Кращі навігаційні програми для автомобілістів

Заощадити час, гроші і нерви водій авто зможе, якщо вибере правильний маршрут поїздки, в об'їзд пробок і важких ділянок Заощадити час, гроші і нерви водій авто зможе, якщо вибере правильний маршрут поїздки, в об'їзд пробок і важких ділянок. У цьому йому допоможе власний смартфон і спеціальне навігаційне додаток.

Вибрати є з чого: подібні програми випускають багато розробників, від відомих картографічних фірм до початківців програмістів. Навігація вже стала одним з конкурентних переваг серед смартфонів. Тому, наприклад, Nokia комплектує свої гаджети серії Lumia, що працюють під управлінням Windows Phone, програмою «Навігатор Nokia» . З її допомогою власник може отримати детальну покрокову інструкцію про те, як доїхати до потрібного місця. Для власників гаджетів інших виробників або на інших платформах ми підібрали кращі програми для навігації.

Яндекс.Навігатор

Навігатор

Російська компанія «Яндекс» вже давно займається картографією, а її застосування для навігації завоювали народну любов. Все завдяки вдалому поєднанню функціональності, ціни і зручності. Цей безкоштовний навігатор дозволяє прокладати маршрути до потрібних організаціям (в його базі більше 270 тисяч українських компаній, і вона оновлюється щодня). Автомобілістам також сподобається функція розрахунку часу і відстані в дорозі, голосове попередження про майбутні маневри, автоматичне збільшення масштабу карти перед маневром, денний і нічний режими.

Автомобілістам також сподобається функція розрахунку часу і відстані в дорозі, голосове попередження про майбутні маневри, автоматичне збільшення масштабу карти перед маневром, денний і нічний режими

Управляти навігатором можна без допомоги рук. У цьому режимі можна прокласти заздалегідь записаний маршрут, доїхати до потрібної адреси, додати проміжну точку на маршруті або додати якусь подію на дорозі. Плюс за бажанням користувача програма розрахує два варіанти маршруту на вибір.

З недоліків програми можна відзначити вимогливість до інтернету: навіть якщо завантажити офлайн-карту, Яндекс.Навігатор все одно буде обмінюватися трафіком. Програма доступна для платформ Android і iOS . Власникам гаджетів на Windows Phone навігатор недоступний, замість цього вони можуть завантажити Яндекс мапи .

Навітел Навігатор

Навітел Навігатор

Навітел Навігатор - це класичне навігаційний додаток з функцією ведення по маршруту в режимі реального часу з голосовими підказками. Головна перевага програми - його можна встановити практично на будь-яку сучасну платформу. Є версії для Windows Mobile, Windows CE, iOS, Android, Symbian і Bada. Це все доповнюється докладними картами для Росії, України, Білорусії, Казахстану та інших країн. Деталізація великих міст така, що на картах показуються навіть внутрішньодворові проїзди. Це стане в нагоді, якщо потрібно об'їхати пробку, показану в сервісі «Навител.Пробки».

Пробки»

Але найбільшою перевагою Навітел є можливість роботи без підключення до інтернету. Всі карти зберігаються в пам'яті апарату, що дозволяє економити на інтернет-трафіку в закордонних поїздках. Сам додаток навігатора поширюється безкоштовно, користувач купує лише потрібну йому карту. Наприклад, власники гаджетів на iOS за карту України заплатять $ 39,99 (офіційна ціна - 320 грн). Але можна спробувати роботу сервісу безкоштовно протягом місяця.

Версія для Android знаходиться тут . Посилання для iOS розташовується на цій сторінці . Варіанти для інших платформ можна знайти на сайті розробника .

Google Maps

Google Maps

Карти від пошукового гіганта зручні тим, що повністю безкоштовні і при цьому надають ту ж функціональність, що і платні аналоги. Цей сервіс Google дозволяє розраховувати транспортні маршрути, має голосовий помічник і вміє прокладати дорогу до різним фірмам і закладам. А завдяки синхронізації облікового запису Google карти в мобільному знатимуть все, що користувач шукав на настільному комп'ютері. Це спрощує пошук потрібних об'єктів.

Це спрощує пошук потрібних об'єктів

З унікальних переваг можна відзначити тривимірну навігацію в деяких містах, а також навігацію всередині приміщень. На сьогодні з картами Google можна бродити всередині 100 000 магазинів, ресторанів і офісів з усього світу.

Додаток для мобільного вбудовано в телефони з Android. Ті, хто його видалив, можуть завантажити програму з цією адресою . Власники гаджетів Apple можуть завантажити карти по цим посиланням . А ось для Windows Phone офіційного програми поки немає. але можна скачати gMaps - клієнт від стороннього виробника. Він володіє тими ж функціями, що й офіційні додатки. Зокрема, дозволяє прокладати автомобільні маршрути і має покрокову навігацію.

TomTom

TomTom

Навігаційним сервісом від TomTom користується вже більше 65 млн водіїв по всьому світу. Експерти визнають TomTom одним з кращих інструментів автомобіліста для навігації. Додатки для мобільних мають усю функціональністю, яка доступна в окремих навігаторах. А це повна незалежність від інтернету - карти зберігаються в пам'яті смартфона. Вони безкоштовні на весь термін експлуатації. А функція IQ Routes дозволить швидко і точно розрахувати час прибуття в будь-який час доби.

А функція IQ Routes дозволить швидко і точно розрахувати час прибуття в будь-який час доби

Для автомобілістів також виявляться корисними камери контролю швидкості (заощадять на штрафах), підтримка багатозадачності (карти продовжать видавати вказівки навіть під час бесіди по телефону) і повна інтеграція з контактами смартфона. А при навігації по складним дорожніх розв'язок програма буде давати підказки про повороти, звуження або зміні смуги. Плюс вона вміє озвучувати назви вулиць.

Вартість карт для Східної Європи становить 388,28 грн. Завантажити версію для Android можна на цій сторінці . Власники гаджетів Apple можуть завантажити карти по цим посиланням .

Waze

Waze

Любителі соціальних мереж можуть продовжувати соціалізуватися навіть за кермом. Для цього досить встановити в смартфон програму Waze - соціальне додаток з пробками і навігацією, яким вже користуються понад 30 млн водіїв. Така розгалужена мережа власників дозволяє переглядати поточну ситуацію на дорогах, економити час, гроші або просто спілкуватися. Наприклад, завжди можна запитати, де є заправка з найдешевшим бензином на маршруті. А підтримка голосової навігації, автоматичну зміну маршруту в залежності від дорожньої ситуації і функція навчання роблять Waze зручним помічником автомобіліста.

А підтримка голосової навігації, автоматичну зміну маршруту в залежності від дорожньої ситуації і функція навчання роблять Waze зручним помічником автомобіліста

Програма безкоштовна і доступна лише для власників гаджетів з Android. Завантажити її можна по цим посиланням .

Новости