Конвеєрні ваги виробництва компанії Siemens

  1. Призначення і склад ваг
  2. Конструкція конвеєрних ваг
  3. роликові опори
  4. швидкість транспортування
  5. час зважування
  6. пряма навантаження
  7. Номінали ваговимірювальних осередків і їх конструкції
  8. Область застосування ваг
  9. Принцип роботи конвеєрних ваг
  10. Основні характеристики і можливості ваг Сіменс

Ваги німецького виробника Siemens широко представлені на вітчизняному ринку. Перевірені роками експлуатації виробу Siemens успішно доводять свої переваги на ринку конвеєрних ваг, витратомірів і конвеєрних терміналів .

Зазначена продукція затребувана для переміщення руди і щебеню, кам'яного вугілля і цементу. Вона широко використовується на підприємствах харчової та нафтохімічної промисловості. Ваги можуть випускатися в стандартному виконанні або виготовлятися під конкретного замовника.

Призначення і склад ваг

Стрічкові конвеєрні ваги марки Siemens Milltronics рекомендовані для безперервного вимірювання сумарної кількості і витрати різноманітних сипучих матеріалів . При використанні зазначених ваг забезпечується найбільш оптимальне використання сировинних ресурсів, облік і контроль матеріалів.

Поряд з мінімальними витратами на ТО і простотою установки, стрічкові ваги дозволяють домогтися високої лінійності і точності вимірювань незалежно від прикладених бічних зусиль і при мінімальному гістерезис. Всі наявні ваговимірювальні осередку технічно захищені від перевантажень. У тих випадках, коли в конструкції ваг застосовуються дозволені іскробезпечні бар'єри, зазначені моделі дозволено використовувати в зонах Ех.

У тих випадках, коли в конструкції ваг застосовуються дозволені іскробезпечні бар'єри, зазначені моделі дозволено використовувати в зонах Ех

Стрічкові (конвеєрні) ваги Сіменс (Siemens Milltronics) - це система, до складу якої входять:

  • ваговимірювальний міст з вбудованими в нього ваговимірювальними осередками;
  • сенсори швидкості;
  • вимірювальний електронний перетворювач.

Сигнал, що формується ваговимірювальними осередками, який пропорційний вазі переміщуваного матеріалу, передається на перетворювач. На нього ж надходить імпульсний сигнал, що формується сенсором швидкості, який встановлений на відхилятися або направляющем ролику.

Обидва сигнали з стрічкових ваг застосовуються для того, щоб обчислити масову витрату переміщуваного матеріалу:

Вага * Швидкість = Визначається витрата

Конструкція конвеєрних ваг

конвеєр

стрічкові ваги використовуються в динамічних процесах, тому розгляд їх конструкції слід починати з центрального компонента будь зважувати динамічної системи - конвеєра. Тут провідну роль відіграє його ширина і її вплив на всю конструкцію конвеєрних (стрічкових) ваг.

На сьогодні існує всього два основних типи ваг подібних моделей, які засновані на використанні ваговимірювальних осередків:

  • міст однероликові - одна або дві ваговимірювальних осередку встановлюються по ширині конвеєра на його несучу конструкцію;
  • модульна конструкція - все осередки встановлюються на незалежних модулях, які з'єднуються роликового опорою.

міст однероликові - одна або дві ваговимірювальних осередку встановлюються по ширині конвеєра на його несучу конструкцію;   модульна конструкція - все осередки встановлюються на незалежних модулях, які з'єднуються роликового опорою

Конструкції окремих типів поєднуються - так формуються многороликовие ваги. Ширина конвеєрної стрічки задає конструкцію всіх ваг.

Модульні ваги мають обмеження, обумовлені дозволеною максимальною навантаженням на кронштейни кріплення осередків, так як дані осередки через перевищення навантаження можуть скручуватися при ширині стрічки більше 600 міліметрів. У деяких конвеєрів стрічка може мати ширину до 2500 міліметрів. Для широких конвеєрів, а також мають високу швидкість переміщення стрічки, потрібно застосування ваговимірювального моста.

