Контейнерні АЗС (КАЗС) - Автозаправні станції. Виготовлення, монтаж.

  1. В наявності на складі: Контейнерний АЗС відкритого типу на 20 м3 КАЗС-20.

Завод резервуарних Конструкцій СтройТехМаш (ЗРК СТМ) є виробником контейнерних АЗС (КАЗС) місткістю резервуарів від 3 до 60 м3. Наші КАЗС відповідають всім вимогам пожежної безпеки згідно НПБ 111-98 і зводу правил СП-156.13130.2014 затверджених наказом МНС Росії від 05.05.2014г. За нормативами пожежної безпеки контейнерна АЗС встановлюється в межах населеного пункту може мати максимальний обсяг 40м3, але при цьому один відсік не повинен перевищувати обєм в 10м3, а при установці контейнерної АЗС поза населеним пунктом - максимальний обсяг контейнерної АЗС може становити 60м3 з максимальним об'ємом одного відсіку в 20м3. Контейнерні АЗС можуть бути розраховані на зберігання і видачу від одного до чотирьох видів палива.

На фото Контейнерний АЗС на 10 і 20 м3 у виконанні "Північ". Крім набору стандартного паливороздавального обладнання та автоматики (топливораздаточная колонка, насос на наповнення, електронні рівнеміри і т.п.), КАЗС укомплектована вибухозахищеними тенами, утеплена і має примусову витяжку. Вибухозахищений вентилятор спрацьовує автоматично при перевищенні концентрації парів палива в технологічному відсіку.

Наш завод виготовляє АЗС контейнерного типу, з можливістю відпуску палива як з операторної так і в без операційному режимі за допомогою паливних карт. Проводимо ремонт і реконструкцію вже працюють контейнерних автозаправних станцій.

На фото контейнерна АЗС на 10 куб.м. для дизельного палива і паливороздавальної колонкою Топаз-611 з безоператорном відпусткою палива по чіп карт. Дані передаються на комп'ютер, встановлений в офісі.

Контейнерні автозаправні станції (КАЗС) використовуються як для продажу палива населенню, так і для власних потреб підприємств і не вимагають великих капітальних вкладень. Термін окупності залежить від кількості споживаного палива, і займає від півроку до півтора років. На відміну від стаціонарних АЗС, контейнерна АЗС не вимагає проведення земляних робіт, будівництва складного фундаменту і монтажу ємностей для збору аварійного протоки палива, колодязів зливу палива і т.д .. Найбільш затребувані контейнерні АЗС на великих будівельних майданчиках, автотранспортних і промислових підприємств для заправки власних автотранспортних засобів.

Фото: контейнерна АЗС на 20куб.м. на один вид палива (дизель) з колонкою Топаз-611 для безоператорном відпустки палива за картками. Дана комплектація є однією з найбільш популярних моделей в лінійці.

Автозаправні станції контейнерного типу найвигідніше експлуатувати на підприємствах мають великий власний автопарк, а також при веденні будівництва на віддалених об'єктах для зберігання і видачі палива як для будівельної техніки, так і для котелень і генераторів електрики. Популярність контейнерних заправних станцій обумовлена ​​тим, що для їх установки не потрібно проведення земляних та будівельних робіт; контейнерні АЗС виготовляються на заводі і привозяться в уже готовому для експлуатації вигляді, що вимагає тільки підключення електроживлення. Завдяки цьому на підприємстві не створюється перешкод для роботи, пов'язаних з будівництвом, а термін виготовлення контейнерної АЗС на заводі становить в середньому 3-4 тижні в залежності від комплектації, час установки контейнера зберігання палива на підготовлену площадку становить 1-2 дня. Вартість контейнерної заправної станції значно менше стаціонарної АЗС з підземними резервуарами і набагато простіше в експлуатації і технічному обслуговуванні.

