Кращі жіночі гірські лижі сезону 2018/2019.

У нас найбільший в країні свій тестовий комплект гірських лиж провідних світових брендів. Найбільший досвід - більше 12 років порівняння. Найбільша команда тестерів - більше 10 тестерів різного рівня і досвіду і віку - від 25 до 69 років. Ми тестуємо всі моделі багаторазово протягом усього сезону в різних місцях і умовах - в Європі, Підмосков'ї, на Чегет і Ельбрусі. Такого досвіду в нашій країні більше немає ні у кого.

Ми катаємо все лижі, які продаємо.

Нам це подобається, ми живемо цим і хочемо поділитися своїм досвідом і знаннями з Вами.

Всі лижі дуже різні - і від правильного підбору моделі і ростовки залежить дуже багато чого - чи будете Ви отримувати задоволення або злобно шипіти, зціпивши зуби, долаючи себе і той дискомфорт, який вони доставляють.

Купуйте правильні лижі в правильних місцях у правильних консультантів, які реально катали то, що продають і мають особистим досвідом, а не знанням описів моделей з підручників і каталогів - там багато неточностей і перебільшень. Можете звернутися до нас. Будемо раді.

Якщо у Вас є час, рекомендуємо спробувати і порівняти цікавлять Вас моделі до покупки. Така можливість є у нас - ми даємо тестувати кращі моделі майбутнього сезону до покупки безкоштовно * і запрошуємо Вас взяти участь у щорічних безкоштовних офіційних тестах гірських лиж Atomic, Salomon, Head.

Ми є їх організаторами в ЦФО, Москва. Влаштовуємо їх більше 5 раз в сезон, стежте за новинами у нас на сайті www.predelanet.ru/tests

Для коректності порівняння ми розбили всі жіночі лижі на 2 групи - Елітний рівень і Кращі універсальні жіночі гірські лижі.

Категорія, в якій гроші перестають відігравати вирішальну роль - не важливо, скільки коштує модель - якість визначається виключно характеристиками надійності, керованості, комфорту. І престижу.

Отже.

Отже

Stockli O3 Motion

Stockli O3 Motion

Stockli Axis Motion

Stockli Axis Motion

Stockli Scale Alpha

Stockli Scale Alpha

Stockli Scale Beta

Stockli Scale Beta

Bogner Bamboo

Bogner Bamboo

Bogner Vision TR

Bogner Vision TR

Volant Pulse loop

Volant Pulse loop

Volant Pure Silver

Volant Pure Silver

Volant Pulse White

Volant Pulse White

Head Prestige

Head Prestige

Head Premium

Модель стала володарем призу кращого лижі року на престижній найбільшої світової міжнародної щорічній виставці ISPO в Європі.

Випускаються в двох кольорах - чорному і білому. Вважається, що вони відрізняються тільки кольором. Однак це не так. Ми тестували обидві в ході офіційних тестів Stockli в лютому 2018, куди були запрошені наші тестери. Лижі дуже сильно відрізняються. Біла відчутно м'якша і комфортна. Чорна більш жвава і азартна. Вимагає точності та акуратності, менш поблажлива до помилок.

Stockli O Tree

Stockli O Tree Motion

Штоклі - Швейцарський виробник гірських лиж преміального рівня. Всі їх лижі ручної роботи, завжди з дерев'яним сердечником, завжди з бездоганними робочими характеристиками, домагаються блискучих результатів на міжнародних змаганнях.

Мене в цій лижі вразила, перш за все, легкість управління і неймовірний комфорт і виброгашение, яких я не очікував зустріти в лижі верхнього цінового рівня.

У більшості випадків верхні моделі жорсткі непрощенних, що вимагають експертних навичок, націлені швидше на результат, ніж на комфорт. У цій лижі ключове - це комфорт. Мабуть за поєднання непоєднуваного - комфорт + результат вона і отримала медаль.

Лижа трохи менше люксова по вібропоглощеніе і еластичності, більш вимоглива до рівня майстерності власниці.

Stockli Spirit Motion

Помітно більше доступна за ціною, і це ставить питання - а також чи хороша. Так, дуже, повірте, перевірте. Це саме та лижа, яку щиро хочеться рекомендувати дружинам друзів, беручи до уваги неймовірно щедра якість при такій низькій для Штоклі ціною. За ці гроші тут 200% якості - просто інше відчуття життя.

