Контролюємо Клімат У Своєму Домі Самостійно

  1. Зволожувач повітря - навіщо потрібен
  2. Види зволожувачів повітря
  3. Зволожувач повітря - традиційний
  4. Парові зволожувачі - переваги і недоліки
  5. Ультразвукові зволожувачі повітря
  6. Мийки повітря Neoclima або змішані зволожувачі
  7. Зволожувач повітря, мийка або кліматичний комплекс Неокліма - купувати чи ні

Якщо Вас запитають про кліматичної техніки, вірно ... Ви відразу подумаєте про кондиціонері і обігрівачі, так як комфортний мікроклімат в квартирі або будинку заведено оцінювати по температурі. І в якомусь роді так і є, але це всього лише одна сторона медалі.

Мало хто звертає увагу і на рівень вологості повітря в приміщенні, хоча це один з основних складових комфортного і корисного для людини клімату, нарівні з температурою.

Неокліма пропонує детальніше розібратися у важливості зволожувачів повітря, принцип роботи і видах такого обладнання.

На сьогоднішній день, в сучасному кліматі Києва та України, в цілому, зволожувач повітря просто необхідний, як і будь-яка інша побутова техніка.

Зволожувач повітря - навіщо потрібен Якщо Вас запитають про кліматичної техніки, вірно

Відомо, для людини комфортний рівень вологості від 40% до 60%. І це абсолютно не вигадка, такі показники підтверджені ДБН 3.3.6.042-99, "Санітарні норми мікроклімату в приміщенні".

На жаль, такий важливий показник, в більшій частині випадків не підтримується, а відповідно, виявляється нижче допустимої норми. Клімат всередині приміщення і зовні відрізняється. У певних випадках вологість повітря в приміщенні може становити всього 20% - для порівняння, це менше, ніж в пустелі. Впливає на це багато чинників:

  • матеріал з якого побудований будинок;
  • обігрівачі та опалення в цілому;
  • кондиціонер, який може сушити повітря не менше електрообігрівача.

Коли вологість падає до 30%, є ймовірність відчути головний біль, подразнення слизової і подібні симптоми простудного захворювання.

Також, варто подумати і за алергіків, оскільки пил і мікроорганізми в сухому середовищі набагато активніше.

І природно, "посуха" шкідлива дітям:

  • утруднює дихання;
  • сушать шкіру.

Збалансувавши мікроклімат в квартирі, як по температурі, так і по вологості в межах норми, значно поліпшить не лише самопочуття, а також, запобіжить ряд захворювань.

Залагодити проблему сухого клімату в приміщенні здатний зволожувач повітря.

Далі ми розберемося, як правильно його вибрати і які вони бувають.

Види зволожувачів повітря

На сьогоднішній день існує декілька видів зволожувачів повітря.

Всі вони відрізняються один від одного продуктивністю, витратою води і навіть, вартістю обслужіванія.Для того, що б зробити правильний вибір, рекомендуємо детальніше розібратися в особливостях кожного типу.

Зволожувач повітря - традиційний

Традиційний зволожувач по конструкції і принципу роботи досить простий: у пластиковий бак заливається вода, звідки вона потрапляє на спеціальний картридж, де утворюється в пар, а далі, за допомогою вентилятора поширюється по кімнаті.

З переваг даного приладу, можна виділити:

  1. невисока ціна;
  2. простота, а від цього і надійність в роботі.

Правда мінуси, також, присутні: традиційні зволожувачі мають низьку продуктивність, а відповідно, для швидкого зволоження сухого мікроклімату такий тип не підійде. Крім цього, вентилятор створює якийсь шум при роботі, що робить використання такого приладу в нічний час неможливим, а точніше, не комфортним.

І наостанок, фільтри для картриджів необхідно періодично міняти, а згодом, у міру старіння купленої моделі, придбати витратні матеріали буде все важче.

Також, вибравши традиційний зволожувач повітря, варто пам'ятати, що вбудований картридж має особливість "цвісти". І, отже, якщо не промивати або замінювати його вчасно, при роботі може почати виділятися запах болота, що не їсти приємним бонусом.

