Кращі навігатори для iPhone - оффлайн, онлайн, для Європи або Росії

  1. Яндекс.Навігатор
  2. Навітел
  3. Sygic Європа і Росія
  4. ViaMichelin
  5. m.viamichelin.com
  6. Коротко про інші
  7. NAVIGON Russia
  8. Росія - iGO
  9. CityGuide
  10. Прогород

Спочатку я хотів зробити великий порівняльний огляд за всіма доступними навігаторів для iPhone. Зібрав колекцію з 10 штук, але зрозумів, що більшістю з них я особисто ніколи не став би користувався. Чи ні економічного сенсу купувати такі програми. Ну наприклад, навіщо потрібен Navigon Russia за 5290 рублів, якщо за ці гроші можна придбати окремий пристрій. Тому я залишив тільки ті додатки, якими користуюся сам. Це з моєї точки зору, кращі навігатори для iPhone в Росії і ближнього зарубіжжя. Якщо я щось не врахував, аргументуйте в коментах ...

Яндекс.Навігатор

Для великих міст Росії (Москва, Пітер), Яндекс.Навігатор буде кращим навігатором. Він практично поза конкуренцією. І підтвердження тому - таксисти. Вони гідно оцінили це програма, яка встановлено практично у кожного в планшеті.

Для поїздок по місту тут є багато корисних функцій. Головна - "сервіс пробки" і побудова маршруту з їх урахуванням. Щоб не витрачати інтернет трафік є можливість завантаження карт для роботи offline. І останнім часом я став помічати, що багато хто користується голосовим набором. Навіть з таджицьким акцентом навігатор розуміє, куди треба їхати. І все це абсолютно безкоштовно!

Аналогічної функціоналу на халяву більше немає ніде в світі!

Навітел

Якщо ви живете далі передмість двох столиць, то ласкаво просимо в світ Навітела. Це навігатор для всієї основної частини Росії. У мене претензій до цього додатка дуже багато: їм незручно користуватися, дизайн для військових, потрібні кнопки кудись заховані, швидко розряджає батарею. Але з цим доводиться миритися з однієї причини - тут точні карти ґрунтових доріг, по яких можна навіть їздити в ліс за грибами.

Сама програмна оболонка безкоштовна, але платити потрібно за кожну закачаного карту. Навігація по Росії обійдеться в 1790 рублів. Колишнє СНД - 2150 рублів. Росія і Європа - 2390 рублів.

Sygic Європа і Росія

Повноцінний автонавігатор для iPhone, який використовує карти Tom-Tom. Дуже корисний тим, що крім Росії тут є всі карти Європи включно з Білоруссю, Молдову, Україну і всю Прибалтику. Якщо купувати окремо ці карти в Навітел, то вийде значно дорожче.

Дуже корисна функція, яка тут є - допомога при русі на складних розв'язках.

Навігатор показує потрібну смугу руху для правильного перестроювання. Поки такого немає ні в Яндекс.Навігатор, ні в Навітел. Про необхідність такої функції в місті можна судити по одній розв'язки на Ленінградці, в районі Гідропроекту. Покажчики тут повішені неправильно, і у іногородніх водіїв мало шансів вибрати потрібну смугу без підказки навігатора.

Вартість програми 1490 рублів. Можна додатково купити сервіс завантаженості доріг і камери фіксації порушень за 599 рублів в рік.

Додам, що це поки єдиний навігатор більш-менш нормально працює з Apple Watch і показує найближчий поворот.

ViaMichelin

Для тих, хто вирушає в Європу і збирається брати в оренду автомобіль, рекомендую встановити на iPhone безкоштовний додаток ViaMichelin. Ця програма дуже поширена в європейських країнах, і по популярності може зрівнятися з нашим Яндекс.Навігатор. До речі, в Росії вона теж працює, але карти залишають бажати кращого.

Особлива фішка - це вартість проїзду з точки А в точку Б, яка розраховується виходячи з відстані, вартості платної дороги і ціни палива.

При витраті 6-7 літрів на 100 км інформація виходить дуже близькою до дійсності.

Якщо ви приїхали в Європу, і раптом треба кудись їхати на машині, а навігатора у вас немає, то ось дуже корисне посилання:

m.viamichelin.com

Це посилання-виручалочка не раз допомагала мені в Італії, Іспанії, Франції. Додаток встановлювати не потрібно, достатньо відкрити web версію навігатора в браузері. Звичайно, це не turn-to-turn, але виручить у важку хвилину. І як не дивно, але WebApp володіє великим функціоналом, ніж додаток. У цій версії додані пости вимірювання швидкості, що дуже допоможе любителям швидкої їзди.

Коротко про інші

TomTom

Випускає відмінні карти для автомобільних навігаторів, і багато їх вважають найкращими. Той же Sygic їх використовує. Але з ціною якось не дуже гуманно. Вартість програми - 4290 руб.

NAVIGON Russia

Карти NAVIGON використовуються в навігаторах Garmin і відмінно працюють в Росії, але рідко оновлюються.

Цей навігатор для iPhone коштує 5290 руб. За ці гроші можна відразу купити окремий Garmin.

Росія - iGO

Ще один навігатор зі світовим ім'ям. Але російська глибинка тут позначена не дорогі, а напрямками.

Ціна -1850 руб.

CityGuide

Дуже далеко від Яндекс.Навігатор і, до того ж, платний.

Прогород

Ще один вітчизняний навігатор для iPhone.

Ліцензія обійдеться в 1390 руб.

Інші корисні статті:

Новости