Косметичка Пліткарка: Улюблений парфум, частина I


Сьогоднішній випуск Косметички присвячений світу ароматів. Чуттєві, солодкі, терпкі, свіжі, пудровие, делікатні ванільні, легкі, фруктові і квіткові ...
Які ж аромати вибирають наші Пліткарки?
Tofsla-and-Vifsla
Духи, ну ось саме духи, я не купую, бо вивести з одягу цей стійкий запах стоїть праць, тому перевага віддається туалетним водам. З улюблених:
Givenchy Play for her
Приємний солодкуватий запах, легкий і не різкий. Ці духи улюблені мною всією душею, оскільки з категорії чіпких, тобто тримаються на мені більше, ніж півгодини, а це щось та означає. Офіційний опис свідчить, що аромат "грає свіжістю бергамота, соковитістю білого персика, апельсиновою цедрою, солодким горохом і глибиною мускусу", можу сказати, що мені ще чується запах ванілі.
Jimmy Choo Eau de toilette
Трохи більш суворі, ніж Givenchy Play, солодкуваті, але не нудотні. Основна нота - тигрова орхідея. Дуже приємний запах, але більш вечірній, спокусливий.
З менш суворих ароматів, таких, якими можна користуватися з ранку, віддаю перевагу:
Marina de Bourbon Fleur de Lys і Кельнська Вода - Зелений Чай від Yves Rocher
Для мене обидва ці аромату дуже схожі. Такі запахи я називаю "прохолодними" - свіжі, з нотами рослин, але не квіткові і не солодкі, дуже легкі і літні. Взимку користуватися ними не тягне.

З негативного досвіду:
Іноді нюх підводить і, заходячи в парфумерний магазин, я виходжу звідти з абсолютно невідповідним мені запахом, і, скориставшись їм, впадаю в жах на тему: "де-був-мій-ніс-коли-я-це-купувала?".
Etra Etro Etro
Морок. Якщо в пеклі користуються духами, то тільки цими. Сухий, неприємний запах, різкий і гіркуватий, віддає ліками. Стійко асоціюється у мене з запахом з шафки, де в дитинстві зберігалися таблетки і трави.
Сhanel №19
Строгий і класичний аромат, але, на жаль, категорично мені не підійшов. Скориставшись "девятнашкой", я весь день пахла одеколоном "Конвалії", і ніяк інакше. На щастя, парфум сподобався моїй мамі, і на ній "звучав" просто дивовижно. Швидше за все, для таких ароматів потрібно бути постарше.

ancora85

Не знаю, з чим це пов'язано, мабуть, особливість мого організму, але мені не підходять майже всі духи. Навіть ті, що можуть шалено сподобатися в магазині, або на кого-то. Варто тільки нанести - і через якийсь час починається відторгнення ...

Тому я дуже рада, що в далекому 2004 році я вперше "почула" аромат Gucci Eau de Parfum II. Спочатку на мамі кращої подруги, а потім, ще будучи студенткою, я купила їх собі сама.

У цих духів квітково-фруктовий аромат. На мій погляд, з кислинкою. Ще трохи з хвоєю. Багатьом з боку здається, що він пахне вишнею або малиною, хоча їх немає в нотах. Я ношу його круглий рік, але краще він розкривається все-таки в холодну пору року. Стає трохи "колючим", свіжим. У ньому сильніше розкриваються ноти чорної смородини і кедра. Він не важкий, не східний, але і тупо солодко-фруктовий. За це я його і люблю. Загалом, ось він мій ідеал і моя єдина любов!

Pfiff
Духи - напевно, єдина косметика, яка завжди (!) На мені присутній. Ось уже десять років я ношу Kenzo Parfum d'Ete. Йому віддано моє серце. Чомусь мені здається, що саме цей Kenzo - чоловік, незважаючи на ніжний аромат конвалій. Час від часу змінюю йому з іншими, модними ароматами, але дуже скоро повертаюся саме до мого Kenzo.

