Користь чи шкода: правдивий погляд на гель-лаки

Зараз безліч жінок віддають перевагу гель-лаковим покриттям. Воно й зрозуміло: вони зручні, довго тримаються, з ними немає ніяких обмежень в домашній роботі. Але ми вирішили з'ясувати: чи безпечні гель-лаки, чи потрібно робити перерву в носінні покриття і яким виробникам віддати перевагу.

Самим першими на ринку з'явилися покриття CND Shellac, вони і досі залишаються найпопулярнішими. «Це покриття можна вважати безпечним, розроблено воно за формулою 7 Free, - розповідає Олексій Лобанов, викладач Навчального центру ОлеХаус, експерт по продукції CND. - Це означає, що в його складі немає таких шкідливих компонентів, як формальдегід і його смоли, толуол, дибутилфталат, камфора, ксилол і метилетилкетон. Тому його можна використовувати дівчатам і жінкам будь-якого віку і досить тривалий час ».

Добре, з Shellac розібралися. Що стосується стійких покриттів інших виробників, то тут важливо знати: якісні гель-лаки не вимагають запила нігтьової пластини перед нанесенням і зняттям. Визначити, безпечно покриття чи ні, можна, вивчивши його склад. Якщо в ньому відсутні перераховані вище шкідливі компоненти, то такий продукт вартий уваги.

Якщо в ньому відсутні перераховані вище шкідливі компоненти, то такий продукт вартий уваги

У салоні краси або нігтьової студії зняття гелевого покриття з нігтів вважається окремою послугою, її вартість вказана в прайс-листі. Ні для кого не секрет, що деякі жінки з метою економії вважають за краще знімати «шелак» вдома. Використовуючи спеціальну змивку для нігтів з ацетоном, теоретично це зробити нескладно. Але виробники категорично не рекомендують займатися самодіяльністю! Тільки в салоні краси майстер зможе якісно виконати процедуру з дотриманням усіх технологій, не травмуючи нігті.

Оскільки ви є прихильницею «шелаку», вам варто звертати увагу на те, як майстер виконує процедуру. Всі покриття (базове, кольорове і верхнє) повинні бути строго одного виробника, саме це і забезпечить дотримання технології.

Якщо гель-лак безпечний за складом, то перерва в його шкарпетці робити не потрібно. А ось коли нігтьова пластина була неправильно підготовлена ​​до нанесення покриття, наприклад, майстер запив її, або ви звернули увагу, що вона потоншала, то варто терміново зайнятися зміцненням і лікуванням нігтів. Зрозуміло, на цей час від стійких покриттів потрібно відмовитися!

Гелеве покриття можна спокійно носити не менше двох тижнів. Однак деякі клієнтки скаржаться на те, що на їх нігтях «шелак» не тримається довго. Насправді таке цілком собі можливо. Стійкість покриття в більшій мірі залежить не від довжини нігтів, а від їх індивідуальних особливостей. На міцних і рівних нігтях гель-лак тримається чудово, а ось на тонких, ослаблених і ребристих - немає.

Новости