Кращі сушарки для фруктів і овочів. Рейтинг моделей 2017-2018 ⋆ Вибирай-ка краще!

  1. Як вибрати хорошу сушилку для фруктів і інших продуктів?
  2. При виборі сушки зверніть увагу на такі параметри:
  3. 8.VINIS VFD-410 G
  4. 7.Mystery MDH-325
  5. 6.Gorenje FDK20MG
  6. 5.Zelmer ZFD1050W (FD1000)
  7. 4.БелОМО
  8. 3.Profi Cook PC-DR 1116
  9. 2.Ezidri Snackmaker (FD500)
  10. 1.Steba ED 6

Літо і осінь - сезони рясного врожаю. З фруктів варять варення, джеми і компоти. Овочі і гриби солять, маринують, консервують. Всі ці приготування займають багато часу і вимагають супутніх продуктів: сіль, цукор, оцет, маринади і спеції.

Найпростіший і вигідний спосіб зберегти дари природи - їх висушити, як чинили наші предки. Розкладати порізані шматочки на сонці і чекати результату довго і далеко не у всіх є така можливість. Тому пропонуємо дізнатися яка сушарка для овочів і фруктів краще для запасів на зиму і смачних, здорових перекусів. Корисно і приємно з'їсти жменьку сушених ягід або яблучних чіпсів, коли голодний. Зручно брати з собою на прогулянку або давати дітям до школи.

Як вибрати хорошу сушилку для фруктів і інших продуктів?

Як вибрати хорошу сушилку для фруктів і інших продуктів

При виборі сушки зверніть увагу на такі параметри:

  • Розташування вентилятора. Вентилятор з нагрівачем можуть перебувати на задній стінці, вгорі або внизу приладу. У першому і в другому випадку нагрівальний елемент захищений від попадання соку і шматочків продуктів. В останньому - повинен бути захисний «козирок».
  • Розташування та висота лотків. Вони можуть розташовуватися горизонтально (висувні, як листи в духовці) або вертикально (один над іншим). Бувають високі - для яблук, грибів, низькі з сітками - для зелені та ягід.
  • Потужність приладу. Залежить від його місткості. Чим вона більше, тим більше споживається енергії. Якщо ви збираєтеся користуватися приладом рідко або ж заготовок буде не дуже багато, то можна купити сушку з 3-ма або 5-ма піддонами і потужністю 220-350 Вт. Якщо врожай великий, то можна придивитися до великих - 350-550 Вт.
  • Управління. Механічне - час і температура встановлюються самостійно за допомогою крутиться ручки з розподілами. Електронне - за допомогою кнопок терморегуляції і часу, дисплея.
  • Захист. Апарати повинні бути безпечні і для цього майже всі моделі забезпечені функцією авто відключення при перегріванні приладу.

Кращі сушарки для фруктів і овочів вибрати нескладно. Ми вам допоможемо в цьому!

Представляємо тільки конвективні сушки (волога виходить шляхом обдування гарячим повітрям). Вони прекрасно справляються із завданням приготування сушених продуктів з будь-яких рецептами. Бувають ще інфрачервоні (принцип сонячних променів), але вони дорогі і рідко зустрічаються в продажу.

8.VINIS VFD-410 G

VINIS VFD-410 G

Модель VINIS VFD-410 G з верхньої конвекцією з якісного пластику з прозорими стінками - недорогий і корисний прилад! Іспанська фірма VINIS з 1962 року виробляє соковижималки, а зараз радує покупців якісним товаром від пральних машинок і плит до сушок для смачних заготовок.

  • Комплектація - 4 лотка
  • Тип управління - механічний
  • Потужність - 400 Вт
  • Температурний режим - 35-70 ° С
  • Захист від перегріву - автовідключення
  • Особливість - швидка сушка, верхня конвекція

Ви знайдете VINIS VFD-410 в обговореннях покупців «сушарка для овочів і фруктів - відгуки, яка краще». Працює тихо, потужність відповідає обсягу, сушить швидко. Ось деякі відгуки: «фрукти сушаться близько 10 години, ті є ставлю ввечері сушити, а вранці - сухофрукти», «недорога, але дуже корисна помічниця», «містка, що дозволяє висушити за раз багато продуктів».

