Кращі вентилятори і мобільні кондиціонери. вибір ZOOM

Що не кажи, а з нашим кліматом, здатним до різних сюрпризів, варто, щоб комфортно провести літо, мати для підстраховки який-небудь «прохладообразующій» прилад. Тут зібрані оригінальні вентилятори. Ми подумали, що неоригінальні будь-який користувач і сам знайде в магазині, а ось ті, що побачите тут ... Їх теж зможете знайти, але краще адже знати, що шукаєш. Отже, кращі вентилятори нашого часу.

Вентилятори Dyson

Звичайно, почнемо з вентиляторів Dyson. Хоч багато читачів ZOOM.CNews з ними вже знайомі, не взяти їх в матеріал про оригінальні вентиляторах неможливо, погодьтеся. Конструкція вентиляторів Dyson Air Multiplier не передбачає наявності традиційних обертових лопатей, які, в звичайних вентиляторах якраз і вентилюють - надають руху повітря в приміщенні. Вентилятори Dyson Air Multiplier, по сему, виглядають незвично, навіть футуристично. Тим часом, реалізована тут технологія досить проста.

Тим часом, реалізована тут технологія досить проста

Настільний вентилятор Dyson АМ 01 *.Є дві версії цієї моделі: з діаметром кільця 25 і 30 см. Вартість - близько 14 тис. Рублів

Справа в тому, що в основі приладу є отвори, через які крильчатка електродвигуна затягує повітря. Далі він проходить через вузький щілинної канал по контуру спеціального кільця (див. Фото вентиляторів), створюється досить потужний повітряний потік. Форма профілю кільця така, що повітряний потік, виходячи з щілинного каналу, захоплює з собою навколишні повітряні маси. В результаті, загальний вихідний об'єм повітря, який відчуває користувач, приблизно в 15 разів (при роботі на повній потужності) перевищує обсяг повітря, затягнутого в вентилятор спочатку.

Вентилятор Dyson АМ 02. Вартість - близько 20 тис. Рублів

Відсутність лопатей, ясна річ, має на увазі меншу травмоопасность. Діти, наприклад, дуже люблять засовувати пальці або які-небудь предмети між прутами захисної решітки лопатевих вентиляторів - це може скінчиться неприємністю. З вентилятором Dyson Air Multiplier така небезпека виключена. А ще в Dyson-випадку немає ефекту рубаного повітря, створюваного звичайним «пропелером». Ну і доглядати за безлопатева вентилятором (витирати з нього пил) явно простіше. А його незвичайний зовнішній вигляд додасть оригінальності в інтер'єр будинку або офісу.

Вентилятор Dyson АМ 03. Вартість - близько 22 тис. Рублів.Відзначимо, що на максимальній потужності вентилятори Dyson Air Multiplier працюють досить шумно

Вентилятори Stadler Form

Перейдемо до лопатевим вентиляторів. Їх, все ж, в магазинах більшість. Велика кліматична лінійка є у Stadler Form. Випускаються під цією маркою і вентилятори. Наприклад, імпозантний Otto. У нього дерев'яний корпус, який виконаний з натурального бамбука або сапеле. Усередині корпусу - пофарбований в глибокий чорний колір вентилюють модуль в захисній решітці. Традиційно для лопатевого вентилятора - у Otto три швидкості роботи (повільна, середня, інтенсивна). Вентилятор призначений для підлоги експлуатації. Модель, на наш погляд, відмінно буде виглядати в кабінеті, на терасі, та де завгодно - оригінальний зовнішній вигляд зовсім не заважає Stadler Form Otto вписуватися в різні інтер'єри.

Модель, на наш погляд, відмінно буде виглядати в кабінеті, на терасі, та де завгодно - оригінальний зовнішній вигляд зовсім не заважає Stadler Form Otto вписуватися в різні інтер'єри

Вентилятор Stadler Form Otto.Вартість - близько 6 тис. Рублів

Наступна модель Stadler Form - вентилятор Lilly. На відміну від імпозантно-ділового іміджу Otto, Lilly (особливо біло-блакитна версія моделі) навіває думки про романтику, пляжі, літо, коктейлях. Є ще повністю чорна Lilly, а також модель в біло-жовтої колірної гамі. Stadler Form Lilly - настільний вентилятор з трьома швидкостями роботи.