На інших він може здатися різким, а іноді навіть і нудотним. Вже не знаю, або вони з кількістю перебільшують, або і правда когось аромат "приймає", а кого-то "відкидає". Так говорить моя мама, яка теж любить і завжди любила тільки один аромат - cherutti 1881 ніжно пахне пудрою Lancome. Так я його визначила.
Був у мене один мій хороший друг, чоловік (три роки пліч-о-пліч пропрацювали в одній лабораторії). Одного разу він зателефонував мені несподівано, через пару років, після того як поїхав за кордон, щоб повідомити, що я його кожен день переслідую в трамваї на іншому кінці світу. Виявляється, щоранку, в один і той же час, коли всі їдуть на роботу, з ним в трамваї їде жінка, яка носить "мій" аромат. Він розповів, що перший час, "краєм носа" на частку секунди відчувши знайомий аромат, мимоволі шукав мене в трамвайної натовпі. Починаючи принюхуватися, втрачав запах і думав, що здалося. Але через якийсь час обчислив молоду жінку, в чиїй присутності він згадував про мене. Було дуже хвилююче і приємно.

Stella - 66
У косметичці я беру участь рідко, але цю тему аж ніяк не могла пропустити! Чесно зізнаюся, я - парфумерний маніяк або парфюмоголік. Тому що, навіть вирушаючи в подорож, я в першу чергу думаю не про те, як я буду засмагати на пляжі і купатися в морі, а про те, як я прикуплю собі нові парфуми на Duty Free.

Є у мене ще одна дивна особливість: я не можу купувати одні й ті ж парфуми, незважаючи на те, що свій аромат я давно знайшла. І справа навіть не в тому, що мені хочеться зібрати якомога більше яскравих флакончиків, а просто мені необхідно мати як мінімум три аромату (зараз їх сім), хоча багато друзів запевняють, що всі вони в мене схожі. Швидше за все, так і є. Тому що, коли я купую нові парфуми, все в один голос кажуть: "ну, це в твоєму дусі".
Отже, начнемс:
У 14 років в одному з журналів мені попався пробник з духами Moschino I Love Love. З тих самих пір ці духи завжди є в моєму парфумерному арсеналі і в сумочці. Обожнюю цей запах, він дуже життєрадісний і свіжий, на мій погляд. Деякий час я ними зовсім не користувалася, тому що у кожної другої були такі духи, зате за цей час я встигла поекспериментувати з ароматами і знову повернутися до свого найулюбленішого.
Далі мені б хотілося порадити ще кілька ароматів для тих дівчат, яким, припустимо, подобається аромат Moschino, але їм би хотілося спробувати що-небудь новеньке. Складові я розписувати не буду, так як це займе дуже багато місця.
Дуже схожий з Moschino аромат Dolce Gabbana Light Blue, яким я теж у свій час користувалася, але мені він здався більш нав'язливим. Любителькам солодкуватий цитрусових ароматів я б також порадила аромат Moschino Funny, який дуже схожий на I Love Love, але він більш свіжий і легкий. Мені доводилося, грубо кажучи, літрами поливатися, щоб аромат був чутний. Також з ними схожий аромат Dior Addict 2.
Любителям солодких ароматів, але не нудотних, також раджу аромат Escada Rockin'Rio. У ньому менше цитрусових нот, але набагато більше тропічних, навіть квітково-фруктових. Взагалі ці духи підходять веселим і яскравим дівчатам, і за ціною вони демократичніші.
До такої ж категорії відносяться духи Salvatore Ferragamo Incanto Charms, але я від цього запаху починала сильно втомлюватися десь години через два. Miss Dior Cherie, мені здається, теж можна віднести до цієї категорії.
Цими духами я користувалася в 14-17 років. Потім мені захотілося мати більш дорослий аромат і я придбала парфуми Nina Ricci Nina. Колись давно я читала, що жінки-вамп зазвичай набувають духи в червоній упаковці, брюнетки віддають перевагу зеленим і коричневим кольорами, а блондинки воліють рожевий і блакитний колір. Я, мабуть, намагалася цю теорію спростувати і купила духи в червоному флаконі. Але пізніше мені цей слідкувати-яблучний запах набрид, і я знову стала абсолютно інстинктивно купувати духи в блакитний упаковці. Але перед цим прикупила духи Estee Lauder SENSUOUS, але вони, на мій погляд, все-таки підходять більш таким, що відбувся і дорослим жінкам.
Духи Moschino I Love Love практично завжди відповідають моєму настрою, але ними я користуюся, коли йду в гості або на вечірку. На кожен день у мене духи Lancome Tresor in Love, Carolina Herrera CH L`Eau і якісь аромати від Yves Rocher.
Якщо йду на якусь дуже пафосний захід або на співбесіду, то користуюся ароматом Carolina Herrera CH. Далі мій "козирний туз", від якого кружляє голову не тільки у мене, а й у навколишніх. Цим ароматом я користуюся тільки коли йду на побачення.
Мій найулюбленіший аромат після Moschino - це Lancome Hypnose Eau Legere. У буквальному сенсі божеволію від цього запаху.