За ці гроші тут 200% якості - просто інше відчуття життя

Stockli Axis Motion

У Штоклі навіть у відносно недорогих моделях рівень якості часто вище, ніж у серійних виробників в їх топових зразках.

Лижа доступна для індивідуальних тестів. На Клаудіо (серія жіночих трасових лиж Атомик) після неї не захочеться ...

Я випадково спробував це в ході змішаних тестів. Лижі пізнаються в порівнянні. Різниця - колосальна. Спробуйте порівняти самі різні моделі різних брендів.

Лижа принципово інша, ніж дві перші. Відмінності, перш за все в тому, що ця лижа з нашої дуже сильно улюбленої експертами тестерами серії універсалів - Stockli Scale - послідовників легендарних Йошек. (Stockli Y 85, Stockli Y 77)

Це найкраще, що є, за одностайною думкою наших експертів, в сегменті універсальних лиж на сьогодні, і що кожен з тестерів, не сумніваючись, хотів би мати їх у своєму лижному гаражі.

Це найкраще, що є, за одностайною думкою наших експертів, в сегменті універсальних лиж на сьогодні, і що кожен з тестерів, не сумніваючись, хотів би мати їх у своєму лижному гаражі

Stockli Scale Alpha

Stockli Scale Alpha

Stockli Scale Beta

Stockli Scale Beta

Stockli Scale Gamma

Stockli Scale Gamma

Stockli Scale Delta

Тим, хто впевнено катається і хоче найкращі універсали закривши очі на ціну, можна сміливо рекомендувати їх - різниця в талії і рівні володіння технікою і рішучості настрою майбутньої власниці.

Якщо не знаєте «якої ширини і який висоти» Вам підійде більше, телефонуйте, приходьте до нас, допоможемо, підкажемо.

Ці лижі особливі, з великим і дуже правильним рокером, і ростовка підбирається за дещо іншими критеріями. Промахнетеся, будете шкодувати. В даному випадку помилка в ростовці сильно відбивається на якості роботи моделі.

Не всі продавці це знають. І крім нас в Москві мало хто, а скоріше ніхто з продавців не має досвіду катання цих моделей в порівнянні. Приходьте, підберемо правильно і пояснимо, чому саме так. У всякому разі в Швейцарії на офіційних тестах виробника ми їх не зустрічали.

У Штоклі немає поділу
на жіночі і чоловічі гірські лижі.
Горда Швейцарія. У них є гори і є людина.
І Людина зобов'язана вміти кататися. А стать не важливий.

До речі, в одному з кращих курортів світу, на мою думку і не тільки - Церматте, де переважна більшість гірськолижників катаються тільки на кращих лижах (курорт один з найдорожчих у всьому, Куршавель - Мерібель відпочивають) - найбільша кількість тих, хто катається віддають перевагу саме Stockli, незважаючи на їх завжди чималу ціну. Люди цінують якість і вважають себе гідними самого кращого.

У Stockli є велика кількість чудових гідних спортивних лиж, ми їх в даному контексті кращих жіночих лиж не розглядаємо в силу того, що вони вимагають для упевненого катання майстерності і техніки швидше експертного рівня

Перераховані нами лідери під силу більшості впевнено катаються жінок і забезпечать більш комфортне і безпечне катання в будь-яких умовах.

Не знаєте, як оцінити свій рівень? Телефонуйте, приходьте. Ми зможемо це зробити досить точно, задавши кілька правильних питань.

Слово Богнер в Росії має дивне майже магічне значення. Це титул для багатих гірськолижників. Воно додає впевненості в собі і є перепусткою у вищий світ.

Багато хто так думає і прагнуть надіти на себе мерседес, щоб все це бачили. Наче в БОГНЕР ти їдеш по горі з мигалкою на даху.

Функціонально з одягу я більше люблю Kjus і Arcteryx, але для настрою в гарну погоду пофарсіть в БОГНЕР я теж собі дозволяю. Поважаю працю німецьких ткаль і стильних дизайнерів. Дуже багато приємних радують око дрібниць.

