Короткий тест і огляд: FSP Twinkle 65 - компактний блок живлення для ноутбуків

Блоки живлення для класичних настільних ПК вже давно знаходяться в фокусі уваги ентузіастів, вони радують помітним прогресом щодо збільшення ефективності і хорошим оснащенням, але блоки живлення для ноутбуків досі перебували в тіні Блоки живлення для класичних настільних ПК вже давно знаходяться в фокусі уваги ентузіастів, вони радують помітним прогресом щодо збільшення ефективності і хорошим оснащенням, але блоки живлення для ноутбуків досі перебували в тіні. Більшість користувачів задовольняються комплектними блоками харчування і не витрачають додаткових коштів. Але для тих, хто часто подорожує FSP пропонує вельми цікавий блок живлення Twinkle 65, який можна використовувати з більшістю компактних ноутбуків.

FSP змогла домогтися невеликої ваги всього 100 грам і компактних розмірів 70 x 50 x 25 мм. Таким чином, Twinkle 65 можна назвати відмінним партнером самих компактних пристроїв, таких як сучасні ультрабуки. На жаль, багато виробників ультра-компактних ноутбуків часто докладають до них порівняно громіздкі блоки живлення, щоб заощадити. І тут на допомогу якраз може прийти блок живлення Twinkle 65, який займає дуже мало місця в сумці або рюкзаку. Якщо ви часто подорожуєте, то по достоїнству оціните дизайн блоку живлення, штекер у нього дуже просто замінюється. У комплект поставки входять вилки стандартів Європи / Росії і США. Як вказує FSP, такого комплекту достатньо для роботи ноутбука в 157 країнах. Звичайно, було б непогано крім роз'ємів прямого підключення до електричної розетки отримати і варіанти з кабелем-подовжувачем (наприклад, як у випадку Apple), що могло б поліпшити гнучкість. Але незнімний кабель має пристойну довжину 2,5 метра, так що певний ступінь гнучкості він забезпечує. FSP оснащує кабель спеціальним роз'ємом, в який вставляються перехідники - всього їх вісім, кожен перехідник має колірне кодування. Ці перехідники гарантують, що Twinkle 65 буде сумісний з 99,9 відсотками ноутбуків на ринку. Звичайно, підтримуються ноутбуки зі світу Windows, роз'єм Apple Mag-Safe відсутня. Але перед покупкою все ж слід переконатися, що ваш ноутбук є в списку підтримуваних.

Як можна здогадатися з назви, блок живлення Twinkle 65 дає потужність 65 Вт, так що він призначається, в першу чергу, для використання з ультрабуками. Якщо ж ноутбук оснащений дискретним GPU, то запасу по потужності не буде, її може і не вистачити. FSP показує ефективність до 91 відсотка, але в даному випадку немає будь-яких популярних сертифікатів, подібних 80 Plus. У наших тестах FSP Twinkle 65 показав стабільну продуктивність, але енергоспоживання в порівнянні зі стандартним блоком живлення знизилося незначно. Оскільки субноутбуки і так споживають дуже небагато енергії, різниця в більшості сценаріїв мізерна, вона не перевищує межі похибки вимірювань.

Блок живлення FSP Twinkle 65 обійдеться від 1,1 тис. рублів в Росії . Чи варто до нього придивитися? Як нам здається, в першу чергу блок живлення зацікавить користувачів, хто част подорожує. Через компактні габарити, малу вагу і комплектних вилок для розеток Європи і США, Twinkle 65 займе почесне місце в рюкзаку мандрівника. Також блок живлення можна сміливо брати, якщо оригінальний блок живлення вийшов з ладу, так як виробники зазвичай продають фірмові моделі БП істотно дорожче.

Чи варто до нього придивитися?

Новости