На фото контейнерна АЗС Північ об'ємом 20куб.м. з двома відсіками по 10куб.м. ТРК Топаз-421 і насосом КМ-80-65-140Е

Стандартна комплектація контейнерної АЗС включає в себе наступне обладнання:

  • двухстенний резервуар необхідного обсягу
  • Паливо-разадаточную колонку яка підбирається по узгодження з Замовником
  • насос консольно-моноблочний для перекачування палива з бензовозів в резервуар контейнерної АЗС, потужність насоса підбирається в залежності від обсягу резервуара
  • піддон для збору проток під ТРК і насосом
  • трубна обв'язка горловини резервуара з лінією видачі до ТРК і ліній наповнення від насоса
  • механічним або електронним рівнеміром для вимірювання рівня, щільності і температури палива
  • освітлення відсіку з ТРК і насосів
  • автоматичні вогнегасники
  • обладнання контролю герметичності резервуара
  • електричним шафою керування обладнанням встановленим в контейнерної автозаправної станції

Все обладнання яке встановлюється в АЗС контейнерного типу має маркування вибухозахисту. На вимогу Замовника на контейнерному АЗС може встановлюватися система відеоспостереження та охорони з передачею даних на віддалений пункт оператора. При експлуатації контейнерної АЗС для реалізації палива населенню, можлива установка системи безоператной оплати і видачі палива, так званої автоматичної АЗС.

На фото контейнерна АЗС на 40куб.м. з чотирма відсіками по 10куб.м. і з двома колонками Топаз-421 працюють в безоператорном режимі з відпусткою палива за магнітними картками

Контейнерна АЗС виготовляється відповідно до вимог пожежної безпеки автозаправних станцій СП-156.13130.2014 (НПБ 111-98 *) та являє собою суцільнометалеву конструкцію, розділену протипожежною перегородкою на три відсіки: заправний відсік з толпіве-заправними колонками, відсік з резервуаром зберігання палива і відсік з перекачує насосом для заповнення резервуара паливом, який знаходиться з протилежного боку від паливо-заправних колонок. У контейнерної АЗС у виконанні з одностінні Резервуари, щоб уникнути аварійних витоків палива, під резервуаром знаходиться піддон для збору аварійного протоки палива.

Фото: контейнерна АЗС на 20куб.м. на два види палива з колонкою Топаз-421 для безоператорном відпустки палива за картками.

На верху контейнерного заправного пункту знаходиться майданчик для обслуговування обладнання, змонтованого на люку резервуара. По периметру майданчика обслуговування КАЗС монтується знімне огорожу висотою 900мм. і знімна приставні сходи. На люку резервуара встановлюються: лінія деаерації з дихальним клапаном і Вогнеперепинювачів, замірний люк, муфта зливна, клапан отсечной поплавковий, рівнемір і т.д. в залежності від комплектації. Огорожа, дихальна труба деаерації і дихальний клапан на час перевезень демонтується і остаточно встановлюються на місці експлуатації контейнерної АЗС.

На фото контейнерна АЗС на 50куб.м. з двома відсіками по 25куб.м. і колонкою Топаз-421 відпускає паливо в безоператорном режимі за магнітними картками

Контейнерна АЗС виготовляється тільки з надземним розташуванням резервуарів для зберігання палива з розміщенням паливороздавальних колонок в самому контейнері. Контейнерні автозаправні станції можуть мати як один так і декілька контейнерів зберігання палива (КХТ) і диспетчерський пункт (контейнер управління), інакше іменований також "операторська". Контейнерні АЗС відрізняються місткістю і типами резервуарів, кількістю і типом ТРК, складом встановленого обладнання і деякими конструктивними особливостями зовнішнього вигляду.

На фото контейнерна АЗС на 25м3 з двома відсіками по 10м3 для дизельного палива і бензину, укомплектована двома ТРК Топаз 611 і одним консольно моноблоковим насосом для заповнення резервуара з автоцистерни

Випускаемо нашим заводом контейнерні АЗС призначені як для внутрішньогосподарського - персонального використання на території підприємства, так і для комерційної реалізації палива населенню та спроектовані як для установки в межах населених пунктів, так і поза населеними пунктами.