Вентилятор Stadler Form Lilly.Вартість - близько 3 тис. Рублів

Нарешті, красень Stadler Form Q. Власне, це і є буква Q виконана з нержавіючої сталі, з функцією вентиляції приміщень. Один з найстильніших вентиляторів з усіх взагалі продаються в Росії. Дуже «технологічно» виглядає. Для інтер'єрів у стилі hi-tech - саме те. Хоча не факт, що він не підійде і до інших інтер'єрах. Управління цим вентилятором-буквою, здійснюється за допомогою регулятора інтенсивності роботи (три швидкості), розташованому на «хвостику» Q.

Вентилятор Stadler Form Q. Вартість - близько 6 тис. Рублів

Вентилятори Korting

Korting - бренд, що з'явився в Росії недавно. Так що ми за ним пильно стежимо. З «клімату» від Korting відзначимо дуже цікавий прилад - KSF930JHI-W. Власне, це лопатевої вентилятор. Тільки він незвично виглядає і має в своєму арсеналі, крім основної функції (вентилювати) деякі додаткові. Якось: іонізація повітря і його зволоження. Іонізація, якщо хто нього знає, потрібна як для заповнення дефіциту іонів кисню в повітрі, так і для очищення повітря (пил контактуючи з іонами швидше осідає). Зволоження теж дуже важлива річ - пересушене, недостатньо зволожене повітря явно не корисний, навіть шкідливий людині, тваринам, рослинам. Дерев'яних меблів, паркету він теж не корисний. Загалом, додаткові вміння підлогового вентилятора Korting KSF930JHI-W - явно зі знаком «+». Що до основної функції - вентилювання - тут все досить звичайно: три швидкості роботи. Відзначимо також електронне управління вентилятором, LED-дисплей, на який виводиться інформація про режим роботи, призначених для користувача установках, кліматичні показники в приміщенні.

Відзначимо також електронне управління вентилятором, LED-дисплей, на який виводиться інформація про режим роботи, призначених для користувача установках, кліматичні показники в приміщенні

Вентилятор Korting KSF930JHI-W.Вартість - близько 7 тис. Рублів

Ветнилятори Vitek

У модельній лінійці цього, званого в народі «Вітьок», виробника, вдалося знайти цікаву модель вентилятора - так званий радіальний (відцентровий) вентилятор або вежа-вентилятор. Він, у всякому разі модель Vitek VT-1933 дійсно нагадує зовні вежу або колону. Усередині корпусу - обертається порожній циліндр (колесо), по всій поверхні якого розташовані вигнуті лопаті (лопатки). Повітря, всмоктуються в циліндр, рухається радіально між лопатками і, далі, під дією відцентрової сили викидається в приміщення. Створюється досить потужний потік повітря (напір). Найчастіше радіальні вентилятори застосовуються в промислових і напівпромислових системах кондиціонування, є частиною конструкції тепловентиляторів. Однак, і Vitek VT-1933 відмінний цьому приклад, є і побутові моделі, які можна експлуатувати будинку або в офісі. Це підлоговий вентилятор, з 3 швидкісними режимами роботи. Є регулювання напрямку подачі повітря (вгору-вниз), корпус повертається на 90 °. Є пульт дистанційного керування (зберігається в корпусі), є інформаційний дисплей, на який виводяться робочі характеристики вентилятора і температура навколишнього повітря, електронний таймер для створення найбільш зручного для користувача тимчасового алгоритму роботи вентилятора. Зовні Vitek VT-тисяча дев'ятсот тридцять три залишає цілком позитивне враження - виглядає приємно і сучасно.