Лижі Bogner не продаються як насіння на відміну від одягу. Хоча теж популярні. І вимогливі. Одна з найбільш злих і вимогливих лиж, які я катав за всю історію - Bogner Bamboo 66 талії.

Дуже «вельветная» лижа.

У мене склалося враження, що, купивши цю лижу, а вона коштує трохи менше, ніж паровоз - 250 тис. Рублів, ти повинен мати можливість купити і гору, або хоча б мати у своєму розпорядженні ресурсом перекрити її для створення умов для комфортного катання на самоті по ідеальному схилу.

У цьому випадку все чудово - лижа ріже, тримає, дозволяє без тремору розігнати до максимальних швидкостей - чистий кайф.

Bogner Bamboo

Але як тільки схил стає навіть несильно розбитим, ноги починають благати про пощаду - в них луплять - «мама не горюй» - ніби потрапив в шторм і хочеться спокою, шезлонга і глінтвейну

У нас є ще одна - дуже якісна, але вимоглива модель Bogner Fineline Fiber і досить поблажлива до рівня майстерності Bogner Vision TR

Bogner Fineline Fiber

Bogner Vision TR

Ці лижі найпривабливіші, точніше самі привертають увагу на схилі.

Volant - самі «Куршавельно-мерібельние» блискучі ексклюзивні лижі. Найбільше цих лиж ви зустрінете у Франції, і найчастіше за все вони будуть відображати дзеркальним блиском небо куршавельської трас, і дуже часто на красивих довгих російських ногах

Їх власниці одягнені в «Бентлі». Якщо Ви хочете виділитися з натовпу, кращого способу не знайти. Лижі виблискують відбиває сонце дзеркальним покриттям високовуглецевої сталі. Власне основа несучої конструкції і є сталь з нано-пористих наповнювачем всередині.

Це багато в чому пояснює характер і поведінку лижі

Мінімум інерції, максимум точності і контролю, вгризання в лід і повну відповідність заявленим характеристикам.

Ми катали всі моделі Volant різних сезонів, приїжджайте, розповімо і допоможемо правильно вибрати. Ми продали найбільшу кількість Volant в Росії за всю історію. Лижі вимагають поваги і правильного підбору

Сама жіноча в сегменті знаменитих і блискучих у всіх сенсах гірських лиж унікального світового виробника.

Сама жіноча в сегменті знаменитих і блискучих у всіх сенсах гірських лиж унікального світового виробника

Volant Pulse loop

Друга жіноча лижа за популярністю у Volant - лижа унісекс, але чоловіки віддають перевагу більш універсальні моделі - Volant Platinum і Volant Pure Black. Жінки віддають перевагу Volant Silver - в силу більш вузької талії і легшого управління.

Жінки віддають перевагу Volant Silver - в силу більш вузької талії і легшого управління

Volant Silver

Третя лижа, яку вибирають жінки, перш за все за дуже красивий прямо дзеркально-дзеркальний вигляд і більш цікавий дизайн. Насправді, по робочим властивостями лижа, за нашим досвідом катання, практично не відрізняється від чоловічої Volant Pure Platinum. Та ж талія 76 мм, той же баян.

Та ж талія 76 мм, той же баян

Volant Pulse White

Не так давно, пару років назад, Volant оснастив більшість моделей рокером, зберігши колишні назви, що істотно полегшило катання на них особливо на пообідніх розбитих схилах і знизило вимогливість до рівня майстерності майбутніх володарів. Мало хто про це знають, і, намагаючись знайти відгуки катаються, натикаються на опису характеристик попередніх моделей. Це зовсім неправильно. Нові моделі, з рокером зовсім інші, значно більш прохідні, затишні і комфортні. Ними значно легше управляти.

Мабуть, сама поблажлива до рівня техніки і сама прощає помилки в сегменті преміум. Еластична, дуже комфортна, їде туди куди хочеш, варто тільки направити туди свій погляд. Її не треба пришпорювати і брикатися ногами - дуже податливий інструмент.

