Косметика для всіх: 10 прогресивних марок - Wonderzine

  1. Fenty Beauty
  2. Jecca
  3. Milk Makeup
  4. Fluide
  5. Panacea
  6. Eir NYC
  7. Non Gender Specific
  8. Sam Farmer
  9. ASOS Face + Body
  10. MAC Cosmetics

маргарита Вирів

Важливі зміни в позиціонуванні молодих косметичних брендів в США і Великобританії нарешті торкнулися традиції вважати макіяж і догляд за шкірою виключно «жіночої» звичкою: в цьому році гендерно нейтральні продукти і марки стали новим помітним трендом . Ще раніше ми говорили про інклюзивну підході обраних брендів до створення продуктів, за цей час лінійки з десятками відтінків продуктів для шкіри випустили найрізноманітніші марки від KKW Beauty до CoverGirl. Майбутнє вже тут - розповідаємо про десяти брендах з принципово новим підходом до мейкапу.

Fenty Beauty

Матова помада Mattemoiselle Plush Matte Lipstick   Палітра хайлайтеров Killawatt Foil Freestyle Highlighter Duo Матова помада Mattemoiselle Plush Matte Lipstick Палітра хайлайтеров Killawatt Foil Freestyle Highlighter Duo

Скоро ми розповімо про перемоги Ріанни і її марки над стереотипами докладніше, а поки хочеться відзначити, що Fenty став першим брендом з комплексним інклюзивним підходом до створення продуктів і просуванню, що знаходиться під пильною увагою публіки. Після першого запуску тональних основ в сорока відтінках блогери і б'юті-журналісти ще пару місяців тестували засоби і захоплювалися на весь інтернет. У кампаніях марки знімаються жінки і чоловіки, моделі з дуже темною шкірою, мусульманки, а в рекламі сяючою пудри з ювілейною колекції можна побачити повного чоловіка в блискітках з ніг до голови. Сама співачка теж любить носити свої продукти і показувати, як їх використовувати, і гідно відповідає на критику - в загальному, поки історія Fenty викликає тільки симпатію.

Jecca

Палітра для макіяжу Correct & Conceal Palette Палітра для макіяжу Correct & Conceal Palette

Марка Jecca з'явилася в Великобританії минулої зими, а цього літа була запрошена до участі в програмі « L'Oréal Open Innovation Program », В рамках якої гігантська компанія надає підтримку перспективним, на думку учасників проекту, б'юті-стартапам. Про створення власної марки Джессіка Блекер задумалася, коли працювала незалежної Візажистки: вона познайомилася з масою б'юті-хаков і порахувала, що людям, які знаходяться в процесі трансгендерного переходу, потрібна спеціальна косметика - макіяж в цей час може бути важливою складовою комфортного життя. Поки в арсеналі марки є тільки один продукт - це палетка Correct & Conceal Palette в шести відтінках. Двох відтінків повинно бути достатньо, щоб перекрити не тільки почервоніння і синці під очима, а й щетину на підборідді.

Milk Makeup

Сироватка для сяйва шкіри в стик Watermelon Brightening Serum   Тональна основа Sunshine Skin Tint SPF 30 Сироватка для сяйва шкіри в стик Watermelon Brightening Serum Тональна основа Sunshine Skin Tint SPF 30

Буквально виросла з ідеї (точніше, з медіа про сучасну культуру Milk ) марка ніколи не страждала забобонами: в її інстаграме з простими і ефектними макіяжами з самого початку з'являлися люди різної статі і ідентичностей. Самі продукти теж завжди виглядали так, ніби їх прислали з майбутнього: мінімалістичні, незважаючи на блискітки і голографічні переливи, універсальні і зручні у використанні, і при цьому місцями божевільні. Цього року марка стала стовідсотково веганскої і продовжує прагнути в майбутнє, винаходячи, наприклад, відмінні засоби для догляду в твердих стіках.

Fluide

Лак для нігтів 7-Free Polish   Рідка помада Liquid Lipstick Лак для нігтів 7-Free Polish Рідка помада Liquid Lipstick

Ще одна молода американська марка , натхненна потребами ЛГБТКІА +. Її мета - робити продукти «для людей всіх гендерних ідентичностей та кольорів шкіри», але і не тільки. У зйомках марки задіяні лише ті моделі і фотографи, які належать до товариства ЛГБТКІА +, за тим же принципом віддають перевагу визажистам, які працюють з брендом. Різнобарвна і ультрапігментірованная косметика виправдає очікування експериментаторів від макіяжу: поки це помади, різнокаліберні глиттер і лаки для нігтів, але стандартним асортимент на назвеш. Крім того, п'ять відсотків від продажів творці Fluide перераховують благодійним організаціям, які надають допомогу представникам спільноти - до речі, так само роблять в Jecca. Рекомендуємо стежити за інстаграмом марки з розслабленими яскравими макіяжами і блогом Future Fluide з дивовижними героями.

Panacea

Сонцезахисний крем Daily Facial SPF   Зволожуючий крем Daily Facial Moisturizer Сонцезахисний крем Daily Facial SPF Зволожуючий крем Daily Facial Moisturizer

Гендерно нейтральним може бути не тільки макіяж, але і догляд: все більше і більше чоловіків і людей з нежіночу ідентичністю стають споживачами косметики і також потребують зволожуючий крем і хорошому засобі для вмивання. концепція марки Panacea була придумана з оглядкою на розробки Південної Кореї, де косметика також перестала бути товаром тільки для жінок. Це триступенева система догляду, яку може освоїти і легко застосовувати кожен: м'який очищаючий засіб, зволожуючий крем і Санскрін в строгих упаковках - такий набір покриє мінімальні потреби не надто примхливої ​​шкіри незалежно від гендеру її володаря.