Зовні Vitek VT-тисяча дев'ятсот тридцять три залишає цілком позитивне враження - виглядає приємно і сучасно

Вентилятор Vitek VT-1 933.Вартість - близько 3 тис. Рублів

Вентилятори Rolsen

Підлоговий вентилятор Rolsen RSF-3106RT потрапив в наш огляд швидше все ж за незвичайний зовнішній вигляд, ніж за свої технічні особливості. Зовні він дійсно відрізняється від звичайних лопатевих вентілятолров. Тут один над одним у вертикальному корпусі розташовані одразу три вентилятори (так звана «потрійна система вентиляції). Погодьтеся - виглядає цілком оригінально, незвично. Що до робочих характеристик, то відзначимо ось який момент - все три вентилятора мають роздільні регулювання інтенсивності роботи. До того ж, можна включити стільки вентиляторів, скільки хочеться (два або один, три працюють за замовчуванням). В цілому вентилятор має три режими роботи: постійний, імітація вітру і режим «сон» (актуально включати, наприклад, вночі). Загалом, у користувача широкий вибір вентиляційних можливостей, що, звичайно, добре.

Загалом, у користувача широкий вибір вентиляційних можливостей, що, звичайно, добре

Вентилятор Rolsen RSF-3106RT.Вартість - близько 4 тис. Рублів

Мобільні кондиціонери Stadler Form

Вони - старші брати вентиляторів, і, мабуть, молодші брати спліт-систем. Про останні ми не мало писали в цьому році (дивіться розділ "Кліматична техніка" ). Так що тепер трохи гідних «мобільників». Почнемо з прем'єри, з новинки в не маленький кліматичному сімействі техніки Stadler Form. Це пара мобільних кондиціонерів Sam: S-009 і S-012. Обидва кондиціонера можуть працювати в режимі охолодження і обігріву, відмінності в показниках споживаної потужності, продуктивності. У «дев'ятки» продуктивність в режимі охолодження 2,6 кВт, в режимі обігріву - 1,4 кВт. У Sam S-012 показники по охолодженню вище - 3,5 кВт. За обігріву такі ж. В обох «Семах» встановлені компресори відомого японського виробника Toshiba. У сенсі додаткового функціоналу тут повний, для подібних приладів, комплект: автоматичний режим роботи, осушення, режим сну, вентиляції. Є навіть іонізація повітря. Якісна система фільтрації повітря. Електронне урядування, таймер. У комплекті поставки пульт дистанційного керування. Цікавий момент: пульт ДУ має опцію «Я тут» (кнопка FOLLOW ME). При активації цієї функції кожні 3 хвилини пульт буде передавати сигнал кондиціонеру про температуру в місці знаходження пульта (він з температурним датчиком). Температура, до того ж, відобразитися на дисплеї пульта. Кондиціонер ж, «дізнавшись» про температуру в місці знаходження пульта (а значить, як правило, і користувача) по можливості направляє туди повітряні потоки, щоб підтримувати комфортну, задану користувачем температуру саме там, де користувач знаходиться. Дальність дії пульта - 8 метрів.

Дальність дії пульта - 8 метрів

мобільний кондиціонер Stadler Form Sam S-012 .Вартість - близько 30 тис. Рублів


Мобільні кондиціонери SUPRA

Здавалося б, техніка Supra - це техніка (у всякому разі, це відноситься до побутових приладів, що випускаються під цією маркою) для невибагливих. Про таку техніку кажуть «дешево і сердито». І дійсно, цінники у мобільних кондиціонерів SUPRA MS410-09HC і SUPRA MS410-09C цілком прийнятні для подібних пристроїв. Але при цьому не можна сказати, що тут якийсь «недороблений» функціонал або не сучасні технічні характеристики. Модель з буквою H в назві може працювати в режимі охолодження і обігріву, а без неї тільки охолоджує. Обидва «мобільника» мають електронну систему управління з дисплеєм, на якому відображаються всі вибрані користувачем робочі установки, температура навколишнього повітря. У комплекті поставки є пульт дистанційного керування. Присутній електронний таймер для програмування включення і виключення. Обидва можуть працювати тільки в режимі вентиляції. Доступний автоматичний режим роботи (комбінація різних режимів для досягнення потрібної температури). Є режим «сон» - кондиціонер певний час працює з малою потужністю, майже безшумно, підтримуючи комфортну температуру в приміщенні. Потужність охолодження у моделей однакова - 2,86 кВт. Потужність в режимі обігріву у SUPRA MS410-09HC - 3,1 кВт. Обидві моделі можуть працювати в режимі осушення повітря. Реалізована самодиагностика (з виведенням на дисплей інформації про несправності). Кондиціонери високоефективним хвильовим фільтром, який сприяє підвищенню якості повітря в приміщенні (є можливість установки додаткових фільтрів). Загалом, дуже гідні в сенсі функціоналу, відносно недорогі мобільні кондиціонери. Зовнішній вигляд їх, правда, не назвеш шедевром дизайну, але якщо модель не нагороджена Red Dot - це ще не означає, що вона погана, чи не так?