Head Premium

При цьому дуже добре тримає лід. А якщо ви розігналися, лижа починає сама автоматично ставати жорсткішими, посилюючи торсионную жорсткість, збільшуючи надійність і безпеку на великих швидкостях. У лижі є чудо-мозок - інтелектуальна система мікрочіпів і мікроволокон, які дозволяють їй накопичувати енергію і повертати її, підвищуючи торсионную жорсткість, коли вона стає недостатньою, наприклад, при вильоті з м'якого і пухнастого ділянки на зледенілу зону.

Це диво 21 століття дозволяє лижі досягатинедосяжного - дивовижної м'якості і приголомшливого необхідного вібропоглощенія на іншому розбитому схилі - лижа сильно береже ваші ноги, пом'якшує ударне навантаження від жорстких горбів і перетворюється в динамічний швидкісний надійний агрегат з чудовими торсійними характеристиками.

Лижа дуже лексусная - дуже багато прощає і робить за тебе.

Для тих, хто не впевнений у рівні майстерності і хоче купити «вміти кататися відразу» один з кращих варіантів. Спробуйте самі, порівняйте з іншими моделями. Один з найбільш недорогих варіантів в преміальному сегменті. Щиро рекомендуємо.

Я б також рекомендував жінкам звернути увагу на іншу преміальну лижу Head.

В елітній лінійці Head представлені дві кращі моделі - Head Prestge 76 талії і Head Premium 68. Вони не діляться на чоловічі і жіночі - унісекс. Але Head Prestige зазвичай коштує на чоловічий полиці і тому про нього часто забувають, пропонуючи жіночі моделі. А дарма. На мій погляд Prestige ні в чому не поступається Premium, скоріше навпаки, багато в чому перевершує, а саме у великих можливостях, які ця лижа надає при катанні після обіду по розбитим трасах.

Head Prestige

Жінкам частіше пропонують Head Super Joy, теж 76 талії - теж чудову, азартну і динамічну дуже чіпку і швидкісну лижу.

Head Prestige більш люксовий і ставний. Створено скоріше не для гонок, а для задоволення і комфорту в будь-яких умовах, при будь-якому стані траси.

Жінки, у яких є достатньо коштів, щоб придбати хороші лижі часто відмовляються від їх придбання, сподіваючись взяти їх в прокат на місці в Європі.

Ну, щоб не тягати з собою.

На жаль, не завжди це можливо. Найвідоміші європейські курорти, насправді, майже завжди - красиві невеликі села, і вибору моделей порівнянного з тим, що є у нас в магазині на Шаболовці, 23, жодна з них не запропонує.

А їхати за лижами напрокат в Мюнхен, де вибір відчутно більше, Вам навряд чи захочеться

Ви знайдете Volant і Bogner в достатній кількості в Куршавелі на позначці 1650, але там не опиниться універсальних Stockli. У Цермат, навпаки, шикарний вибір будь-яких Stockli в БАЯРД, але Volant і Bogner ви в прокаті навряд чи знайдете, зате там багато інших елітних швейцарських менш відомих камерних лиж - AK, Five Stars, Maks.

Схожа історія на іншому швейцарському курорті в Санкт - Моріц - домінування швейцарських виробників ручної роботи дуже схожих один на одного зовні, але з різними маловідомими назвами. У Ішгль непогано з Volant, Bogner, В Валь - Гардені можна навіть катнути Zai (4600 євро за пару в роздріб) Я пробував. Мені дуже сподобалось.

У більшості менших курортів максимум, що ви зможете знайти в преміальному сегменті - це Head Premium, Head Prestige

Тому ми рекомендуємо придбати лижі до поїздки і їхати туди зі «своїм самоваром», щоб не опинитися без улюблених і надійних лиж.

До того ж вибір на курортах Європи вельми обмежений і специфічний. Я часто користуюся послугами прокатів з іншої причини - мені цікаво спробувати елітні новинки, яких немає у нас, і порівняти їх з іншими, розширивши свій досвід і кругозір.

У більшості європейських прокатів вам зможуть запропонувати кращі зразки серійних спортивних трасових лиж. І будуть рекомендувати саме їх і сильно дивуватися, якщо ви захочете що-небудь інше.

Справа в тому, що прокати там орієнтовані на іншого споживача. Це нам здається, що всюди на курортах «одні росіяни». Насправді нас дуже маленький відсоток, просто ми їздимо в один і той же час на одні і ті ж популярні у нас курорти і нюхом чиєму один одного.