Eir NYC

Бальзам для кутикули Tough Love Cuticle Balm   Сонцезахисний стик Surf Mud Pro SPF 50 Бальзам для кутикули Tough Love Cuticle Balm Сонцезахисний стик Surf Mud Pro SPF 50

В сторону унісекс-іміджу завжди рухалися нішеві марки з історією начебто Malin + Goetz і Aesop, а тепер продукти в упаковці зі стриманим дизайном і універсальними призначеннями можна знайти і в молодому сегменті clean beauty : В США маленьких марок, схиблених на натуральних екстрактах та іншої магії природи, з кожним днем ​​стає більше і вони з тим же ентузіазмом намагаються вийти за межі традиційної жіночої аудиторії. У марки Eir NYC можна знайти багато простих щоденних засобів - дезодоранти, масла для тіла, бальзами для губ і очищають продукти - в зручних форматах, включаючи стики і спреї.

Non Gender Specific

Сироватка для обличчя Everything Serum Сироватка для обличчя Everything Serum

Якщо ви не зрозуміли з першого разу, прочитавши назву, слоган вам пояснить: це бренд для всіх людей . Марка тільки дебютувала, і поки оцінити можна найманого і перший продукт - сироватку Everything Serum, чомусь обіцяє робити все відразу: надавати сяйво, розгладжувати зморшки, звужувати пори, вирівнювати колір обличчя, при цьому не шкодячи природі завдяки веганські складу. Надалі творець марки Ендрю Гласс обіцяє зосередитися на мультифункціональних і універсальних продуктах - будемо стежити за втіленнями його ідей і сподіваємося, що бренд знайде спосіб чимось відзначитися від конкурентів.

Sam Farmer

Гель для душа Body Wash   Кондиціонер для волосся Conditioner Гель для душа Body Wash Кондиціонер для волосся Conditioner

Британець Сем Фармер задумався про створення однойменної марки , Коли звернув увагу на косметику своєї одинадцятирічної доньки. Навіть назви і дизайн упаковок дезодорантів явно натякали на те, що призначені вони для дівчаток, до того ж відтворюючи невтішні гендерні стереотипи: «Tease», «Be Sinful», «Minx», «Play it Sexy». У сина ж він виявив косметику з неймінг на кшталт «Force», «Power», «Control» і «Rise». Тоді Фармер створив лінійку щоденних засобів, які розраховані на тінейджерів: логічно очікувати, що гель для душу в лаконічній упаковці під назвою «Body Wash» або зволожуючий засіб «Moisturizer» не дадуть приводу для думок про гендерної ідентичності під час ранкових процедур. Рекомендуємо не тільки підліткам, але і всім, хто любить віддирати з банок етикетки з дратівливими закликами.

ASOS Face + Body

Рідка підводка Liquid Eyeliner   Палітра для макіяжу брів Eyebrow Palette Рідка підводка Liquid Eyeliner Палітра для макіяжу брів Eyebrow Palette

власна лінійка продуктів для макіяжу ASOS виглядає відмінним прикладом того, що навіть відомий широким масам бренд може легко відмовитися від обмеженого гендерного позиціонування. Продукти в грайливих рожевих упаковках рекламували чоловіки, жінки, Трансгендерна модель, модель з веснянками, нестандартні зірки інстаграма - в загальному, то, що ми вже бачили у більш авангардних Milk Makeup пару років назад, тільки на весь інтернет. Марка вирішила обговорювати питання статі та гендеру в рекламних відео - це здорово саме по собі. Варто додати, що і новинки у марки виходять цілком відповідними: нам сподобалися веселі олівці , Якими можна розмалювати не тільки обличчя, а й тіло.

MAC Cosmetics

Помада Retro Matte Lipstick   Тональна основа Face and Body Foundation Помада Retro Matte Lipstick Тональна основа Face and Body Foundation

Залишимо на солодке бренд , Який зробив відкритість і інклюзивність частиною свого підходу давним-давно: спочатку професійні засоби для зйомок полюбилися багатьом знаменитостям з б'юті-індустрії і шоу-бізнесу, в звичку увійшли всілякі сміливі колаборації, а головним вираженням ідеї на сьогодні залишається слоган «All Ages, All Races, All Genders ». Візажисти приходять шукати яскраві кольори, стійкі і пігментовані текстури та іншу спеціальну косметику в корнери MAC, незважаючи на те що конкурентів на поле бренду з'явилося за останні роки чимало, а марка продовжує педалювати ідею різноманітності: робить колаборації з трансгендернимі знаменитостями і чоловіками-б'юті-блогерами , продовжує випускати благодійні помади і незмінно радує широтою вибору.

фотографії: Fenty Beauty (1, 2), Jecca, Milk Makeup (1, 2), Fluide (1, 2), Panacea (1, 2), Eir NYC (1, 2), Non Gender Specific, Sam Farmer (1, 2), ASOS (1, 2), MAC Cosmetics (1, 2)

Новости