AnnaSophia
З дитинства не люблю солодкі запахи, завжди користуюся парфумами, які гострі, терпкі, але не солодкі. Вже давно користуюся тільки двома запахами. Денні у мене La Prairie Gold. У них дуже своєрідний запах, і мені подобається те, що вони дуже стійкі. Вечірні духи або духи "на вихід" - це мій man magnet Amouage Dia. Арабські парфуми, які спочатку були зроблені для султана Омана, а потім їх почали продавати тільки в Саудівській Аравії.

У нас вони продаються в маааааленькая сільському магазинчику, де їх з якоїсь дивної причини (духи не дешеві і досить специфічні) весь час розбирають. Останній раз мені привезла їх подруга з Еміратів, там їх роблять на маслі. Запах той же самий, але тримається ще довше. Запах їх я не можу передати, але на ці духи чоловіки чомусь злітаються як мухи (може, араби туди щось додають?). З усієї лінії Amouage мені Dia подобаються найбільше. Вони досить легкі, але при цьому не солодкі і не квіткові. До речі, пляшка у Amouage така ж незвичайна, як і запах; вона оброблена золотом.
Lytaya
Першу туалетну воду Christian Dior Dolce Vita подарував мені тато, але вони мені не сподобалися. Мамі він подарував Kenzo L`eau par Kenzo, ми з нею махнув! З тих пір це мій найулюбленіший аромат. Потім тато знову мамі подарував парфуми, які я теж забрала - Cacharel Eau de Eden. Я як раз вчилася в універі, і один хлопець постійно підходив, нюхав мене, було смішно. Наступний аромат був Versace Bright Crystal, потім закохалася в Nina Ricci - Nina 2006, назва точне не знаю навіть. Зовсім не мій тип аромату, але такий смачний, солодкий. Нещодавно пронюхали Dior Addict2 від Christian Dior, дуже подобається.

Моя подружка завжди купує парфуми в невеликій флаконі, їй швидко вони набридають. Завжди до мене приходить похвалитися новинкою. А я користуюся цим, нюхаю все і вибираю. Сподобалися Lanvin Marry Me і Prada Candy.

sevenforevers
Ось уже років 12 користуюся L'eau par Kenzo by Kenzo - в Англії вони не продаються, тому закуповувати в duty free відразу всією лінійкою в 3-4 примірниках: туалетна вода, гель для душу, дезік, лосьйон для тіла.

