Конвекція в мікрохвильовці - що це таке: 6 переваг

  1. особливості конвекції
  2. Що вміє СВЧ з конвекцією
  3. Переваги та недоліки конвекції
  4. висновок

Сучасна мікрохвильова піч здатна набагато більше, ніж просто розігріти остигле блюдо

Не знаєте, що таке функція конвекції в мікрохвильовці? Це корисна необхідність або зайвий «перипетії», триразово підвищує вартість звичайної грубки? Давайте спробуємо розібратися, для чого потрібна конвекція в мікрохвильовій печі і чи потрібна вона взагалі.

особливості конвекції

Вдаючись до функціональних подробиці і для повного уявлення принципу роботи варто сказати, що функцією конвекції в кухонної побутової техніки називають спеціальний режим, при якому відбувається штучна циркуляція нагрітого до певної температури повітря по камері.

Вдаючись до функціональних подробиці і для повного уявлення принципу роботи варто сказати, що функцією конвекції в кухонної побутової техніки називають спеціальний режим, при якому відбувається штучна циркуляція нагрітого до певної температури повітря по камері

Дія конвекції наочно

Про наявність даної функції можна сміливо говорити, якщо на задній поверхні внутрішньої стінки СВЧ є особливий вентилятор з конвектором (спеціальний нагрівальний елемент) для нагнітання і циркуляції гарячого повітря. Саме він забезпечує рівномірний розподіл і рух повітряних мас по камері.

Найчастіше в пару до такої функції йде і гриль, що дозволяє робити ту саму рум'яної скоринки. Гриль виглядає як нагрівальна спіраль, зазвичай розташовується на верхній стінці.

Що вміє СВЧ з конвекцією

Така, здавалося б, незначна деталь, як вентилятор з конвектором на задній стінці, може сильно спростити життя господині. Режим конвекції в мікрохвильовці в парі з функцією «гриль» робить можливим приготування страв в мікрохвильовій печі, аж до запікання з рум'яною скоринкою. За своєю суттю - це відмінна альтернатива духовому шафі.

За своєю суттю - це відмінна альтернатива духовому шафі

Випічка з мікрохвильовки нічим не гірше, ніж з духовки

Чим корисна функція конвекції:

  • рівномірний розігрівання і пропікання продуктів (немає гарячих країв і холодної середині як при розігріві в СВЧ режимі);
  • можливість приготування страв, що вимагають запікання (торти, десерти, інша випічка, м'ясні та овочеві страви) без використання духовки;
  • моделі з грилем дозволяють не тільки запікати страви, а й готувати їх з апетитною рум'яною скоринкою;
  • відмінна допомога починаючим господаркам - досить просто скласти інгредієнти в спеціальне жаропрочное блюдо, а піч приготує все сама за заданою програмою;
  • час приготування страви істотно менше, ніж в духовці.

Спеціальна підставка-решітка дозволяє рівномірно розподілити гаряче повітря

Деякі моделі СВЧ-пічок з функцією гриль / конвекція дозволяють змінювати розташування нагрівальної спіралі в залежності від того, яке блюдо і з якого боку необхідно підрум'янити.

Для приготування їжі в мікрохвильовій печі необхідно використовувати жароміцний посуд

Переваги та недоліки конвекції

Як і у будь-якої функції, у здатності грубок розігрівати і запікати страви циркулює гарячим повітрям є як переваги, так і свої недоліки. Нижче представлена ​​зведена таблиця з наочними фото, що дозволяє оцінити всі плюси і мінуси даного режиму.

зображенняОписзображенняОписпереваги:переваги:

  1. Рівномірний прогрівання і пропікання. Страви виходять ніжними і соковитими, їх не можна «пересушити» як в духовій шафі.
  2. Можливість замінювати духову шафу, що дуже корисно в малогабаритних або знімних квартирах, де площа кухні не дозволяє розмістити зайву техніку або ж просто немає на це коштів.
  3. Прогрів повітря до 200 ° C, що дозволяє готувати практично будь-яку випічку.
  4. Час приготування страв швидше, ніж в духовці (наприклад, за 20 хвилин піч повністю приготує м'ясо, коли в духовці на це буде потрібно не менше 45 хвилин).
  5. Є готові режими з рецептами (при цьому піч сама перемикає режими гриль / конвекція / мікрохвилі для оптимального приготування того чи іншого блюда);
  6. Демократична ціна (дешевше повноцінного вбудованого духової шафи, але ціна безпосередньо залежить від потужності, обсягу камери, виробника і наявності додаткових особливостей).
недоліки:
  • Великі габарити в порівнянні зі звичайною мікрохвильовкою (для розміщення нагрівального елементу і системи обдування потрібне додаткове місце, що позначається на обсязі та вазі техніки не в кращу сторону).
  • Менший обсяг робочої камери в порівнянні з духовкою (така піч дозволить приготувати невеликі обсяги страв, максимум 2-3 порції).
  • Необхідність використання спеціального посуду (використовуючи не призначену для таких цілей утворює можна своїми рукаміпрівесті в непридатність СВЧ-піч).
  • Режим гриль / конвекція витрачає багато електроенергії (такий режим дуже енерговитрат, хоча це частково компенсується нетривалістю роботи).

Щоб страви виходили смачніше і соковитіше, готуйте їх в невеликих обсягах в спеціальній жароміцної посуді для СВЧ.

висновок

Конвекція в мікрохвильовці - дуже корисна функція, що дозволяє практично повністю замінити духовку. З нею стає можливим приготування найніжніших пирогів і кексів, безе, ніжного соковитого м'яса з підсмаженою скоринкою зверху.

Але чи потрібен такий функціонал, вирішувати тільки вам. Відео в цій статті наочно описує принцип роботи конвекції в СВЧ і всі переваги і недоліки. Залишилися питання? Задавайте їх в коментарях.

Це корисна необхідність або зайвий «перипетії», триразово підвищує вартість звичайної грубки?
Залишилися питання?

Новости