Зовнішній вигляд їх, правда, не назвеш шедевром дизайну, але якщо модель не нагороджена Red Dot - це ще не означає, що вона погана, чи не так

мобільний кондиціонер SUPRA MS410-09HC .Вартість - близько 13 тис. Рублів

Мобільні кондиціонери De'Longhi

У цього виробника є лінійка симпатичних (ось тут з дизайном краще) мобільних кондиціонерів Pinguino. Втім, продукти De'Longhi завжди відрізнялися в цьому (дизайнерському) сенсі дуже гарною якістю. Найпотужніший «пінгвін» - De'Longhi РАС AN110. Працює тільки на охолодження. Продуктивність - 2,86 кВт. У всіх «мобільниках» De'Longhi Pinguino реалізована фірмова патентована виробником система рециркуляції конденсату, що позитивно відбивається на робочих характеристиках кондиціонерів. У моделі De'Longhi РАС AN110 в очі кидається досить великий дисплей, традиційно у верхній частині корпусу. Тут зручна і проста електронна система управління. На дисплеї користувач бачить всю потрібну йому робочу інформацію. Якщо немає потреби підходити до кондиціонера - можна скористатися пультом дистанційного керування. Природно, тут є режим вентиляції. Можуть «пінгвіни» і осушити надмірно вологе повітря. Таймер допоможе користувачеві побудувати зручний алгоритм роботи кондиціонера. Якщо є необхідність використання кондиціонера під час відпочинку - можна активувати режим «Сон». Відмінна якість збірки. Безумовно вдала серія.

Безумовно вдала серія

мобільний кондиціонер De'Longhi РАС AN110 .Вартість - близько 20 тис. Рублів


Мобільні кондиціонери Zanussi

Приємна модель мобільного кондиціонера під назвою Marco Polo - на честь знаменитого італійського мандрівника. Оригінально, з огляду на мобільність кондиціонера (теж мандрівник). Це абсолютно річний прилад. У серії кілька моделей, але всі вони здатні працювати тільки в режимі охолодження і вентиляції. Взимку заховаєте в комору. Виробництво холоду найпотужнішою моделі - Zanussi ZACM-09 MP / N1 - 2,6 кВт. Є моделі з меншою продуктивністю (2,1 кВт). Тут реалізована автоматична система випаровування конденсату. Останній, за допомогою вбудованої дренажної помпи, подається на теплообмінник і за рахунок додаткового випаровування вологи значно збільшує ефективність роботи кондиціонера в режимі охолодження. Кондиціонери Zanussi Marco Polo можуть працювати в режимі осушення повітря, є автоматичний режим, особливо тихий ( «Сон»). Загалом, всі необхідні вміння, які можуть бути затребувані користувачем, присутні. Система управління - електронна, є LED-дисплей на який виводиться вся актуальна робоча інформація. Є пульт дистанційного керування. Також моделі Zanussi Marco Polo розрізняються між собою максимальною швидкістю створюваного повітряного потоку. Наприклад, у Zanussi ZACM-09 MP / N1 він 5,4 м³ в хвилину, а у Zanussi ZACM-09 EA / N1 - 3,5 м ³ на хвилину.

