Красуні, забудьте про капюшон! За допомогою експерта вибираємо стильну зимову шапку

«Петрозаводськ говорить» продовжує проект "Модний розмова". Разом з нашим консультантом в світі моди ми з'ясовуємо, як підібрати предмети гардероба, щоб не тільки комфортно себе почувати, але і виглядати стильно, як зробити звичний одяг цікавіше і бути в тренді.

Ми вже знайомили вас з модельєром   Ольгою Пугачової Ми вже знайомили вас з модельєром Ольгою Пугачової . Сьогодні наш консультант розповість, як правильно вибрати шапку: який фасон підходить для вашого типу особи, до вашої верхньому одязі і головне - до вашої індивідуальності.

Ті жінки, які думають, що їм категорично не йдуть шапки і капелюхи, помиляються. Потрібно прийти в магазин з великим асортиментом і міряти, міряти, міряти. Такий в нашому місті є - відділ елегантних головних уборів "Справу зроблено" в ТРК "ЛОТОС PLAZA".

Важливо, щоб в магазині було дзеркало в повний зріст, адже шапка повинна бути співмірна з фігурою, підходити до овалу обличчя, кольором волосся, фігурі, а також поєднуватися з верхнім одягом. Для початку визначте свій тип особи:

Дівчатам з овальним типом обличчя пощастило найбільше: їм йдуть всі фасони.

До трикутної форми обличчя (широкий лоб і вузькі вилиці) протипоказана шапка з великим відворотом. Вам потрібно шукати головний убір, який закриє широкий лоб. Капелюхи-ковпаки, берети, капелюхи з маленькими полями - ось відповідні варіанти.

Особливість круглого особи в тому, що його довжина не набагато перевищує його ширину, а найширше місце особи круглої форми доводиться на вилиці. Вибирайте головні убори, що подовжують обличчя: шапки з козирками, які необхідно «садити» на голові асиметрично.

Досвідчені модниці знають, що асиметрія - кращий спосіб адаптувати невідповідний формі особи головний убір.

Якщо ваше обличчя вилицювате, має квадратну форму, то зверніть увагу на будь-які моделі шапок-вушанок: хутряні, в'язані, комбіновані. До подібної форми обличчя підійдуть також асиметричні капелюхи і ті, поля яких опущені донизу. Важливий нюанс - у всіх цих моделях не повинно бути занадто вигадливого об'ємного декору.

Шапок у будь-якої модниці має бути кілька: і на суворі морози, і на теплу зиму, і на осінь. Почнемо з хутряних.

Почнемо з хутряних

Шапки-вушанки для нашого північного краю як і раніше актуальні. Дуже добре підходять для дівчат з круглим або квадратним типом особи. Така шапка поєднується з дублянками і необ'ёмнимі шубами, підійде і до пуховикам і курток. Не варто надягати вушанку до песцевої длінноворсового шубі. Образ стане перевантаженим і нецікавим.

Важливе правило сьогоднішньої моди: хутро шуби не повинен повторюватися в хутрі шапки. Виняток - норка плюс норка. Це класика, яка не піде ніколи.

До речі, дублянка - той варіант одягу, до якого йде будь-яка хутряна шапка, адже сама вона має немеховую фактуру.

До речі, дублянка - той варіант одягу, до якого йде будь-яка хутряна шапка, адже сама вона має немеховую фактуру

А ось наочний приклад правильного підбору головного убору під колір волосся: темне волосся і контрастна біла шапка-вушанка. Біла шапка оживляє колір обличчя і робить очі яскравіше, а ось чорні шапки вимагають бездоганного макіяжу.

Темні кола під очима, несвіжа шкіра можуть бути ще більш підкреслені чорним кольором головного убору.

Шапка в стилі «Іронія долі» - всіма впізнаваний варіант, який зараз зустрінеш рідко, але відразу зрозумієш, що господиня такого головного убору - жінка не сором'язлива і з характером. Добре б ще правильно підібрати відтінок шапки.

Вважається невірним купувати хутряну ворсисту шапку тон в тон з кольором волосся. Це виглядає негарно, особливо якщо такого ж кольору обрана і шуба. В даному вбранні дама нагадала б однотонне хмара.

В даному вбранні дама нагадала б однотонне хмара

Грайливий і лаконічний головний убір для красуні з характером. Така хутряна шапка нагадує силует шолома - ідеальний варіант для автоледі. Вона легко поєднується як з пуховиків спортивного стилю, так і з молодіжним зимовим пальто з хутряним коміром.

Важливо пробувати, приміряти: часто нестандартні капелюшки виявляються саме тим варіантом, який ви шукали.

Шапка-казанок - ідеальний варіант для дам з круглим типом особи. Шапку краще вибирати не жорсткої форми - нікому не хочеться зіпсувати зачіску. Ця капелюшок якраз має м'яку структуру, досить проста по силуету, тому краще буде поєднуватися з шубою незвичайного фасону, наприклад з шубкою модного стилю печворк, коли шубка збирається з різних шматків хутра, що відрізняються не тільки ворсом, але і контрастним кольором.