Європейські переваги в прокаті інші. Вони катаються з дитинства, багато і більшість володіє технікою на рівні експерта, тому по-любому впораються з лижею експертного рівня.

Ви ж, катаючись раз на рік, не володіючи достатньою майстерністю, навряд чи будете отримувати задоволення від лиж, які вам не по зубах.

Найімовірніше ви будете відчувати злість і роздратування через те, що лижі Вас не слухаються. Це дуже типовий казус.

Ви хороші, лижі хороші, результат поганий - ви не підходите один одному.

І їхні консультанти щиро дивуються. І їх провини тут теж немає - Ви ж самі замовляєте лижі дорожче, маючи на увазі, що вони будуть краще. І це, як правило, так. Просто оцінити це ви зможете, лише володіючи достатніми для цього навичками

Тому - намагайтеся поставитися насторожено до пропозиції покататися на кращих спортивних лижах, якщо у вас недостатньо майстерності.

Спробуйте і порівняйте різні моделі до покупки - відчуйте різницю якості життя. Не всі моделі і ростовки, але багато можна протестувати, у нас їх точно більше, ніж в будь-якому іншому місці в Росії. Це наш хліб. І радість.

Або хоча б отримати вичерпну інформацію від консультантів, які мали можливість їх катати і порівняти - таке теж дуже велика рідкість - наші тестери завжди в залі магазину, в інших магазинах - тестери - птиці високого польоту. Вони, експерти, працюють у відділі закупівлі, і в залі магазину ви їх ніколи не побачите.

По суботах в сезон в залі магазину часто буваю я і ще 5-8 експертів з особистим досвідом тестування новинок

Правильний підбір лижі дарує багато -
він дарує щастя і можливість насолоджуватися катанням,
а не дратуватися тупий і впертою лижею, яка їде не туди, куди Вам треба.

Ціни на преміальні лижі в прокаті немаленькі - Stockli в Цермат в БАЯРД - 40-50-60 Євро в день без страховки, в залежності від рівня, Volant Platinum в Зельдене - 80 Євро, Stockli Otwo в Мадонна ді Кампільо - 45 євро, Bogner Bamboo в Куршавелі - 90 євро, Zai - найдорожче, що я катав - пара в роздріб коштує 4600 євро, прокат - 120 євро на добу.

За ті ж гроші там же можна взяти в прокат на добу два Фолькваген гольф турбо-дизель.

Страховка елітних лиж дуже дорога 25-40 євро на добу. Але її краще брати. Зламати лижу навряд чи вдасться, але викрасти під час вашого обіду в красивому гірському ресторані, «випадково переплутавши зі своїми», можуть. Тримайте вухо гостро.

Тому ми рекомендуємо ретельно поставитися до вибору своєї єдиної кращої для вас лижі протестувати, купити і возити з собою. Ваше життя стане після цього інший - наповненою радістю і задоволенням від катання ...

Крім пафосних, дійсно хороших, але дуже дорогих є ще лижі «почеловечнее», для людей, тобто для всіх людей ... Які теж люблять гірські лижі, але також люблять вважати і гроші

Для того, щоб кататися з задоволенням,
не обов'язково бути дружиною Рокфеллера.
Досить мати голову на плечах і знання.
Або друзів, які володіють знанням.

Знання сила!

За істотно менші гроші можна правильно підібрати варіант, який буде краще відповідати вашому поточному рівню і давати більше свободи і комфорту.

Рекомендуємо спробувати до покупки і порівняти. Можна це зробити у нас, на Шаболовці, 23, взявши лижу безкоштовно на добу і відправившись, наприклад в Сорочан.

У сегменті найпопулярніших масових моделей ми хочемо виділити кілька гірських лиж, які, за оцінкою наших тестерів, більшістю визнані кращими.

У цьому сегменті ми найчастіше рекомендуємо універсальні моделі.

З ранку на підготовленому схилі все лижі гарні за умови, що вони правильно підібрані за рівнем вашої майстерності та в правильній ростовці.

Труднощі і відмінності в якості починають яскраво відчуватися після обіду, коли ідеальні з ранку підготовлені схили перетворюються в купу горбів, наритих лижниками, і катання стає менш приємним і безпечним.

