Контрольна робота: Форми і методи державного регулювання інвестиційної діяльності

Введеніе.2

1. Економічна сутність і значення інвестіцій.3

Основні складові інвестицій по об'єктах їх вкладень. 3

2. Правові та економічні основи інвестиційної деятельності.3

3. Державне регулювання інвестиційної деятельності.3

Можливо ви шукали - Реферат: Звіт про проходження переддипломної практики в ИФНС 25

4. Державні гарантії прав суб'єктів інвестиційної деятельності.3

5. Державна політика в області іноземних інвестіцій.3

Заключеніе.3

список літератури.3

Практична частина контрольної работи.3


Вступ.

Схожий матеріал - Курсова робота: Податкова політика Російської Федерації стосовно підприємств на сучасному етапі

Учасники економічної системи - фірма, компанія, галузь або національне господарство в цілому - постійно відчувають потребу в коштах, необхідних для створення та розширення, реконструкції або технічного переозброєння основного і пов'язаного з ним оборотного капіталу. Оскільки потреба кожного з них у фінансових результатах завжди велика, а можливості обмежені, проблема вибору пріоритетних напрямків політики в області інвестицій і оцінка їх ефективності достатньо складна і в той же час необхідна.

Ефективна економіка не виникає сама по собі. Вона, як правило, - результат не тільки послідовної державної політики, яка реалізується за допомогою законодавства, які розробляються програм, що стосуються, перш за все структурної перебудови і ресурсів, виконавців і термінів реалізації, а й професійного управління вельми складними процесами, що відбуваються в економіці, і зокрема в управлінні інвестиційними проектами, що забезпечують ефективне рішення цільових завдань.

Підприємства, що здійснюють інвестиційну діяльність, перш ніж вкласти кошти (інвестиції), повинні оцінювати свої фінансові можливості і наслідки, тобто виконати багатоетапний передінвестиційний процес від ідеї можливих інвестицій до оцінки їх ефективності за допомогою системи кількісних показників та прийняття рішення. Для цього перш за все слід оцінити виникають витрати на дослідження і обгрунтування, проектування і будівництво, запуск в експлуатацію інвестиційного проекту, а також користь, перевага і можливі доходи від функціонування об'єкта.


Економічна сутність та значення інвестицій.

Інвестиції - відносно новий для нашої економіки термін. Під час перебування планової економіки використовувалося поняття «капітальні вкладення».

У науковій літературі ці два поняття в останні роки тлумачать по-різному. Традиційно під інвестиціями прийнято розуміти здійснення певних економічних проектів в сьогоденні з розрахунком отримати доходи в майбутньому. Такий підхід до розуміння інвестицій визнається переважаючим як у вітчизняній, так і зарубіжній економічній літературі.

Дуже цікаво - Реферат: Роль електронних засобів платежу в удосконаленні безготівкових розрахунків в Росії на прикладі р

У Федеральному законі РФ «Про інвестиційну діяльність в Російській Федерації, здійснюваної у вигляді капітальних вкладень» від 25.02.99 № 39-ФЗ дається таке визначення інвестицій: «Інвестиції - грошові кошти, цінні папери, інше майно, в тому числі майнові права. Інші права, що мають грошову оцінку, що вкладаються в об'єкти підприємницької діяльності та (або) іншої діяльності з метою отримання прибутку і (або) досягнення корисного ефекту ».

Інвестиції - це більш широке поняття, ніж капітальні вкладення.

Інвестиції прийнято ділити на портфельні і реальні. Портфельні (фінансові) інвестиції - вкладення в акції. Облігації, інші цінні папери. Активи інших підприємств. Реальні інвестиції - вкладення в створення нових, реконструкцію і технічне переозброєння діючих підприємств. У цьому випадку підприємство-інвестор, вкладаючи кошти, збільшує свій виробничий капітал - основні виробничі фонди і необхідні для їх функціонування оборотні кошти.

При здійсненні портфельних інвестицій інвестор збільшує свій фінансовий капітал. Отримуючи дивіденди - доход на цінні папери або інші доходи.

У законі «Про інвестиційну діяльність в Російській Федерації, здійснюваної у вигляді капітальних вкладень» поняття «капітальні вкладення» трактується наступним чином: «Капітальні вкладення - інвестиції в основний капітал (основні засоби), в тому числі витрати на нове будівництво, розширення, реконструкцію і технічне переозброєння діючих підприємств, придбання машин, обладнання, інструменту, інвентарю, проектно-вишукувальні роботи та інші витрати ». Якщо виходити з цього визначення, то інвестиції, вкладені в оборотні кошти, не можуть вважатися капітальними вкладеннями.

Вам буде цікаво - Реферат: Лізинг

Таким чином, поняття «реальні інвестиції» ширше, ніж «капітальні вкладення». Відповідно до вищезгаданого закону реальні інвестиції - це кошти, вкладені як в основний і оборотний капітал, так і нематеріальні активи. Тоді складові частини інвестицій можна представити наступною схемою.

Основні складові інвестицій по об'єктах їх вкладень

Основні складові інвестицій по об'єктах їх вкладень

Якщо міркувати з виробничих позицій більш конкретно, то капітальні вкладення - це витрати на будівельно-монтажні роботи при зведенні будинків і споруд; придбання, монтаж та наладку машин і обладнання; проектно-пошукові роботи; утримання дирекції підприємства, що будується; підготовку і перепідготовку кадрів; витрати по відведенню земельних ділянок і перенаселення в зв'язку з будівництвом і ін.

У статистичному обліку і економічному аналізі реальні інвестиції називають ще капиталообразующие. Капиталообразующие інвестиції включають наступні елементи:

Схожий матеріал - Реферат: Бюджетний процес в Росії 2

- Інвестиції в основний капітал

- Витрати на капітальний ремонт

- Інвестиції на придбання земельних ділянок і об'єктів природокористування

- Інвестиції в нематеріальні активи (патенти, ліцензії, програмні продукти, науково-дослідні і дослідно-конструкторські розробки НДДКР і т.д.)

Новости