Звичайно, певні моделі мають спеціальні фільтри, які запобігають утворенню цвілі, але вони лише збільшують термін служби деталі до заміни.

Парові зволожувачі - переваги і недоліки

Паровий зволожувач зовні і за принципом роботи, в цілому, нагадує електрочайник. Вода заливається в спеціальний бак і завдяки кипіння випаровується.

Даний спосіб зволоження є досить ефективним і невибагливий до якості води (кипіння без праці випарує навіть жорстку воду і знищить велику частину мікроорганізмів). А якість роботи пристрою не залежить від температури в кімнаті.

Але, не варто забувати і про мінуси такого обладнання. Чим вище потужність, тим більше енергоспоживання. А залишивши паровий зволожувач без контролю, то кімната може перетворитися в баню.

З цього, при підборі такого апарату, рекомендуємо розглядати варіант з гігрометром і функцією автоматичного вимкнення.

Але на цьому недоліки не закінчуються:

  • велика витрата води;
  • шум роботи при закипанні води;
  • необхідність періодичного чищення від накипу (нагрівальний елемент ТЕН періодично необхідно чистити від накипу).

І звичайно, слід уважно стежити, якщо в квартирі дитина, так як гаряча пара може нашкодити дітям, домашнім улюбленцям і електротехніці, яка буде розташована близько від приладу.

Місце для установки парового зволожувача необхідно підбирати ретельно.

Ультразвукові зволожувачі повітря

ультразвуковий зволожувач - це самий новий тип зволожувача, з усіх варіантів. Принцип роботи полягає в спеціальній мембрані, яка за допомогою ультразвукових хвиль розщеплює воду на мікро краплі (холодний пар), а вбудований вентилятор видуває її назовні. Перевагою даного типу зволожувача є:

  • безшумна робота;
  • більш точне налаштування рівня зволоження;
  • щодо економічне енергоспоживання.

Але, ультразвуковий зволожувач, в порівнянні з іншими типами зволожувачів - більше чутливий до якості заправляється води.

Рекомендується використовувати дистильовану воду, так як вся накип поширюється в квартирі разом з частинками вологи і утворює білий наліт на меблів або інших речах.

В ультразвукових зволожувачах Neoclima можна використовувати воду з-під крана, але в такому випадку необхідно використовувати спеціальний фільтр, який пом'якшує воду.

Мийки повітря Neoclima або змішані зволожувачі

Що таке мийка повітря?

Це зволожувач, іонізатор і очисник повітря в одному, іншими словами - комбінований.

Мийка повітря або очищувач повітря дуже корисний в містах, коли автомобільні дороги знаходяться поблизу будинку і відсутня достатня кількість лісу. Мийка повітря створює свій, чистий і свіжий мікроклімат в квартирі, а особливо це питання є важливим в дитячій кімнаті.

Багато моделей мають допоміжні фільтри для більш глибокого очищення повітря, такі пристрої можна назвати кліматичними комплексами.

компанія Neoclima пропонує на вибір три види подібного обладнання:

  1. Серія SP (SP-25, SP-35, SP-45 і SP-65) - це стандартні зволожувачі повітря, в залежності від моделі мають вбудований іонізатор, але абсолютно всі мають можливість ароматизувати повітря.
  2. серія МР-15 і МР-20 - дані моделі крім зволоження ще й "миють" повітря, завдяки вбудованим фільтрам, повітря, проходячи крізь апарат зволожується і очищається одночасно від пилу, бруду і тд.
  3. МР-50 - повноцінний кліматичний комплекс, виробляє зволоження, очищення, дезінфекцію та іонізацію повітря, завдяки комплексу фільтрів.

Зволожувач повітря, мийка або кліматичний комплекс Неокліма - купувати чи ні

Свою назву "кліматична техніка" отримала не просто так, вона дійсно створює, покращує погоду, нехай тільки в межах квартири або будинку.

Якість мікроклімату в будинку залежить не тільки від температури. Створювати погоду в приміщенні варто комплексно - температурою, вологою, очищенням.

Тільки після цього можна отримати бажаний результат.

Новости