І в цьому випадку виручають універсальні лижі - лижі підвищеної прохідності, свого роду джип або кросовер, оснащені рокером, який дозволяє їм не зариватися і тонути в буграх, а перепливати їх, при цьому пом'якшуючи ударну навантаження на ноги, забезпечуючи як амортизатор автомобіля більший комфорт, стійкість і стабільність.

Універсальні лижі, як правило, мають більш широкою талією, яка дозволяє їм менше тонути і грузнути в пухкому снігу і березневої шляхах під час сніговій каші, особливо в нижній частині гори. Вони забезпечать кращий баланс і стійкість при плоскому НЕ закантувати веденні, коли ви їдете по горбах і спускаєтеся з гори по плоскому вузькому ділянці.

Іншими словами - універсали безпечніші і комфортні для тих, хто не має досить високим рівнем майстерності, тому ми їх рекомендуємо в першу чергу.

Кращими по комфорту, управління і безпеки ми в сезоні 2018/2019 за результатами наших тестів гірських лиж, ми вибрали наступні моделі:

Отже

Отже

1. Atomic Vantage X 80 CTI W

Atomic Vantage X 80 CTI W

2. Head Super Joy

Head Super Joy

3. Atomic Vantage X 77 CTI W

Atomic Vantage X 77 CTI W

4. Head Absolute Joy

Head Absolute Joy

5. Atomic Vantage X 77 CW

Atomic Vantage X 77 CW

6. Salomon Aira 80 Ti

Salomon Aira 80 Ti

7. Atomic Vantage X 74 W

Atomic Vantage X 74 W

8. Salomon Aira 76 CF

Salomon Aira 76 CF

9. Fischer Brilliant My MT

Fischer Brilliant My MT

10. Head Pure Joy

Місця відносні, їх не потрібно розуміти буквально, все лижі сильно відрізняються за рівнем, характером і поведінці.

Тут ми лише перерахували найкращі на думку всіх тестерів команди 10 Балів універсальні жіночі гірські лижі 2018/2019 середнього цінового сегмента, щоб Ви звернули на них більш пильну увагу. Про особливості кожної моделі можна дізнатися у нас в магазині, Шаболовка, 23.

Якість в гірських лижах істотно більш важливо ніж їх колір. Це Ваша безпека і комфорт. Ну, і вміння кататися красиво відразу.

Ну, і вміння кататися красиво відразу

Atomic Vantage X 80 CTI W

«Ніби мільйон маленьких чоловічків всередині лижі злагоджено працюють за тебе - включаючи ABS, систему курсової стійкості, протизанесення і повний привід - щоб дати тобі можливість насолоджуватися катанням з мінімумом зусиль, що докладаються» - це слова однієї з учасниць тестів, лижниці з невеликим досвідом катання, яка вже зробила замовлення на цю лижу на наступний рік.

Елітний універсал - найбільш точне визначення для Atomic Vantage X 80 CTI W . Може все, все робить за тебе - перекантовуються, гасить вібрацію розбитою траси, успішно воюючи з великими пагорбами і непомітно поглинаючи невеликий тремор.

Динамічна, слухняна, супернадійні з ранку і назавжди - на будь-якому стані покриття.

Можна читати газету за кермом - настільки полегшує катання, що в інші моменти ловиш себе на думці, що ти в цьому авто вже не водій, а пасажир, якому нічого не потрібно робити - можна просто дивитися по сторонах і насолоджуватися навколишніми пейзажами ...

Був би інтернет в горах, можна було б чатитись в мережі поки вони їдуть ...

Мені ця лижа також сподобалася найбільше.

Найяскравіше і незвичайне відчуття від катання на лижах цієї серії - лижа як ніби витягується і «прилипає» до схилу максимальною довжиною канта в будь-якій фазі повороту і при будь-якому куті закантовки.

Це щось схоже по відчуттях на включення протизанесення на автомобілі з повним приводом - коли при вході в занос починають підробляти саме ті колеса, які дозволяють машині повернутися в стійке положення.

А лижа приклеюються до схилу як кращі зимові шини «на липучках».

А лижа приклеюються до схилу як кращі зимові шини «на липучках»

Atomic Vantage X 77 CTI W

Яскрава динамічна запальничка. Тонусу їй додає шар титанал, що створює помітну пружну віддачу.