З мінусів - великі дірочки в піддонах і дрібні ягоди часто провалюються на дно. Рада - застелити дно пергаментним папером, проткнув в ній маленькі дірочки зубочисткою. Іноді доводиться міняти місцями лотки під час сушіння, так як верхні шари готуються швидше нижніх через верхній подачі гарячого повітря.

7.Mystery MDH-325

Mystery MDH-325

Конвективная Mystery MDH-325 компактна для зберігання - лотки складаються один в інший. Зручно для малих кухонь. Матеріал корпусу - якісний твердий пластик, легко миється. Оптимальна потужність для середнього обсягу. Електросушка красива і проста в управлінні.

  • Комплектація - 6 піддонів і лоток для пастили
  • Тип управління - електронний з таймером від 30 хвилин до 48 годин
  • Потужність - 500 Вт
  • Температурний режим - 32-74 ° С
  • Захист від перегріву - автовідключення
  • Особливість - недорога і компактна

Торгова марка США Mystery відома більше 10-ти років. Фірма виробляє побутові прилади для дому та кухні. Сушарка Mystery MDH-325 бюджетне і корисне для сім'ї придбання. На думку покупців, вона «швидко сушить, так як велика потужність і хороша конвекція», «можна компактно зберігати», «сушка відбувається рівномірно для всіх літаків, що радує».

Mystery MDH-325 займає верхні позиції в списку «сушарка для фруктів - рейтинг 2017». Ця модель так сподобалася однієї з господинь, що «довелося окремо вирізати із силіконового килимка додаткові кола для готування пастили», так як пастили хотілося більше, а одного лотка було замало. З мінусів покупці відзначають, що немає відсіку для складання шнура і важко знайти в продажу додаткові піддони.

6.Gorenje FDK20MG

Gorenje FDK20MG

Продовжує наш рейтинг сушарок для овочів і фруктів - Gorenje FDK20MG. Легка, всього 2 кг, зручна для перевезення на дачу або перенесення в кухні. Прозорий корпус дозволяє стежити за процесом «на око». Дві висоти лотків - 2,8 см і 1,5 см дозволяють сушити тонкі шари і шматочки побільше. Є сітка для сушіння дрібних ягід. Полунички і малинки добре йдуть з ранковими кашами! Незважаючи на малу потужність 240 Вт, в ній можна готувати важкі продукти (м'ясо, гриби).

  • Комплектація - 5 піддонів з можливістю установки додаткових
  • Тип управління - механічний
  • Потужність - 240 Вт.
  • Температурний режим - до 70 ° С
  • Захист від перегріву - автовідключення
  • Особливості - регулювання висоти піддону

Gorenje FDK20MG рекордсменка за позитивними відгуками! Вона подобається простотою в обслуговуванні і легкістю. Працює дуже тихо, що навіть вночі не заважає спати. На думку «бувалих» для простих рецептів регулятор температури не потрібен, а «в цій сушці тільки кнопка« вкл »і« викл »і цього достатньо».

Покупці радять Gorenje FDK20MG, як хорошу сушилку для фруктів, відгуки про неї такі: «Не шумить, сушить добре, не смердить пластик, хороша ціна». Дуже рідко відзначають запах від пластику при першому включенні і недостатню потужність для приготування складних страв з твердих продуктів.

5.Zelmer ZFD1050W (FD1000)

Zelmer ZFD1050W (FD1000)

Zelmer ZFD1050W (FD1000) - відповідь на запитання «які сушарки фруктів краще?». У багатьох магазинах її позиціонують саме для фруктів, хоча в цій електросушарці можна готувати будь-які продукти, як і в інших. Конвективная сушарка проводиться в Польщі за німецькими технологіями. Для 4-х піддонів потужності 520 Вт більше, ніж достатньо. Не займає багато місця завдяки компактному зберігання.