роликові опори

Відстань між даними елементами конструкції - найважливіший параметр конвеєра. Стрічкові ваги починають виконувати зважування (відхилятися під навантаженням) після того, як в зону зважування надходить матеріал. Починається зазначена зона з середньою частини відстані між зважують і попередньої роликового опорами стрічкових ваг. А закінчується в середній частині роликового опори поточної і попередньої. Якщо ваги мають кілька роликових опор, то всі вони розміщені на зважувати ділянці.

Збільшення відстані між такими опорами призводить до зростання навантаження на ваги, тому що збільшується зона зважування, і навпаки. Необхідні номінали ваговимірювальних осередків прямо залежать від згаданого вище відстані.

швидкість транспортування

Це ще один показник, безпосередньо впливає на номінали ваговимірювальних осередків. При рівній ширині стрічки конвеєра для різних швидкостей його переміщення потрібні осередки різних номіналів.

час зважування

Відстань між роликовими опорами впливає на час виконання зважування, тобто  на тривалість перебування переміщуваного матеріалу в зоні зважування Відстань між роликовими опорами впливає на час виконання зважування, тобто на тривалість перебування переміщуваного матеріалу в зоні зважування. Для розрахунку зазначеного часу використовують відстань між опорами і швидкість руху транспортерної стрічки. Мінімальним часом зважування на стрічкових вагах виробництва Siemens вважається поріг, рівний 0,25 секунди.

пряма навантаження

Мінімального часу реакції досягають шляхом монтажу роликового опори безпосередньо на ваговимірювальні осередку стрічкових ваг. В окремих конструкціях стрічкових ваг застосовують шарніри або важелі, які аналогічні використовуваним на механічних вагах. Такої конструкції потрібно більше часу на реакцію визначення появи механічного відхилення, викликаного зміною навантаження.

Номінали ваговимірювальних осередків і їх конструкції

В даний час в конструкціях машин та устатковання використовуються осередки різного виконання: консольні осередку типу «балка» або «вигнута балка», осередки одноточкові, торсіонні датчики, датчики динамометричні на стиск або на розтягнення.

Ваговимірювальні осередки повинні мати мінімальний час реакції на навантаження, і відкалібровані до необхідного номіналу. Їх виконують з певним захистом і стійкістю по IP.

Важливий фактор, що впливає на конструкцію осередків, це їх здатність реагувати на діючі в горизонтальному напрямку сили, обумовлені переміщенням стрічки конвеєра. Найвищі результати показує потрійна балочна конструкція.

Сьогодні практично всі вагові датчики передбачають монтаж знизу вгору.

Ваговимірювальні осередки, які використовуються в терезах Siemens, MSI, можуть монтуватися як на лицьових, так і на нижніх стінках.

Це дає можливість з'єднувати датчики з використанням рухомої балки, що дозволяє домогтися синхронного їх відхилення, зниження чутливості до горизонтальних складових навантаження і практично виключити відкладення переміщуються матеріалів, що створює ризики заклинювання.

Область застосування ваг

Ваги моделі Milltronics MLC є виріб щодо невисокої продуктивності, розраховане на малі навантаження на конвеєрну стрічку. Найбільш затребувані подібні моделі для зважування гранульованих кормів, тютюну, цукру і т.п.

Ваги оснащені новітніми ваговимірювальними осередками, що мають Паралелограмна конструкцію, що дозволяє їм швидко реагувати на вертикально докладені зусилля і оперативно відгукуватися на зміну маси переміщуваного матеріалу. В результаті виходить відмінна повторюваність і точність, навіть при мінімальній вазі продукту.

Ваги даної модифікації без великих витрат можна монтувати практично на будь-які існуючі стрічкові живильники або плоскі конвеєри транспортерів.

Ваги даної модифікації без великих витрат можна монтувати практично на будь-які існуючі стрічкові живильники або плоскі конвеєри транспортерів

У комбінації зі штатними вимірювальними перетворювачами BW500 або BW100, які мають мікропроцесорне управління, ваги марки MLC здійснюють миттєву індикацію сумарної кількості, масової витрати, швидкості переміщення вантажу і величини наданої на стрічку навантаження. Датчик швидкості при цьому використовується для виміру швидкості стрічки. Сигнал, що формується датчиком, передається на вимірювальний перетворювач.