Трикотажні шапки, пропоновані модою, вже давно вийшли з лінійки стандартних силуетів в'язаних головних уборів. Ось приклад - шапка об'ємної м'якої форми, яка дозволяє різні варіанти носіння. Зміщена на потилицю або на бік, вона підійшла б до будь-якій формі особи. Важливо пам'ятати при виборі кольору головного убору, що теплі і холодні тону не поєднуються між собою, тому до синьої або сірої верхньому одязі не варто вибирати шапку в ніжних, персикових тонах. Така бежева трикотажна шапка підійшла б пуховику молочного кольору або шубці з бежевою норки.

А ця шапочка ідеальна для квадратної форми обличчя, вона повторює контур голови, може пом'якшити незграбні риси обличчя. Грайливий помпон відносить її до молодіжних головних уборів. Така шапка відмінно підійде до спортивній куртці або пуховику. Погодьтеся, до шубі вже не одягнеш. Помпон можна відвести назад, а можна набік - за настроєм.

Шапка-хомут - альтернатива каптура. Вона поєднує в собі шапку і шарф, тому підходить для пальто з коміром-стійкою або зовсім без нього. Можна носити на голові або спускати на плечі, коли стане тепліше. До того ж тут відстібається хутряна облямівка. Що стосується поєднання кольорів, то колір повинен відрізнятися від одягу на один-два тони темніше або світліше. Такий сірий, наприклад, добре підійде до смарагдового, чорного, світло-сірому.

Сірий колір - нейтральний: можна не боятися поєднувати з кліткою або смужкою.

Сірий колір - нейтральний: можна не боятися поєднувати з кліткою або смужкою

Бере - ідеальний демісезонний варіант, який підійде і для теплої зими.

Дизайнери пророкують бум беретів в 2016 році. До гладким довгому волоссю він підходить ідеально. Головна перевага берета перед іншими формами головних уборів в тому, що він підходить до будь-якій формі особи, так як спосіб його носіння мода не диктує: можна змістити на потилицю, набік, насунути на лоб.

Його форма проста і підійде до всього. Якщо верхній одяг має складний фасон і велика кількість деталей, то до неї потрібен нейтральний головний убір. Бере - кращий варіант. А для простих силуетів можна вибрати берети більш вигадливі, прикрашені брошками, аплікацією.

А для простих силуетів можна вибрати берети більш вигадливі, прикрашені брошками, аплікацією

Для класичного гардероба вибираємо формованні фетровий капелюшок-казанок. На відміну від обраного раніше нами каракулевого м'якого казанка, цей досить жорсткий, але комфортний, перевірений часом. Ця модель головного убору прийшла до нас з англійської моди. Казанок довершує елегантний образ і підходить до будь-якого типу обличчя. Добре поєднується з пальто-френч. Ми вибрали нейтральну модель, але на ваш смак вона може бути декорована ремінцями і аплікацією.

Ми вибрали нейтральну модель, але на ваш смак вона може бути декорована ремінцями і аплікацією

Капелюх з полями надягаємо ближче до осені. Сьогодні такий капелюх може носити і зріла дама, і юна леді. Перша його надіне з довгим пальто. Друга - з укороченим напівпальто. У будь-якому випадку, це тест на елегантність і вміння носити капелюх, при цьому виглядати в ній органічно. І нехай така капелюх не дуже зручна для постійної шкарпетки: і вітер здути може, і в транспорті зачепити кого-небудь. Але мати її в гардеробі зобов'язана кожна модниця. Покрасуватися в ній на прогулянці в гарну погоду - саме те.

Покрасуватися в ній на прогулянці в гарну погоду - саме те

Шапочки з орнаментами народів півночі не виходять з моди. Однак наймодніші сьогодні - в'язані шапки з оленями. Вибір таких головних уборів дуже великий, починаючи від трикотажних шапок, закінчив модними теплими капори з оленями. Такий орнамент додає кумедності та дитячої грайливості. Подібні моделі зазвичай віддають перевагу молоді дівчата. Ми радимо власницям такого модного головного убору дотримуватися північній тематики в усьому образі. Шапка з орнаментом добре підійде до куртки-пуховики або пуховому пальто. Ідеальним буде поєднання з іншими предметами гардеробу із зображенням оленя - светром, шарфом, рукавицями.

Сподіваємося, що поради Ольги Пугачової допоможуть нашим читачкам підібрати шапку і залишатися стильною навіть в сувору зиму. Головна порада - міряти всіх можливих варіанти шапок і не боятися пробувати щось нове, довіряючи відображенню в дзеркалі і своєї інтуїції. А за багатим асортиментом вирушайте в магазин головних уборів "Справу зроблено" в ТРК "ЛОТОС PLAZA", там ви точно знайдете свою ідеальну шапку.

фотограф - Антон Філіппов

шапки приміряла петрозаводчанка Юлія Піменова

Новости