Контроль тиску в шинах

Один з часто звучать питань наших покупців - як часто і чим необхідно контролювати тиск в шинах?

Питання досить серйозний, не дивлячись на уявну простоту. Далеко не всі автомобілі оснащені електронною системою тиску в шинах, що виводить результати в он-лайн режимі відразу на екран бортового комп'ютера або окремий власний блок контролю. Навіть, якщо у вас така система є, то часто другий комплект шин для зими сбортірован на звичайних дисках, які не мають датчиків контролю тиску. А це значить, вам, як звичайним смертним Питання досить серйозний, не дивлячись на уявну простоту , Теж потрібно періодично контролювати тиск в шинах і, при необхідності, проводити його коригування.
Погодьтеся, шкода, якщо новий комплект дорогих шин буде нерівномірно зношений через невірне тиску.
Один з найпростіших способів контролю тиску в шинах - регулярне відвідування шиномонтажу по шляху проходження на роботу. І руки чисті і не потрібно норов навколо автомобіля. Все добре, але спосіб платний. Навіть якщо у вас тиск в шинах в нормі, то монтажник все одно зробить пару натискань на спусковий гачок пістолета, як би трішки коригуючи тиск.
Скажете: - та мені не шкода 4-6 грн за дану послугу, навіть якщо я її буду робити через день або раз на тиждень.
Погоджуся, сума невелика, але справа ж не в ній, насправді, а в точності показань манометра. Коштує такий прилад впустити, випадково вдарити і він із задоволенням почне прибріхувати на пару десяток, а то й більше.
Перевірку манометрів навіть серйозні монтажні майстерні роблять не частіше ніж один раз на місяць, а реально - один раз перед черговим сезоном, тому, що такий манометр показує насправді ніхто не знає і не гарантує.
Довести ви нічого не зможете, якщо перед далекою поїздкою з повним багажем монтажник вам спустить тиск в шинах до неприпустимого, забезпечивши підвищений знос за час відпустки - чек то ніхто на таку послугу не дає!

Вирішення питання дуже просте - електронний манометр для контролю тиску в шинах!

Коштує такий прилад дуже недорого, але може окупити себе дуже швидко. Точність показань - на заздрість всім китайським механічним побратимам.
Для прикладу я взяв два електронних манометра і справив вимірювання тиску в одному колесі.
Один з манометрів - дорогий прилад німецької фірми Rema TIP-TOP, що спеціалізується на виробництві матеріалів для ремонту шин і внедеренія технології їх застосування.
Другий манометр RichTek - Китай, проте дуже хорошої якості.
Коштує такий прилад дуже недорого, але може окупити себе дуже швидко
Оскільки у мене вдома є втрой манометр Rema TIP-TOP, який я розкривав, то можу впевнено сказати - він теж китайський , Але на точність вимірювань це не впливає.
Обидва пристрої працюють від батарейок. Rema TIP-TOP - 3 шт.х 1,5 вольта. А RichTek від однієї літієвої 3-х вольтової.
Приємне доповнення має манометр Rema TIP-TOP - ліхтарик. Вечірньої пори виміряти тиск - не проблема. Яскравість світла цілком пристойна, навіть для пошуків якоїсь загубилася в салоні штучки.
Другий манометр ліхтарика не має, зате він більш компактний.
Отже, беремо обидва манометра і вирушаємо до автомобіля для порівняння результатів вимірювання тиску в шинах.

Манометр Rema TIP-TOP дозволяє вироблені вимірювання тиску в шинах перевести зручну вам систему одиниць: PSI, BAR, KPA
Манометр RichTek (наш, у всякому разі) - BAR, PSI, хоча в момент включення екран показує всі свої приховані пікограм, серед яких є і KPA, kg / sm.
Нас цікавить зрозумілий нам BAR, тому що це практично точна відповідність рідним - кг / см2
Замір проходить легко і швидко, кожен з манометрів фіксує пікове значення тиску в шинах і тут же відображає його на екрані.
Rema TIP-TOP показує 1,9 Bar

Його втрой один фіксує RichTek - 1,95 Bar. При цьому, при двох повторних вимірах німецький манометр один раз теж показав 1,95 bar.
Це здорово, значить точність у приладів дуже висока незважаючи на різний діаметр діафрагми вимірювального елемента в кожному з них. (В RichTek ми теж заглядали Його втрой один фіксує RichTek - 1,95 Bar )
Різниця показань в 5 сотих не принципова. Тому обидва манометра заслуговують похвали. До речі, термін служби батарейок 3-5 років, тому можна не переживати за їх швидкий вихід з ладу. RichTekу на фото вже більше 3-х років, живе в машині, але батарейка ще рідна.
Вартість таких пристроїв може бути різна, але не критична.

Вимірювач тиску Rema TIP-TOP можна придбати в ділеоскіх магазинах цієї компанії за 150-160 грн.
RichTek в інтернет-магазинах коштує зараз близько 110-120 грн (зима 2012), проте три роки тому він коштував до 50 грн.
Манометри не бояться ударів в розумних межах, тому що не мають важких деталей, крім батарейок.
Важать небагато, легко розмістяться в бардачку або дорожній сумці з інструментом.
Точні при вимірах в холодну погоду. У всякому разі. пару років назад на Дмитрівському автомоігоне на тестах шин Bridgestone DM-V1 манометр Rema TIP-TOP видав тиск в 2,25 Bar, підтвердивши ввідні дані фахівців Бріджстоун (заявили 2,3 Бар). Температура ворздуха була -10-12 морозу, манометр я носив в зовнішній кишені куртки.
Вимірювач тиску Rema TIP-TOP можна придбати в ділеоскіх магазинах цієї компанії за 150-160 грн
Не купуйте дешеві пластикові манометри - точність їх вимірювання, м'яко кажучи, погана. Крім цього, якщо такий манометр впустити, то скоріш за все, він почне показувати тиск зовсім далеке від дійсності.

висновок:
Для контролю тиску в шинах краще купити звичайний електронний манометр, який допоможе вам, при регулярному вимірюванні тиску, збільшити ресурс шин, а так само буде гарантувати отримання всіх робочих характеристик шин, природно, якщо ви його будете використовувати.
Ви завжди будете впевнені, що в ваших шинах правильний тиск.
Пам'ятайте, знос шин безпосередньо залежить від тиску, і чим тиск нижче, тим знос вище. Недокачані на 20% шини мають збільшену витрату палива і на 25% менший ресурс.
Але головне - шини із заниженим тиском стають небезпечними в критичній ситуації. Коли Вам, вдуруг, необхідно об'їхати перешкоду на високій швидкості (вибігла сабака, загальмував різко автомобіль і т.д.). У такій ситуації значно зростає шанс розбортування колеса на ходу, що призводить до 100% втрати управління автомобілем! На фото шини з правильним тиском при виконанні вправи "переставка" (За кермом, березень 2011). Якщо знизити тиск на 0,2-0,3 бар від рекомендованого і покришка при перестроюванні гарантовано злетить з диска!
висновок:   Для контролю тиску в шинах краще купити звичайний електронний манометр, який допоможе вам, при регулярному вимірюванні тиску, збільшити ресурс шин, а так само буде гарантувати отримання всіх робочих характеристик шин, природно, якщо ви його будете використовувати

З повагою, Master_Tyre and Team

Купити шини в Києві

Тести шин в реальних умовах в рзделе: Вибираємо і тес тиру разом

Один з часто звучать питань наших покупців - як часто і чим необхідно контролювати тиск в шинах?

Новости