Наприклад, у Zanussi ZACM-09 MP / N1 він 5,4 м³ в хвилину, а у Zanussi ZACM-09 EA / N1 - 3,5 м ³ на хвилину

мобільний кондиціонер Zanussi ZACM-09 MP / N1 .Вартість - 12-14 тис. Рублів


Мобільні кондиціонери Daewoo Electronics

Корейці продають у Росії моделі собільних кондиціонерів DOB-F125RH і DOB-F095RH. Обидва «мобільника» здатні працювати в режимах охолодження і вентиляції. У «дев'яносто п'ятого" є ще режим обігріву. Але при цьому в режимі охолодження «сто двадцять п'ятий" потужніший: 3,5 кВт проти 2,6 кВт. Управління, як і у всіх попередніх учасників огляду тут електронне, є пульт дистанційного керування. Є таймер включення-виключення. Реалізовано «сонний» режим. Передбачено осушення. Загалом, все «як у людей», вірніше, як у сучасних мобільних кондиціонерів.

Загалом, все «як у людей», вірніше, як у сучасних мобільних кондиціонерів

мобільний кондиціонер Daewoo Electronics DOB-F125RHU .Вартість - близько 17 тис. Рублів

Мобільні кондиціонери Electrolux

Нині в Росії доступні три лінійки мобільних кондиціонерів Electrolux. Найбільш просунута, на наш погляд, лінійка Air Gate. Справа в тому, що поряд з хорошим, але, в цілому, звичайним для будь-якого сучасного «мобільника» функціоналом, в моделях цієї серії (їх дві, різної продуктивності: EACM-12 ES / FI / N3 і EACM-14 ES / FI / N3) тут приділено особливу увагу очищенню повітря. Система фільтрації Air Gate передбачає наявність іонізатора повітря, за допомогою якого повітря очищається від бактерій, пилу, тютюнового диму, неприємних запахів. Крім того, є ще HAF фільтр нового покоління 3M ™ - його мікроструктурованих електрично заряджена поверхня здатна захоплювати і утримувати частинки пилу розмірами навіть менше 1 мікрона! Також є в наявності і миється повітряний фільтр (фільтр випарника і конденсатора).

Інші робочі характеристики у моделей Electrolux Air Gate теж на висоті. Режими охолодження, осушення та вентиляції (обігріву немає). Прилад не потребує відведення конденсату, волога у вигляді водяної пари автоматично виводиться назовні разом з теплим повітрям через повітропровід. На випадок підвищеної вологості в кондиціонері є друга вбудована допоміжна дренажна помпа. Відзначимо також, що серед мобільних кондиціонерів моделі цієї серії - одні з найбільш тихих (як серед «мобільників» Electrolux, так і взагалі на російському ринку). Шумовий максимум тут - 45 дБ. Це дійсно дуже хороший показник. Управління повністю електронне, є дисплей. Передбачено таймер для включення і виключення. У комплекті поставки є пульт дистанційного керування.

мобільний кондиціонер Electrolux EACM-14 ES / FI / N3U .Вартість - близько 23 тис. Рублів

В огляд ми взяли пристрої, які стоять на наш погляд, увагу читачів. Вони сучасні, безпечні в експлуатації, економічні. Здатні забезпечити користувачеві прохолоду в теплу пору року і навіть (деякі з представлених моделей) допоможуть зігрітися коли літо скінчиться. Безліч хорошої і різної побутової, кухонної, кліматичної та іншої техніки є в каталозі товарів ZOOM.CNews . Тут можна порівняти технічні характеристики моделей, оцінити зовнішній вигляд, дізнатися вартість потрібної моделі в різних російських інтернет-магазинах. Вибирайте, купуйте, використовуйте.

* - Всі ціни в матеріалі вказані за результатами моніторингу російських інтернет-магазинів. На Червень 2012 року. Залежно від регіону, ціни на техніку можуть варіюватися.

Зовнішній вигляд їх, правда, не назвеш шедевром дизайну, але якщо модель не нагороджена Red Dot - це ще не означає, що вона погана, чи не так?

Новости