  • Комплектація - 4 лотка
  • Тип управління - механічний
  • Потужність - 520 Вт
  • Температурний режим - 42-60 ° С
  • Захист - автоматичного відключення при перегріві.
  • Особливість - оптимальна потужність при обсязі 11 літрів.

Zelmer ZFD1050W (FD1000) популярна і в питанні - які сушарки для фруктів краще, відгуки збрехати не дадуть. За відгуками ця модель виправдовує гроші, витрачені на її покупку. Зручне зберігання - піддони складаються один в інший. Помірний рівень шуму під час роботи. Готує страви добре і швидше, ніж моделі з такою ж потужністю.

Покупці відзначають, що потрібно стежити за рівномірністю просушування заготовок і іноді міняти піддони місцями. Немає піддону для пастили, але її можна готувати в звичайному лотку, застеливши його пекарської папером.

4.БелОМО

БелОМО

Конвективная електросушка проводиться в Мінську на, відомому своїм фотоапаратом «Зміна», заводі БелОМО. Зараз це флагман з виготовлення побутових приладів за новими технологіями. Сушка БелОМО - якісна і надійна. Інженери і техніки постаралися врахувати всі відомі на сьогоднішній день удосконалення моделей. Наприклад, застосований принцип конвекції по новозеландської технології.

  • Комплектація - 5 піддонів і лоток для приготування пастили
  • Тип управління - механічний
  • Температурний режим - 30-60 ° С
  • Захист від перегріву - автовідключення
  • Особливості - рівномірна просушка

Апарат недарма потрапив в наш рейтинг сушарок для фруктів, грибів і ягід. Судячи з відгуків, покупці задоволені придбанням БелОМО: «добротно зроблена, пластик не викликає побоювань товщиною», «сушка рівномірна», «крім того що відмінно сушить, вона ще й компактна, і безшумна». Деякі господині вважають, що ця вона аналог Ezidri, тому що схожа за функціями і результату, але дешевше.

Тому її назвали «найкраща сушарка для овочів і фруктів 2017». Відмінність в управлінні (БелОМО-механічний тип, Ezidri-сенсорний) і в можливості розмістити додаткові піддони (БелОМО - максимально 8, Ezidri-максимально 12). Є думка, що через твердості пластика, складно зняти пастилу з лотка. Доводиться трохи «відколупувати», в той час як у моделей з більш м'якого пластику, лоток гнеться. І сушка при відключенні «пікає», що не дуже зручно при нічному використанні.

3.Profi Cook PC-DR 1116

Profi Cook PC-DR 1116

Сушарка з прозорого пластика, легка і «повітряна», німецької якості. Такі моделі, з прямокутними лотками і великою робочою поверхнею, називають дегідратором. Profi Cook PC-DR 1116 «розумна», завдяки 7-ступінчастим електронного контролю температури від 40 до 70 ° C. Потужний циркуляційний вентилятор і достатній нагрівач для делікатного просушування. Прилад популярний у покупців і входить в «рейтинг сушарок для овочів і фруктів 2017».

  • Комплектація - 4 прямокутних лотка
  • Тип управління - електронний дисплей температури і таймер «залишкового часу» до 48 годин
  • Потужність - 350 Вт
  • Температурний режим - 40-70 ° C
  • Захист від перегріву - автовідключення
  • Особливості - прогумовані ніжки для стійкості

Важить прилад усього 1.8 кг, при цьому зроблений з міцного пластику. Його радять покупці, які перевозять техніку з міста на дачу або в село. Багато господинь відзначають «тиху роботу» і рівномірну просушку. Немає лотка для пастили, але для інших заготовок - Profi Cook PC-DR 1116 одна з кращих! Тому ми з «легким серцем» додаємо цю модель в рейтинг «найкраща сушарка для овочів і фруктів»!

