Кращі жіночі аромати всіх часів

  1. світ духів
  2. «Трійця» духів
  3. Топ 5 ароматів, які зроблять вас чарівною

Парфуми - це творчість. Флакони з еліксирами краси спокушають наші почуття і несе нас в світ ароматних хмар. Але як квітка потрапляє у флакон?

"Я впевнений, що, якщо чоловік закохується в жінку, її вибір парфумів вдалий.". Жан-Поль Герлен

Людям подобається оточувати себе приємними ароматами, вони не є винаходом нового часу. Витоки створення парфумерії були виявлені в Стародавньому Єгипті. У ті часи люди шукали способи, як побороти неприємний запах тіла. Працюючи в полях з різними травами, жінки виявили, що їх можна використовувати як пахощі, які перебивають будь-який запах. З тих пір почали користуватися корицею, маслом сандалового дерева, а також пелюстками троянд. Основа парфумерної промисловості - тобто витяг ефірних масел з квітів, листя, плодів - з тих пір змінилася докорінно.

світ духів Парфуми - це творчість

Сьогодні існує три способи, за допомогою яких витягується екстракт масел: парова дистиляція, екстракція або механічний віджимання.

Найбільш поширеним є видобуток екстракту. В основному використовується в квіткових маслах. Потрібні інгредієнти подрібнюються і змішуються з розчинником. Після випаровування і фільтрації залишається чисте масло. Перевага цього методу в тому, що в роботі використовуються тільки низькі температури, тому втрата ароматів зовсім незначна.

Для матеріалів, які не так чутливі (наприклад, дерева або трави) використовується парова дистиляція. Ефірні масла отримують з рослин за допомогою водяної пари.

Для цитрусових масел використовується холодний віджим: ароматичне масло отримують з допомогою центрифуги.

Після обробки екстракт змішують з ароматами і маслами, в залежності від того, який букет ви хочете створити.

«Трійця» духів

Композиція духів є вираженням художнього проектування і творчості. Духи часто порівнюють з музикою. Є дуже багато термінів, які парфумери запозичили в музиці і використовують в роботі: гармонія, дисонанс, бас, звук. Все духи складаються з трьох частин:

  • верхня нота (вгорі)
  • нота серця (тіло)
  • база (залишковий ефект)

Верхня нота, як правило, більш інтенсивна, на відміну від інших компонентів, вона відчувається першої, відразу після нанесення.

Нота серця проявляється приблизно через десять хвилин і забезпечує гармонійний перехід ароматів від голови до зап'ястя.

База показує реальний характер духів, який містить певні аромати і важкі частинки. Якість духів залежить від якості містить спирту. Чим він чистіше, тим аромат довговічніше.

Читайте також: Як правильно підібрати парфуми

Топ 5 ароматів, які зроблять вас чарівною

НазваРікБрендСімейство ароматівХарактеристика

Cool Water 1996 Davidoff квітково-фруктові свіжі, прохолодні, "юні" духи 5th Avenu 1996 Elizabeth Arden квітково-амброві

символ вишуканості, багатства, мрії

Chanel № 5 1921 Chanel квіткові, альдегідні класичний французький стиль; прохолода троянди, тепло жасмину, прянощі Climat 1967 Lancome квітковий букет дуже врівноважений, ідеально збалансований запах J'adore 1999 Christian Dior квіткові духи "Я обожнюю" - це визнання в любові, концепція нової жіночності. Для жінки закоханої в життя, сонце, чоловіка

Але як квітка потрапляє у флакон?

Новости