Конвектори опалення електричні - підлогові, настінні купити для дому

  1. Переваги електричних конвекторів У порівнянні з іншими опалювальними приладами, що діють на більш...
  2. Як вибрати електроконвектор
  3. Цікава інформація про опалення та електрику

Переваги електричних конвекторів

У порівнянні з іншими опалювальними приладами, що діють на більш дорогих видах енергії (газі, диз. Паливі, сонячної енергії) електричний конвектор промисловий і побутовий має низку істотних переваг:

  • джерело енергії - електрика - завжди перебуває за межами покриття
  • простота установки - розмістив на стіні або на підлозі і включив в розетку;
  • великий ресурс (до 25 років) і відсутність обслуговування;
  • невисока ціна пристрою в порівнянні з іншими видами опалення;
  • прилад з терморегулятором автоматично підтримує задану температуру;
  • електро конвектори з термостатом дуже економічні - вони споживають стільки ж електрики, як і масляні обігрівачі з потужністю 1 кВт, 2 кВт, але вся енергія перетворюється в тепло (ККД = 95%);
  • компактні розміри, легкість і мобільність - такі радіатори можна використовувати як для квартири, так і для заміського будинку і для дачі;
  • швидкий прогрів приміщення, навіть якщо це опалення приватного будинку великої площі - все залежить від того, які технічні характеристики мають встановлені конвектори опалення;
  • не спалює кисень і не висушує повітря, тому що не має відкритої спіралі;
  • такий прилад безпечний для дітей і дорослих і має якісну електрозахист;
  • працює абсолютно безшумно, тому що не має вентиляторів, наприклад, конвектори Stiebel Eltron (Німеччина);
  • більшість приладів мають підвищений захист від попадання вологи і підходять для ванної та сирих приміщень.

Пристрій і принцип дії

Основним елементом, що визначає потужність конвектора опалення, є нагрівальний елемент (ТЕН). Він являє собою провідник високого опору в керамічної оболонці, запаяний в металевий корпус. Найкраще, коли Тени сталеві - вони не іржавіють, не деформуються, не тріскаються і дуже швидко нагріваються (за 3-4 хвилини).

Електроконвектори від недорогих моделей Neoclima до пристроїв нового покоління ЕНСТІТ і Балу - це прості прилади, принцип роботи яких грунтується на природній циркуляції повітря (конвекції). Знизу в пристрій через забірну решітку надходить холодне повітря, який проходячи через радіатор, нагрівається і піднімається вгору, виходячи з верхньої решітки в приміщення, і рівномірно розподіляючи по всій його площі.

За способом установки вони бувають:

  1. Підлогові - встановлюються на ніжках на висоті 10-15 см від підлоги;
  2. Настінні - кріпляться на стіні за допомогою кронштейнів;
  3. Плінтусні - розташовуються під низькими віконними прорізами;
  4. в середині підлоги водяні - такі системи опалення часто встановлюються в офісних і торгових приміщеннях, що мають суцільне скління.

Фінські моделі Ensto Beta і китайські Ballu, як і інші з електронним термостатом, миттєво реагують на зміну температури і в аварійній ситуації автоматично відключають електроконвектор. Термостат може бути механічний, коли температура виставляється вручну, і виносної, який встановлюється на висоті 1-1,5 метра від підлоги і показує реальну температуру в приміщенні, а не на корпусі приладу.

Як вибрати електроконвектор

Складно визначитися, який краще вибрати опалювальний прилад і, можливо, Вас зацікавлять саме моделі, що вбудовуються в підлогу, або самі енергозберігаючі. Наш інтернет магазин пропонує Вам рейтинг електричних конвекторів, в якому дається їх ціна і характеристика функціональних особливостей кожної моделі. Зв'язавшись з нашим консультантом по тел. 8 (495) 545-45-23, Ви отримаєте детальну інформацію, де купити дешево або замовити необхідний пристрій або як, наприклад, проводиться розрахунок потужності. Також у нас здійснюється продаж електричних опалювальних приладів оптом, і Ви можете обговорити з менеджером кращі умови покупки і доставки. Порівняння властивостей електричних конвекторів та відгуки покупців дозволяє зробити Вам правильний вибір.

Цікава інформація про опалення та електрику

Центральне опалення з'явилося в кінці 19 століття зовсім випадково. Струм, що виробляється на гідроелектростанціях, виходив за допомогою пара, який обертав турбіну, і більше ніяк не використовувався. Згодом придумали цим паром нагрівати воду і за допомогою насосів доставляти в приміщення. Цікаво, що тепер на теплових станціях, вже електрику, а не пар, є побічним продуктом.
Знаменитий Ферруччо Ламборджині до виробництва автомобілів займався створенням опалювальної техніки.

Новости