Не треба його лякатися. Це не Head Rally. При середніх навичках ви з нею точно впораєтеся. Повірте, його поклали дуже дбайливо, тонким рівним шаром - рівно стільки скільки потрібно, щоб «не переборщити».

Vantage - лижі, створені для насолоди, а не для «оранки».

Це не похід в тренажерний зал - це катання в задоволення на лексусном агрегаті, який тобі допомагає у всьому і робить катання максимально красивим і невимушеним не тільки для профі, але і, що ще важливіше, для новачків.

Atomic Vantage X 77 CW

З урахуванням легкості управління 77 талія в цих моделях вже не має ніяких мінусів, тільки плюси: більш стабільна при плоскому веденні, менше в'язне в пухкому і вологому весняному снігу, дає відчуття кращої стійкості на розбитому схилі. Вища оцінка тестерів - 10Баллов!

Вища оцінка тестерів - 10Баллов

Atomic Vantage X 74 W

Лижа виграє у інших учасників ціною і для тих, хто психологічно боїться універсалів - талією. 74 мм в теорії повинна бути більш спритною і живий.

Більш детально описувати нюанси поведінки моделей ми тут не будемо, ми про них писали в минулому році, докладніше можна прочитати тут »»

Всі ці лижі дуже комфортні, досить легко управляються і під силу більшості гірськолижниць. Звичайно, є нюанси, і відмінності, які потрібно враховувати при правильному підборі. Звертайтеся, можете під'їхати або просто зателефонувати, якщо у Вас виникли якісь запитання, будемо раді допомогти.

До цього списку не потрапили деякі дуже гарні лижі, наприклад Head Total Joy - чудовий універсал - через те, що не всім можна рекомендувати цю модель, вона точно вимагає навичок і відваги.

Head Total Joy

Ми вирішили виключити з рейтингу такі моделі, тому що їх потрібно порівнювати в іншій категорії - експертних жіночих лиж. Їх не багато, тому ми не стали розвивати цю тему. Телефонуйте, якщо цікаво.

Ми не включили сюди трасові (не універсальні гірські лижі), які підмішувати не дуже правильно. Хоча одну все ж замішали, але вона унікальна і за рахунок чудової поздовжньої гнучкості несподівано добре поводиться на розбитому схилі. Це швидше виняток з правил. Таке теж буває.

У рейтингу також не брали участі лижі початкового рівня, які також потрібно порівнювати окремо.

На жаль, в цьому сегменті зустрічаються зовсім ганебні «недолижі», купувати які ми вкрай не радимо. Тут не будемо називати ці моделі, в магазині, якщо вам це цікаво, покажемо і розповімо чому. Кататися на них небезпечно. Про комфорт взагалі не може бути й мови.

Чому ганебні - тому що ми вважаємо негідним для дуже шанованого бренду в гонитві за прибутком і завоюванням ринку випускати найдешевші лижі, які не тільки не забезпечать комфорт, це добре, але і можуть піддавати ваше життя небезпеці просто тому, що вийшовши на крижаній ділянку на швидкості вони під вами через недостатню торсіонної жорсткості складуться і вас зірве вниз. Покупців про це не попереджають.

В Європі на таких лижах взагалі ніхто не їздить. У Росії вони є в сегменті дешевих лиж, причому дуже відомих брендів. І їх часто купують через незнання просто тому, що вони дешевші і начебто теж лижі на погляд недосвідченого покупця. Досвідчений продавець, та й просто досвідчений гірськолижник відразу все побачить, погнеться і зрозуміє. Але людська жадібність велика. У нас вони теж є, але ми їх не продаємо, точніше не рекомендуємо і пояснюємо чому. В інших магазинах це часто не так.

На них потрібно відразу малювати дорожній знак обмеження швидкості 20 км год - а ще правильніше намалювати перечеркнутую гору або написати Danger або «лижі для ярів». Будьте пильні, дізнавайтеся, користуйтеся порадами і знаннями тих, хто це розуміє. Приходьте до нас, запитуйте.

Не всі лижі початкового рівня такі, в цьому сегменті дуже багато цілком пристойних і навіть відмінних моделей, просто в цьому потрібно розбиратися.