2.Ezidri Snackmaker (FD500)

Ezidri Snackmaker (FD500)

Ezidri Snackmaker (FD500) розроблена в Новій Зеландії - фруктовому раю. Слово «Ezidri» можна перевести, як «сушити легко і просто». Так і є! Не потрібно мучиться питанням «яку сушилку для фруктів краще купити?». Просто купуйте Ezidri Snackmaker (FD500) - не прогадаєте. Винахідник горизонтальної конвекції для сушки продуктів Кевін Андерсон врахував всі нюанси процесу:

  • Комплектація - 5 лотків, 1 лист для пастили, 1 сітка, книга рецептів
  • Тип управління - електронний (сенсорний)
  • Температурний режим - 35 ° С - трави, 50-55 ° С - фрукти, овочі та ягоди і 60 ° С - гриби, м'ясо і риба.
  • Захист від перегріву і падіння - автооключеніе
  • Особливість - унікальна методика конвекції

Цей прилад входить в рейтинг сушарок для овочів і фруктів 2017. Ezidri Snackmaker (FD500) хвалять покупці - «працює тихо», «найкраща сушарка, яка у мене була», «просто бомба !!!». Нагріте повітря проходить по стінках сушарки і проникає в кожен лоток окремо, тому всі рівні прогріваються однаково, запахи не змішуються.

Це найкраща сушарка для овочів і фруктів. Відгуки про неї привабливі, але є і деякі мінуси. У ній немає автоматичного відключення з відпрацювання часу. Мінус в тому, що відключити її можна тільки висмикнувши з розетки. Часто в магазинах пропонують в подарунок окремий таймер, який ставиться між розеткою і апаратом. Він відключає подачу електрики в потрібний час.

Плюс, що ви можете докупити піддони для більшої кількості заготовок. Сушка вміщує до 15-ти літаків. Ezidri Snackmaker (FD500) може працювати до 28-ти днів безперервно! Тепер ви можете реалізувати найсміливіші ідеї з приготування сушених продуктів.

1.Steba ED 6

Steba ED 6

Steba ED 6 німецького виробництва завершує рейтинг сушарок для овочів, фруктів. Відгуки покупців про прилад найкращі. Її незвичайність в матеріалах, з яких вона виготовлена. Корпус з міцного пластику, а піддони з нержавіючої сталі. Полусушілка-полудуховка. Такий варіант забезпечує рівномірне приготування за короткий час, завдяки потужності - 800 Вт і проникаючої конвекції. Помідори, яблука, банани, апельсини максимально зберігають свій смак і колір.

  • Комплектація - 6 літаків з нержавіючої сталі
  • Тип управління - електронний
  • Потужність - 800 Вт
  • Температурний режим - 30-70 ° C
  • Захист від перегріву - автовідключення
  • Особливості - електронний таймер (1 - 24 години), міцний двигун з лопатами вентилятора, навісна двері

Незважаючи на те, що у даній моделі немає окремого лотка для пастили, вона незамінна для приготування яблучних «чіпсів», трав, помідорів і м'яса за спеціальними рецептами. Брошура з інструкцією додається. За відгуками Steba ED 6 займає високі позиції в обговореннях «найкращі сушарки для овочів і фруктів».

Покупці відзначають в перевагах - крок регулювання часу - 30 хвилин, температури - до 1 ° С. Висока потужність дає можливість сушіння м'ясних виробів і твердих овочів. Радує дизайн - прямокутний корпус чорного кольору, всередині лотки і стінки - темно-сірого. І «бонус» - килимок для сушіння трав! Steba ED 6 - найкраща сушарка для фруктів!

Із сотень моделей ми вибрали сушарки для овочів і фруктів, рейтинг кращих складено за відгуками покупців. Електросушкі допоможуть вам зберегти вітаміни і корисні властивості дарів природи для улюблених страв. Бажаємо вам приємного апетиту!

Як вибрати хорошу сушилку для фруктів і інших продуктів?
Як вибрати хорошу сушилку для фруктів і інших продуктів?
Не потрібно мучиться питанням «яку сушилку для фруктів краще купити?

Новости