Кращий зовнішній акумулятор 2018 року

  1. Особливості роботи і тривалість заряду
  2. Пристрій зовнішнього акумулятора

Універсальні зовнішні акумулятори стали з'являтися у продажу порівняно недавно, але практично відразу попит на них став перевищувати всі очікування виробників. І в цьому немає нічого дивного, адже сучасна людина звикла постійно бути на зв'язку, а для цього просто необхідно мати стаціонарне зарядний пристрій, при наявності якого вам не потрібно буде в поспіху шукати розетку або платити гроші за те, щоб вам зарядили телефон. Серед великої кількості різних брендів досить важко вибрати кращий зовнішній акумулятор 2018 року, але нашої редакції це все ж вдалося. Уважно вивчивши основні характеристики декількох найбільш затребуваних моделей, ми прийшли до висновку, що найкращим акумулятором є Xiaomi Mi Power Bank 16000.

Китайська компанія Xiaomi Techбила заснована всього 5 років тому, але за цей короткий проміжок часу її продукція міцно увійшла на європейський ринок і сьогодні товари цього бренду вважаються одними з кращих. Все починалося з випуску смартфонів ...

Rombica - відносно молода компанія з Сінгапуру, яка, з огляду на сучасні технологічні знахідки і тенденції, досить-таки успішно виробляє портативну електроніку, а також аудіо і відео техніку. Головна мета, до досягнення якої ...

Універсальні зовнішні акумулятори з'явилися в продажу відносно недавно, тому для того, щоб вибрати найбільш підходящий, бажано попередньо ознайомитися з безліччю оглядів самих різних моделей. Пропонуємо вам розглянути опис ...

Ми проводили порівняльну характеристику, враховуючи кілька найактуальніших для даної техніки критеріїв: швидкість зарядки пристрою, його обсяг, вага і, звичайно ж, вартість. Дуже важливо, щоб акумулятор подібного типу заряджався недовго і при цьому міг забезпечити досить тривале функціонування вашому смартфону або планшету. На відміну від інших подібних пристроїв, деякі з яких заряджаються близько доби, ця модель прийде в норму вже через 9-10 годин.

Це дуже зручно, так як акумулятор можна поставити на зарядку на ніч і вранці відправиться в подорож з повною батареєю. Ще один важливий фактор - ємність. Як можна бачити за назвою вона становить 16 000 mAh, хоча тут мається на увазі номінальний обсяг, насправді він трохи нижче, так як певна частина енергії витрачається на нагрів батареї і передачу струму підключеним до нього гаджетам. Тому на виході виходить приблизно 13 mAh, чого буде цілком достатньо, для того, щоб повністю зарядити ваш iPhone 5-6 разів. Ось що пише про цю модель Сергій Черкасов з Москви:

Дивно якісна річ! Дуже радує наявність 2 usb портів, так як часто доводиться заряджати одночасно відразу кілька пристроїв. Роз'єми дуже щільні, штекер не хитається, що також дуже важливо. Ношу його в рюкзаку майже постійно - особливо виручає у відрядженнях і поїздках на дачу

Що стосується маси, тут показники мало чим відрізняються і в чому вони безпосередньо залежать від обсягу акумулятора. Чим він більший - тим більше вага пристрою. Кращий зовнішній акумулятор 2018 року Xiaomi Mi Power Bank 16000 важить 350 грам. Якщо ви відправляєтеся в подорож і покладіть його в рюкзак, в якому буде ще безліч речей - ця маса буде невідчутна.

Вартість даної моделі буде коливатися від 2 до 3 тисяч рублів, що для подібної незамінною техніки досить дешево. При цьому ціна також безпосередньо залежить від ємності акумулятора, тому якщо ви побачите в продажу модель значно дешевше, швидше за все і обсяг її буде істотно нижче. Тому, якщо враховувати всі перераховані вище фактори, які характеризують подібні пристрої, можна з упевненістю стверджувати, що модель Xiaomi Mi Power Bank 16000 об'єднує в собі все краще, що може поліпшити і продовжити роботу ваших гаджетів. Щоб переконатися в цьому давайте проведемо порівняльну характеристику і розглянемо ще кілька брендів, які випускають зовнішні акумулятори.

Особливості роботи і тривалість заряду

Сьогодні більшість мобільних гаджетів працюють досить нетривалий час, так як вони практично постійно функціонують і дуже рідко знаходяться в сплячому режимі. Особливо це стосується тривалих поїздок, коли смартфон або планшет - зручна і звична можливість скоротати час. Але, на жаль, рано чи пізно його батарея розряджається, а розетки в нашому транспорті, як правило, не передбачені. Тому такий винахід як Power Bank (саме так на англійській мові називаються зовнішні акумулятори) буде дуже до речі.

