Контекстна реклама на бренд: можна чи ні?

  1. Приклад контексту на бренд
  2. підсумок

Від автора: я вітаю вас в нашій рубриці про CPA, інтернет-маркетинг і близькі до цієї ніші теми

Від автора: я вітаю вас в нашій рубриці про CPA, інтернет-маркетинг і близькі до цієї ніші теми. Якщо ви читали попередні статті, то вже напевно знаєте досить багато про CPA.

Якщо ж ви повний новачок в цій темі, рекомендую почитати інші статті з цієї рубрики. Ну да ладно, сьогодні я розповім про контекстну рекламу на бренд. Розберемося з тим, що це взагалі і чому про це зайшла мова.

Розберемося з тим, що це взагалі і чому про це зайшла мова

Все, про що тут пишеться, так чи інакше може зустрітися в реальній практиці. Уявімо ситуацію, що ви дивитеся в який-небудь CPA-мережі список партнерських програм (офферов). Вас зацікавлює одна з партнерок. Ви дивіться, які види трафіку дозволені. Наприклад, контекстна реклама дозволена.

А що таке взагалі контекстні оголошення? По суті, це Яндекс.Директ і Google Adwords. Інші системи ми не беремо до уваги. Значить, ви починаєте співробітництво з офферу, берете там партнерську посилання, йдете в Яндекс.Директ, налаштовуєте рекламну кампанію.

Директ, налаштовуєте рекламну кампанію

Практичний курс по верстці адаптивного сайту з нуля!

Вивчіть курс і дізнайтеся, як верстати сучасні сайти на HTML5 та CSS3

дізнатись детальніше

Налаштування - справа дуже тонка в деяких випадках, тому детально говорити про неї зараз немає сенсу. Але всі, хто хоч іноді стикався з контекстною рекламою зсередини (особливо з Директом) знають, що основа РК (рекламної кампанії) - ключі (ключові слова і фрази).

Якщо ви підібрали хороші ключі - це вже півсправи. Саме в їх підборі полягає просто контекстні оголошення від тих, що спрямовані на бренд.

Приклад контексту на бренд

Для цього ми візьмемо який-небудь магазин, з яким можна співпрацювати за моделлю CPA. Наприклад, я зайду в мережу Admitad, там таких багато.

Нехай це буде Lamoda.ru. Дуже популярний в Росії магазин модного одягу. Та й партнерська програма у нього просто відмінна - 12% за оплачене замовлення.

Та й партнерська програма у нього просто відмінна - 12% за оплачене замовлення

Відмінно, йдемо в Яндекс.Директ налаштовувати рекламну кампанію. Які ви там будете використовувати ключі, це не має значення. У будь-якому випадку нічого не вийде, тому що такий тип трафіку, як контекст, просто заборонений у випадку з магазином Lamoda.

З цього робимо висновок - завжди дивіться на таблицю з видами дозволених і заборонених джерел трафіку, перш ніж приступати до реклами.

Ну ладно, є такі оффер, де сама контекстна реклама дозволена, а ось на бренд - немає. Ось це те, про що і я хотів вам сказати. Як вчинити в цьому випадку, щоб не нарватися на блокування облікового запису? Все дуже просто - не використовуйте назву компанії в своїх ключах, навіть в перекладі або з помилками. Приклади: купити плаття для дівчинки, жіноче плаття, сорочка купити

Такі ключі підходять (якщо контекстна реклама дозволена). У них немає згадки бренду. Але ось: lamoda.ru, lamoda купити плаття, ламода офіційний сайт

Це вже реклама на бренд. І знайте про те, що в 98% випадків вона заборонена. Чому? Та тому що таким чином ви просто будете відбирати трафік у самого магазину. Людей, які і так збиралися зайти в магазин, ви спрямовуєте за своєю посиланням, а після цього магазин вам ще і винен гроші заплатити? Чи не здається вам, що це занадто дивний спосіб співпраці? Природно, магазин на таке ніколи не піде.

підсумок

Отже, завжди уважно читайте правила оффера, щоб точно знати, які джерела трафіку дозволені, а які ні. І пам'ятайте, що контекстна реклама на бренд майже завжди заборонена, тому що так ви просто будете відбирати% трафіку у офіційного сайту, навіщо йому платити такому негідникові?

І пам'ятайте, що контекстна реклама на бренд майже завжди заборонена, тому що так ви просто будете відбирати% трафіку у офіційного сайту, навіщо йому платити такому негідникові

Практичний курс по верстці адаптивного сайту з нуля!

Вивчіть курс і дізнайтеся, як верстати сучасні сайти на HTML5 та CSS3

дізнатись детальніше

Подивіться відео і дізнайтеся покроковий план по створенню сайту з нуля!

дивитися

А що таке взагалі контекстні оголошення?
Як вчинити в цьому випадку, щоб не нарватися на блокування облікового запису?
Чому?
Людей, які і так збиралися зайти в магазин, ви спрямовуєте за своєю посиланням, а після цього магазин вам ще і винен гроші заплатити?
Чи не здається вам, що це занадто дивний спосіб співпраці?
І пам'ятайте, що контекстна реклама на бренд майже завжди заборонена, тому що так ви просто будете відбирати% трафіку у офіційного сайту, навіщо йому платити такому негідникові?

Новости