Сигнал, що формується датчиком, передається на вимірювальний перетворювач

Якщо додати до BW500 додаткову функцію ПІД-регулювання, то подібні ваги можна ефективно використовувати в харчовій промисловості в якості складової частини виручених апаратів, СУ подачею для різних екструдерів, осушувальних систем.

Принцип роботи конвеєрних ваг

Ваги подібних конструкцій призначені для вимірювання вертикальної складової сили ваги переміщуваного матеріалу.

Вантаж, проходячи через конвеєрні ваги на стрічці транспортера, впливає на роликову опору, а через неї - на ваговимірювальні осередку із зусиллям, пропорційним прикладеному навантаженню. Зусилля результуюче, що включає вага опори і матеріалу і додається до кожної з ваговимірювальних осередків, надходить на тензорезистори. При подачі на них напруги живлення, прикладена зусилля трансформується в електросігнал.

Даний сигнал передається на вимірювальний перетворювач. Відхилення кожної з ваговимірювальних осередків у вертикальній площині обмежується спеціальним упором, який вбудовується в ваговимірювальні осередку або безпосередньо в стрічкові ваги. Ці упори захищають осередку від ймовірного пошкодження при виникаючих перевантаженнях.

Основні характеристики і можливості ваг Сіменс

Основні характеристики і можливості ваг Сіменс

Принципи, реалізовані в конструкції ваг - ваговимірювальні тензометричні осередки здійснюють вимірювання навантаження на конвеєрах стрічкових з плоскими стрічками.

Точність вимірювання - один відсоток (+/-) сумарної кількості при оцінці 20-100% заданого робочого діапазону.

Максимальні дозволені температури переміщуються матеріалів - до +85 градусів.

Можлива ширина транспортерної стрічки - 450-1200 мм або 18 "-48".

Максимально дозволена швидкість переміщення стрічки - до 2 м / сек.

Середня продуктивність - до 50 т / год.

Дозволений нахил стрічкових транспортерів:

  • 20 градусів (+/-) по відношенню до горизонту, нахил фіксований;
  • 30 градусів (+/-) при зважуванні зі зменшенням точності показань.

Параметри роликових опор:

  • розміщення - горизонтальне;
  • діаметр (мм) - 50, 60, або 1,90 ";
  • відстань між роликовими опорами - 0,5-1,5 м.

Параметри ваговимірювальних осередків:

  • матеріал корпусу - сталь нержавіюча;
  • харчування максимальне / оптимальне - DC 15V / Dc 10V;
  • значення вихідного сигналу - 2мВ / В для номінальних потужностей ваговимірювальних осередків;
  • величина нелінійності - 0,03% від номінальної вихідної потужності;
  • величина гістерезису - 0,05% від номінальної вихідної потужності;
  • відтворюваність 0,03% від величини номінальної вихідної потужності;
  • допустимі значення перевантаження -150-300% від величини номінальної потужності;
  • діапазон робочих температур - -40 / + 85 градусів;
  • специфіка застосування у вибухонебезпечних зонах - фіксований дозволений нахил від горизонталі 30 градусів (+/-) при використанні бар'єрів іскробезпечних.

матеріал корпусу - сталь нержавіюча;   харчування максимальне / оптимальне - DC 15V / Dc 10V;   значення вихідного сигналу - 2мВ / В для номінальних потужностей ваговимірювальних осередків;   величина нелінійності - 0,03% від номінальної вихідної потужності;   величина гістерезису - 0,05% від номінальної вихідної потужності;   відтворюваність 0,03% від величини номінальної вихідної потужності;   допустимі значення перевантаження -150-300% від величини номінальної потужності;   діапазон робочих температур - -40 / + 85 градусів;   специфіка застосування у вибухонебезпечних зонах - фіксований дозволений нахил від горизонталі 30 градусів (+/-) при використанні бар'єрів іскробезпечних

Вперше з'явилися на вітчизняному ринку в кінці вісімдесятих років минулого століття ваги марки Siemens Milltronics на сьогоднішній день представляють високоефективні конвеєрні однероликові ваги, сконструйовані на базі новітніх ваговимірювальних осередків. Вони як і раніше є найбільш кращим варіантом для придбання.

Новости