Фото: контейнерна АЗС на 20куб.м. на один вид палива з колонкою Топаз-511.

Резервуар контейнерної АЗС являє собою складне технічне виріб, спеціально сконструйований, зі змонтованим в ньому обладнанням для прийому, зберігання і видачі палива. Резервуар для зберігання палива повністю укомплектований необхідним обладнанням і не вимагає для монтажу багато часу і зусиль. Резервуари, використовувані в контейнерної АЗС стандартній комплектації, - двостінні. У резервуарах з подвійними стінками міжстінний простір заповнюється інертним газом або тосолом. Контроль міжстінного простору здійснюється за допомогою датчиків газоаналізатора парів бензину для інертного газу "Сигнал-03Б". Якщо експлуатація контейнерної АЗС передбачається поза населеним пунктом і поза територією підприємства, допускається використовувати одностінні резервуари з піддонами для збору можливих проток палива. Для запобігання випадкового переливу палива під час заповнення резервуарів, всі резервуари укомплектовані датчиками верхнього рівня. У стандартний набір контейнера зберігання палива, крім резервуарів для палива і паливороздавальних колонок, входить також насосний агрегат і необхідне резервуарне, контрольно-вимірювальне і запірний обладнання: дихальні клапани, вогнеперепинювачів, засувки, датчики рівня палива і т.п. Тип паливороздавальних колонок, закладений в стандартній комплектації - Топаз 511 (однорукавне). Можлива установка по заявці колонок інших типів, в тому числі установка двухпістолетних колонок Топаз-421. Також контейнерні АЗС можуть поставлятися без ТРК - для використання в складі модульних АЗС з винесеними колонками або на пунктах зберігання палива. Управління колонками в контейнерних автозаправних станціях здійснюється так само, як і в звичайних АЗС, - від пульта дистанційного керування (ПДУ), який зазвичай розміщується в окремому приміщенні - операторної, або можлива організація управління комп'ютерною системою управління. Відстань від контейнерної АЗС до диспетчерського пункту зазвичай становить 10-50 м, але, в принципі, обладнання, що використовується в стандартній комплектації контейнерної АЗС, дозволяє здійснювати надійне управління колонами на досить великим видаленні диспетчерського пункту від контейнера зберігання палива - до 500 м. Для перекачування палива в резервуари встановлюються насосні установки, як правило, типу КМ-80-65-140 у вибухонебезпечному виконанні, продуктивністю 45м3 / год. Технологічні відсіки з колонками і насосом обладнуються піддонами.

Фото: контейнерна АЗС на 15куб.м. на два види палива з двома колонками Топаз-511

Операційна (Диспетчерський пункт) Всі контейнерні заправні станції можуть комплектуватися одним або декількома контейнерами, призначеними для використання в якості робочого місця оператора, міні-магазину та інших цілей. Залежно від розміру операторної, в ній є одне або два приміщення. Друге, додаткове, приміщення може використовуватися для відпочинку або охорони, для розміщення туалету, складу або інших цілей. Операційні поставляються з внутрішньої електропроводкою і освітленням. Пристрої управління колонкою, що входять в комплект поставки КАЗС, також розміщуються в операторної. За заявкою операторні можуть бути укомплектовані силовим шафою або щитом, обігрівачем, необхідним метрологічним і лабораторним обладнанням: мерником, метроштоком, вогнегасниками, системою гучномовного зв'язку та іншим необхідним обладнанням. Зазвичай, термін виготовлення контейнерної АЗС з одного-чотирьох контейнерів від 15 до 30 днів.

При замовленні контейнерної АЗС слід вказувати наступні дані:

  • Кількість і обсяг відсіків резервуара в контейнері для зберігання палива
  • одне або двухстенний резервуар
  • Контейнер управління (диспетчерський пункт) і його розмір
  • Бажану кількість і тип колонок
  • Побажання щодо комплектації КАЗС додатковим обладнанням

Класифікація контейнерної АЗС згідно СП-156.13130.2014 (НПБ 111-98):
Контейнерна АЗС (КАЗС) - автомобільна заправна станція, технологічне обладнання якої призначена для заправки транспортних засобів тільки рідким моторним паливом і характеризується наземним розташуванням резервуарів та розміщенням ТРК в контейнері зберігання палива, виконаному як єдиний заводський виріб. Контейнерна АЗС призначена для прийому, зберігання та відпуску споживачам (наземних транспортних засобах) до чотирьох видів палива, поза і на території населених пунктів. Колонки паливозаправочні встановлюються як в передньому відсіку, так і в задньому, розгорнуті за бажанням замовника, також і насосна станція. Резервуар зберігання палива комплектується насосною станцією, приладами контролю.

Установка на контейнерний заправний пункт сигналізації, УЗО проводиться згідно проекту прив'язки АЗС. Тип резервуара контейнерної АЗС - горизонтальний двостінний резервуар, одно-дво-трьох або чотирьох секційний.

Наші ціни на контейнерні АЗС є конкурентними, а так як наше виробництво знаходиться поруч з Москвою, то при замовленні з регіонів центральної Росії Ви істотно заощадите на транспортних витратах по доставці КАЗС.

Фото: контейнерна АЗС на 15куб.м. в комплектації Лайт з одностінних резервуарів і паливної роздаткою з механічним лічильником.

в комплектації Лайт з одностінних резервуарів і паливної роздаткою з механічним лічильником

Основною відмінністю даної КАЗС від аналогічних моделей, є в першу чергу наявність стандартного морського або залізничного контейнера 20 або 40 футів, в якому монтується резервуар і обладнання. Перевага даного виконання в тому, що контейнер без особливих складнощів можна кріпити на жд платформу. Максимальний обсяг резервуара КАЗС в морському контейнері може становити 35 м3. Кількість технологічних відсіків також впливає на загальну місткість ємності. КАЗС в морському контейнері комплектуються всім необхідним обладнанням відповідно до норм пожежної безпеки СП-156.13130.2014 (НПБ 111-98) і зводу правил пожежної безпеки СП 156.13130.2014 (станції автомобільні заправні) На додаток до обов'язкових вимог, Контейнерний АЗС може також доукомплектовуватись підігрівом відсіків з паливом і відсіків з устаткуванням для використання КАЗС в погодних умовах півночі. Крім обігріву, контейнер або резервуар може бути утеплений мінеральною ватою, товщиною 50-100мм

Фото: контейнерна АЗС в морському контейнері 20 футів. Комплектація - ТРК Топаз 511, насос на закачування палива КМ 80-65-140 продуктивністю 45 м3 / год, автоматичної вентиляцією і електронним рівнеміром ПМП-201 СЕНС

В наявності на складі: Контейнерний АЗС відкритого типу на 20 м3 КАЗС-20.

Виготовлена ​​відповідно до правил пожежної безпеки СП156.13130.2014 (НПБ 111-98)

Комплектація:


Для роздачі палива обладнання:

  • Паливо-комплекс 1 КЕД «Лівенка» модель «11101 / СМН». Габарити (мм): 1100х1700х550.

  1. Один рукав 7 метрів з автоматичним пістолетом
  2. Один вид палива (ДТ / АІ)
  3. односторонній дисплей
  4. Продуктивність 50 літ / хв
  5. Фільтр очищення палива
  6. Насос наповнення резервуара з автоцистерни КМ 80-65-140Е з муфтою зливний МС-80
  7. Влаштування заземлення автоцистерни УЗА
  • Магнітострикційний рівнемір-плотномер ПМП-201. Вимірює і відображає рівень палива, обсяг і масу, щільність, температуру, наявність підтоварної води. Дані передаються на що показує пристрій МС-К 500
  • Щит управління КАЗС у вибухозахищеному виконанні
  • Освітлення відсіку КАЗС у вибухозахищеному виконанні
  • автоматичний вогнегасник
Вартість за телефоном: 8 495 518 94 28

Новости