Зазвичай такого пристрою вистачає на кілька повних зарядів смартфона або планшета, а ось для ноутбуків подібні акумулятори поки не передбачені. У кожному з них є USB-вхід (в деяких моделях їх два), до якого підключається гаджет. Для повної зарядки iPhone 6 буде потрібно близько 2-х годин - практично стільки ж, скільки він буде заряджатися від стаціонарної розетки. Звичайно, це залежить від моделі як самого акумулятора, так і того гаджета, який до нього підключений.

Найголовніший критерій, за яким вибирають універсальний зовнішній акумулятор це його обсяг. Існують моделі різної ємності, основний діапазон - від 5 000 до 20 000 мАг. Саме орієнтуючись на ці цифри, більшість користувачів і вибирають павер банки. Для того, щоб не помилитися у виборі бажано знати, яка ємність у тих ваших гаджетів, які ви плануєте заряджати за допомогою цього акумулятора.

Потім можна провести мінімальні математичні розрахунки, щоб зрозуміти, банку яким обсягом вам потрібна. При цьому враховуйте той факт, що заявлена ​​виробником ємність завжди буде на 15-20% нижче, так як батареї з яких складаються ці пристрої мають напругу 3,7 V, а на виході має бути 5 V. Відповідно акумулятора доводиться витрачати певну частину енергії на перетворення струму. Тому, якщо ви купуєте модель на 10 400 мАг, орієнтуйтеся на виході отримати 6 000 мАг, якщо клюнули на 20 000 - будьте готові, що насправді він буде давати не більше 15 000 мАг і так далі.

Пристрій зовнішнього акумулятора

Багато покупців прагнуть придбати модель з максимальним об'ємом, але це не завжди буває виправдано. Іноді, для того, щоб періодично заряджати смартфон досить 6-10 000 мАг. Але кращим вибором буде покупка моделі з середньою місткістю. Наприклад, у бренда Hiper є кілька різновидів зовнішніх акумуляторів, один з них на 15 000, а інший на 20 000. Здавалося б, що тут думати треба брати той, що більше, але при цьому не слід забувати, що і маса його буде перевищувати стандартну. Тому краще взяти модель із середнім об'ємом, наприклад HIPER MP15000.

За допомогою цього пристрою ви зможете одночасно заряджати смартфон і планшет, при цьому на кожен з них буде витрачатися по 1 А, так як під час посиленої роботи ток розподіляється рівномірно. Пам'ятайте, що така зарядка займе більше часу, так що краще все-таки заряджати гаджети по черзі. Дана модель в своїй комплектації крім кабелю USB має також перехідники на Apple і навіть роз'єм для Nokia.

Крім того в неї вбудований ліхтарик, який може стати в нагоді в екстремальній ситуації. А ось наявність картридера не зовсім виправдано, адже він тільки збільшує вагу, а користі від нього ніякої немає. Міцний металевий корпус є надійним захистом від зовнішнього впливу, але найуспішнішою розробкою багато користувачів називають колірний індикатор заряду. Ось думка одного з них - Андрія Улицького з Санкт-Петербурга:

Я вибирав цю модель за кількома критеріями, але головна функція, яка мене привернула - дуже наочна шкала рівня заряду. Раніше у мене був пристрій не має подібної функції і часто акумулятор опинявся майже повністю розряджений в самий не підходящий момент, так як мені не вдавалося контролювати повноту його батареї. Упевнений, що з HIPER MP15000 такої проблеми не буде!

І, правда, наявність подібного індикатора дуже важливо, тому при покупці орієнтуйтеся на моделі тільки з такою функцією. Хоча тут теж варто бути уважним, адже деякі зовнішні акумулятори навіть маючи подібний дисплей не надто продуктивні. Наприклад, у досить непоганий моделі Rombica NEO MS180 контроль заряду є, але він світлодіодний і досить важко відстежити скільки ще раз можна здійснити підзарядку смартфона. Так що якщо ви хочете користуватися цією технікою з задоволенням - підбирайте її таким чином, щоб всі характеристики відповідали вашим очікуванням.

Вдала покупка буде якісно виконувати свої функції з може забезпечити вас безперервної зв'язком із зовнішнім світом. Ми сподіваємося, що з огляду на кожен з наведених нами критеріїв, вам вдасться вибрати найкращий зовнішній акумулятор 2018 года!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости