Кращі рецепти курки гриль в аерогрилі

  1. Птах в маринаді, запечена цілком
  2. складові
  3. Запечена птиця з начинкою
  4. складові
  5. приготування

Як багато різних пристроїв з'явилося на нашій кухні Як багато різних пристроїв з'явилося на нашій кухні! У нас тепер є персональна помічниця - мікрохвильовка, особистий пекар - хлібопічка, універсальний кухар - мультиварка. Але кухонний арсенал буде неповним без ще одного чудового пристрою, в якому найкраще готувати м'ясні страви. Йдеться про аерогриль - ідеальне рішення для приготування апетитною курки гриль, деякі популярні рецепти якої ми сьогодні пропонуємо вашій увазі. Способів порадувати домашніх гурманів смачною і соковитою птахом для буденного сімейного обіду або святкового столу безліч! Сподіваємося, що запропоновані нами варіанти припадуть вам до смаку і увійдуть в число улюблених страв.

В силу напруженого ритму життя сімейні посиденьки сьогодні все частіше відкладаються до застіль на сімейні свята. Домочадці з нетерпінням чекають чергової календарної дати, щоб поласувати улюбленими стравами - адже в звичайний день не завжди знайдеться достатньо вільного часу на кулінарні шедеври.

Нескладний у приготуванні, але дуже смачний рецепт кури гриль в аерогрилі, з рум'яною скоринкою і ніжним м'ясом - прекрасний привід зібрати всю родину разом. А якщо приготувати запечену птицю заздалегідь, то у вас буде відмінне блюдо для пікніка - не просто ситне, але ще і цілком придатне для подачі холодним.

до змісту ↑

Птах в маринаді, запечена цілком

Птах в маринаді, запечена цілком

складові

приготування

  • Розморожену курку, не розрізаючи, вичищаємо від залишків нутрощів (в магазинних тушках часто залишаються нирки, залишки легких та інше). Відразу ж перевіримо, чи добре видалені всі пір'я (цим теж нерідко грішать вітчизняні виробники). Ретельно промиваємо птицю, злегка обсушуємо паперовим рушником.
  • Підготуємо маринад. Нам треба змішати майонез, сіль, перець, паприку і каррі. Видавимо в суміш часник (любителі гостренького можуть взяти і чотири-п'ять зубчиків).

Якщо в нашому розпорядженні є блендер, процедура приготування маринаду спрощується ще більше. Просто складаємо всі перераховані вище інгредієнти в чашу і включаємо його на півхвилини.

* Порада від кухарчуком

  • Не бійтеся додавати цукор - в такій кількості він на смак не вплине, а розплавилися під впливом температури в аерогрилі, дасть легку золотисту скориночку!
  • Ретельно обмащуємо курочку з усіх боків вийшов маринадом і кладемо її в холодильник на пару годин. Якщо дозволяє час, то краще залишити маринуватися на 6-8 годин, можна з вечора на ніч. М'ясо просочиться соусом, знайде чудовий смак і аромат.
  • Коли птах промаринувалося, підготуємо лимон і зелень, якими опрацюємо тушку зсередини. Цитрус наріжемо круглими часточками - для невеликої курки досить буде двох-трьох гуртків. Крупно нашаткуємо петрушку і кінзу. Дістаємо тушку з холодильника. Всередину закладаємо зелень і гуртки лимона - це зробить курку ще соковитіше і ароматні.
  • На дно аерогрилю наливаємо трохи води. Кладемо тушку на середню грати. Ставимо таймер на 40-50 хвилин в залежності від розміру курки. Температура приготування - 250-260 градусів. Про готовність страви повідомить звуковий сигнал.

* Порада від кухарчуком
Якщо встановити на нижню решітку тарілочку, куди буде стікати жир, потім відмивати аерогриль значно легше. Посуд краще взяти жароміцних.

Щоб скоринка знайшла рівномірний колір з усіх боків, тушку можна перевернути, коли вона покриється рум'янцем зверху.

