Користь і шкода синтетичної фолієвої кислоти / Вагітність і пологи / піклувальників про

Мене чомусь завжди трохи насторожувало тотальне захоплення планують вагітність і вагітних жінок синтетичним вітаміном B9, він же фолієва кислота

Мене чомусь завжди трохи насторожувало тотальне захоплення планують вагітність і вагітних жінок синтетичним вітаміном B9, він же фолієва кислота. Я виходила з тих міркувань, що вітаміни і мінерали краще отримувати в їхньому природному стані із зелені, овочів і фруктів: так, як було задумано самою природою. І ось сьогодні випадково натрапила на коментарі вчених щодо користі і шкоди аптечної фолієвої кислоти. Не дивлячись на всі досягнення сучасної науки і медицини, не може поки людина перехитрити Матінку-природу! Можливо, ніколи не зможе ...

Переклад з англійської мій, заздалегідь перепрошую за можливу неточність деяких медичних термінів. Оригінал публікації можна знайти на сайті PubMed (PMID: 19726978) .

Мета: Дослідити вплив синтетичної фолієвої кислоти на здоров'я людини.

Недавні знахідки: Існує єдина думка, що додаткове вживання фолієвої кислоти позитивно позначається на здоров'я людини, і багато хто з цих переваг дуже істотні. Однак, з'являються нові дані, згідно з якими зросле захоплення фолієвою кислотою може також мати негативні наслідки. Йдеться, зокрема, про деякі порушення розвитку і дегенеративних порушеннях. Наприклад, в даний час особлива увага приділяється ролі синтетичної фолієвої кислоти в збільшенні ризику розвитку раку товстої кишки. Крім цього, в ранньому віці цей вітамін може впливати на резистентність до інсуліну. Без сумніву, стану, на які впливає фолієва кислота, численні і різноманітні, починаючи з побоювань в області зниження когнітивних здібностей, раку грудей і хвороб судин, аж до питань планування вагітності, коли рівень фолату в організмі матері може істотно змінювати фенотип потомства через епімутаціі.

Короткі висновки: Дуже комплексна і критична біологічна важливість фолієвої кислоти робить її складним мікронутрієнтом для використання в якості «легкого втручання» на рівні населення. Синтетична фолієва кислота впливає на занадто велику кількість біохімічних аспектів, і вкрай складно передбачити можливі наслідки в узагальненому вигляді. На додаток до цього, кілька генних варіантів і інших нутрієнтів є взаємопов'язаними факторами. У зв'язку з вищесказаним мало дивує та обставина, що наукове співтовариство не має істинно єдиної думки щодо того, чи доречно змушувати населення вживати синтетичну фолієву кислоту в обов'язковому порядку. Останнє твердження не є остаточним. Будь-які кардинальні рішення з приводу харчових добавок повинні бути ретельно обґрунтовані науковими фактами, а не політичними вигодами.

Також рекомендую до перегляду наступне відео:

Новости