місяць. Йдеться про теорію, згідно з якою Штати ніколи не були на супутнику Землі, а фотографії астронавта на місячної поверхні зняли в студії, щоб виграти космічну гонку з СРСР в пресі.

Активним приводом для спекуляцій в інтернеті стала і трагедія 11 вересня, коли терорист-смертник врізався у вежі-близнюки в Нью-Йорку. Деякі конспірології стверджують, що інцидент був організований владою США, щоб виправдати військову експансію.

Поділитися в соціальних мережах:

Новости