  • Готову запечену тушку викладаємо на велике блюдо. Перш ніж подавати курочку до столу, дамо їй постояти хвилин 10-15. Тепер ароматне апетитне страву посипаємо рубаною зеленню і можна кликати сім'ю знімати пробу.

До речі, запечена цілком курка в аерогрилі, рецепт якої ми тільки що випробували, відноситься до категорії корисних страв - без зайвого шкідливого жиру і зі збереженням корисних вітамінів! Таким чином, ми подбали не тільки про смачне частування, а й про здоров'я своїх коханих.

Напевно кожна господиня хоча б один раз задавалася питанням, як приготувати звичайну птицю, щоб отримати не зовсім звичайне блюдо? Як здивувати гостей оригінальною стравою з категорії «пальчики оближеш», але при цьому не особливо витратним з фінансів і часу? Відповідь проста - курка гриль в аерогрилі. Рецепти цієї страви відрізняються величезною різноманітністю маринадів. І солодкі, і гострі, з лимоном і з часником, з майонезом і навіть з екзотичними сумішами, складені і зовсім прості - одним словом, на будь-який смак і до будь-якого столу. Але серед цього різноманіття хочеться відзначити варіант, який дещо відрізняється від інших - це курка з начинкою.

до змісту ↑

Запечена птиця з начинкою

Запечена птиця з начинкою

складові

Додати все

до списку покупок Видалити все зі списку покупок Список покупок

приготування

  1. Розморожену курку промиваємо, але не розрізаємо. Гарненько очищаємо внутрішню частину, видаляємо всі пленочки і жир. Потім обсушуємо рушником.
  2. Змішуємо сіль, перець і цукор. Тушку натираємо отриманою сумішшю і прибираємо в холодильник на годину-дві (в залежності від наявності вільного часу), щоб вона злегка просочилася.
  3. Починаємо готувати начинку. У блендері дрібно подрібнити хліб разом з сиром, потім додамо сушений часник і все перемішати. Розтопимо вершкове масло і вилити його в хлібну суміш. Ріжемо дрібними кубиками нектарин і додаємо його до хліба. Акуратно перемішуємо - вже не в блендері, а кулінарної лопаткою. Такі силіконові лопатки не ламають інгредієнти при змішуванні і дуже зручні для кулінарних потреб.
  4. Дістаємо курку з холодильника і щільно начиняє її отриманим складом для начинки. Краї розрізу можна скріпити зубочистками, а можна зшити кулінарною ниткою або закріпити спеціальними зажимами.
  5. Тепер треба подбати про те, щоб ніжки і крильця не пригоріли під час запікання. Ніжки зв'яжемо між собою кулінарною ниткою, а крильця примотати до тушки.
  6. Закладаємо підготовлену курку в аерогриль. Змащуємо тушку рослинним маслом, щоб отримати золотисту скориночку. Готувати будемо 40 хвилин, виставляємо температуру на 260 градусів. Максимальна швидкість вентиляції (якщо ваш аерогриль дозволяє змінювати цей параметр) допоможе птахові приготуватися швидше. Оповіщенням про завершення запікання стане звуковий сигнал кухонного гаджета.

Готового блюда дамо трохи часу дійти, а потім викладаємо курочку на велику глибоку тарілку, звільняємо ніжки і крильця і ​​залишаємо постояти хвилин на 10.

Рада кухарчуком:
Акуратно розрізати тушку вздовж грудки. До столу фарширована птиця подається, як правило, порційно. На тарілці страву буде виглядати так: дві столові ложки начинки, зверху шматочок курки золотистою скоринкою догори. Ідеальним компаньйоном оригінальному страви стане часниковий соус.

Можете навіть не сумніватися, соковита і ароматна курка гриль, запечена з оригінальною начинкою в аерогрилі, допоможе вам зібрати від гостей чимало захоплених компліментів на свою адресу! Смачного!

Напевно кожна господиня хоча б один раз задавалася питанням, як приготувати звичайну птицю, щоб отримати не зовсім звичайне блюдо?
Як здивувати гостей оригінальною стравою з категорії «пальчики оближеш», але при цьому не особливо витратним з фінансів і часу?

Новости