Якщо Вам не потрібна елітна модель, і Ви розраховуєте, що ви легко знайдете підходящу вам з перерахованих вище лідерів нашого рейтингу жіночих універсальних гірських лиж в прокаті - то це не зовсім так, навіть зовсім не так, але вже по кілька інших причин, ніж з елітними лижами, ви можете зіткнутися з певними труднощами.

Причина та ж - ринок Європи зорієнтований на потреби європейців - вони основні споживачі та замовники, і асортимент підібраний під їхні смаки. Тому хороший універсал середнього рівня вам навряд чи тут запропонують.

Європейці добре катаються і вважають за краще експертні трасові моделі

Європейці живуть близько, тому вони можуть дозволити собі вибрати правильний час в гарну погоду, вибрати небагатолюдний курорт і кататися з самого раннього ранку до 12 години, а потім спокійно пообідати і виїхати.

Ми, росіяни так не звикли, приїжджаємо нечасто, катаємося тиждень плюс мінус а буває ще погана погода, тому більшості хочеться покатати по-максимуму - до закриття підйомників - до 16-17 годин - а це велика частина часу катання по розбитим трасах де очевидно набагато корисніше цікавіше і безпечніше універсал відповідний вам за рівнем.

Якщо ви розраховуєте взяти в прокаті, наприклад Atomic Vantage 80 CTI W, Atomic Vantage 77 CTI W, Atomic Vantage 74 W- вам навряд чи це вдасться. Вам охоче запропонують замість них практично в будь-якому прокаті Atomic Edge Sl, Atomic Redster Sl, Atomic XT Atomic XTI.

Але це зовсім інші лижі - при хорошому рівні техніки катання вони вам сподобаються - це дуже хороші лижі для ідеально підготовлених схилів. Якщо ваш рівень техніки недостатній, швидше за все вони Вас розчарують і ви не отримаєте половини радості, яку могли б отримати.

Можете порівняти катання у нас на безкоштовних тестах, прокотившись на поритої схилі на Atomic Edge sl і на Atomic Vantage 77 CTI W- різницю у відчуттях ви не помітити не зможете - вона занадто велика ...

Любіть себе, знайдіть «свою» лижу, насолоджуйтеся життям вже зараз усвідомлено і осмислено. Прокат лижі початково середнього рівня на тиждень в Європі буде коштувати приблизно половину її вартості у нас - то є покупка такої лижі відбивається в середньому за дві-три поїздки.

Приїжджайте до нас в магазин, поспілкуйтеся з експертами, ми лідери продажів гірських лиж більшості провідних світових брендів в Росії, включаючи елітні.

У нас великий самий спеціалізований гірськолижний магазин - тільки гірські лижі, гірськолижне спорядження і одяг, ніяких ключок, санок, дощок, ледянок - такого більше немає ніде. 2 поверху в центрі Москви. 5 хвилин пішки від метро. Своя парковка.

У нас реально найбільший вибір гірських лиж провідних світових брендів в Москві і Росії і один з найбільших в Європі. Багато ексклюзивних моделей - тільки у нас!

У нас самий професійний підбір - ніде немає такої кількості експертів (7-10 експертів в залі у вихідні в сезон) з особистим досвідом катання всіх новинок.

Ми даємо гарантію на свій вибір. Якщо лижа отримала знак якості - вищу оцінку тестерів «10Баллов!» *, Рекомендована нашим експертом, * і вона вам не сподобалася - протягом 2 тижнів після покупки у нас ми повернемо вам гроші ***

Навряд чи ви знайдете інший магазин, який піде на це - за законом це не передбачено. Ми впевнені в собі. Суперуверени. Пріїжджайте.

Будемо раді Вас бачити

Гірські лижі 2018/2019. Огляд новинок. Кращі новинки року по оцінці команди тестерів «10 Балів»
Гірські лижі сезон 2018/2019. Рейтинг кращих універсалів за оцінкою тестерів команди «10 Балів!»
Гірські лижі 2017/2018. Топ 20. Рейтинг кращих універсальних гірських лиж по оцінці команди тестерів «10 Балів»

Не знаєте, як оцінити свій рівень?

Новости