Спосіб нанесення: так як я користуюся і гелем для душу, і лосьйоном для тіла, це вже дає легкий шлейф, тому я просто розсіюю духи трохи в повітрі, щоб покрити волосся і шию, іноді просто бризкають на зап'ястя і потім торкаюся ними шиї ... головне, щоб не було враження парфумерної фабрики, так як до запахів я дуже чутлива, і голова може розболітися моментально.
Періодично користуюся чимось ще, але проблема в тому, що мені подобаються тільки дуже легкі аромати, і все, що мені подобається, постійно знімають з виробництва, або не продають там, де я живу: Blue by Ralph Lauren, Mat by Masaki Matsushima , Donna by Sergio Tacchini, Eau de Cartier essence d'orange by Cartier.

Цього літа, на додаток до Kenzo, користувалася Daisy Eau So Fresh by Marc Jacobs - дуже легкий і ненав'язливий, як мені подобається.

Raton4ito
№ 1: Lancome Tresor. Це моя перша любов, з 15 років. Рік в цей запах я закохувалася, розчаровувалася і плакала.
№ 2: Eclat_oriflame. Випадково попався флакон на очі, кому-то в подарунок був куплений мамою, але не зрослося. Взяла для молодої людини, але сама відірватися не змогла. Ніхто жодного разу не сказав, що від мене пахне чоловічими парфумами, дуже мені йшов.
№ 3: нова любов Comme des Garcons incense avignon. Пекуча суміш масел, дуже стійкі. Чоловік називає мене "бабусин комод", коли я користуюся цими духами. У перший момент не сподобалися, але потім ... зомбувати.
У планах купити що-небудь з асортименту l'occitane. Знову ж таки, напевно, чоловічі. Приміряла на руку два аромати, що б чоловікові "принести" на вибір і потім подарувати, та так і закохалася в обидва запаху.

AliCruise
Духи для мене - ще одні кращі друзі дівчат, нарівні з діамантами. Я вкрай категорично ставлюся до ароматів, я з дому ну просто не можу вийти без шлейфу одного з улюблених флаконів, інакше відчуваю себе мало не голою, неповноцінною, як мінімум.
Я не з тих, хто може годинами простояти в "Рів Гош", до нежиті "занюхіваясь" і вибираючи собі духи, у мене є кілька улюбленців, які ні на що інше нове я міняти не збираюся.
Мій вічний і незмінний номер один - Coco Mademoiselle від Chanel. Це було кохання з першого "нюху". Користувалася і духами, і парфюмеркой - в нескінченному захваті. Розумію, що це надто поширений варіант, але все одно дуже ревно ставлюся, коли хтось поруч носить такий же. Знайомі часто відзначають, що за кілька метрів вже відчувають тонкий шлейф від мене, і у мене на обличчі розповзається безглузда самовдоволена усмішка - я пишаюся, що пахну "Шанель". В принципі, не розумію, як можна не любити аромати від найбільшого, на мою нескромного думку, будинки моди.
Мій номер два - Burberry Body від Burberry. Це той аромат, в якому я відчуваю себе затишніше всього. Якщо "Шанель" - це щось королівське, то Body я можу бризнути і вдома, щоб радіти життю і в халаті. Перед знайомством з ним думала, що буде щось задушливо-вульгарне, судячи з назви, але немає, аромат дуже теплий, хочеться загорнутися в кашемір і пити чай, взагалі він мене, скажімо так, налаштовує на "британський лад".
Номер три - Tresor In Love від Lancome. Взагалі, він мені дістався випадково в якості пробника. Спочатку ходила навкруги його "побратима" Midnight Rose (хотіла пахнути, як Емма Уотсон ), Але той виявився трохи нудотним для мене, а цей - в самий раз, в міру солодкий, легкий і нічого не значущий.

Це і є моя "золота" трійка. Крім того, за настроєм користуюся Rock'n'Dreams від Valentino, Miss Dior Cherie (виключно влітку) від Dior, Royal Desire від Christina Aguilera.

Продовження парфумерних уподобань - в наступному пості!

Які ж аромати вибирають наші Пліткарки?
Може, араби туди щось додають?

Новости