Кухонні ваги з підрахунком калорій - особливості використання - kuhnyagid »kuhnyagid

  1. Добова норма калорій для жінок і чоловіків
  2. Різновиди ваг з лічильником калорій
  3. Основні опції ваг і рекомендації по їх вибору
  4. На які особливості ваг звернути увагу при покупці?
  5. Правила використання кухонних ваг

Проблема зайвої ваги актуальна для багатьох. Хтось вдається до дієт, хтось іде в спорт або починає жорстко обмежувати себе в їжі. Один з ефективних способів впоратися із зайвою вагою, про який трублять на кожному розі, - контроль калорій.

Кожній людині потрібен певний їх кількість, щоб жирові відкладення поступово стали танути. Займатися самостійним підрахунком калорійності продуктів багатьом просто лінь, тому, щоб полегшити собі завдання, люди купують кухонні ваги з підрахунком калорій.

Займатися самостійним підрахунком калорійності продуктів багатьом просто лінь, тому, щоб полегшити собі завдання, люди купують кухонні ваги з підрахунком калорій

Кухонні ваги з відображенням хлібних одиниць

Принцип їх роботи гранично простий - в меню пристрою потрібно вибрати тип продукту (в його пам'яті завантажено 900-1000 видів), який планується вжити, натиснути на кнопку, що переводять прилад в режим підрахунку кілокалорій, і покласти в чашу продукт. На електронному табло відразу відобразиться його маса, калорійність, вміст в ньому білків, жирів і вуглеводів. У таких вагах є опція вирахування ваги тари, а також можливість визначення калорійності змішаних продуктів: рагу, салатів і т.д.

Добова норма калорій для жінок і чоловіків

Для кожної людини є певна норма калорій, які повинні надійти в організм за добу, щоб він поступово почав зменшувати у вазі. Є певні формули, якими можна скористатися.

Є певні формули, якими можна скористатися

Розрахунок денної норми калорій

Однією з найбільш ефективних визнана формула Міффліна- Сан Жеора. Для жінок вона виглядає наступним чином: 10 x 00 (вага в кілограмах) x 00 (зростання в сантиметрах) ¬¬ - 5 x 00 (вік) - 161. Отриманий результат додатково множиться на коефіцієнт фізичного навантаження, який відрізняється в залежності від ступеня інтенсивності занять спортом:

  1. 1.9 - щоденні фізичні навантаження в спортзалі або удома (також враховується фізична робота);
  2. 1.725 - щоденна інтенсивне фізичне навантаження;
  3. 1.6375 - щоденні заняття фітнесом;
  4. 1.550 - регулярне фізичне навантаження 5 разів протягом 7 днів;
  5. 1.4625 - фітнес 5 разів на тиждень;
  6. 1.375 - фітнес три рази в тиждень;
  7. 1.2 - навантаження відсутнє або мінімальна.

Денні норми калорій

Для чоловіків ця формула виглядає по-іншому: 10 х 00 (вага в кілограмах) + 6,25 х 00 (висоту в сантиметрах) - 5 х 00 (вік) + 5. Отримане значення, як і в першому випадку, множать на відповідний фізичному навантаженні коефіцієнт.

Тепер, знаючи свою добову норму калорій, ви завжди зможете контролювати набір ваги. Це просто і легко. А ще такий помічник на кухні значно спрощує процес приготування їжі за рецептами, де часто потрібен певний обсяг продуктів в грамах.

Різновиди ваг з лічильником калорій

Електронні ваги з чашею

Зараз в магазинах представлено безліч ваг з лічильником калорій від виробників з усього світу. Вони відрізняються один від одного об'ємом чаші, типом управління, межею вимірювання, матеріалом виготовлення, конструкцією, способом кріплення і деякими іншими параметрами.

Основні опції ваг і рекомендації по їх вибору

Інноваційні кухонні ваги REDMOND SkyScales 741S

Кухонні ваги з лічильником калорій оснащені безліччю функцій. Всі вони унікальні і роблять прилад максимально функціональним і зручним. Переконайтеся самі, ось основні з них:

  1. Лічильник калорій. Як говорилося раніше, в пам'яті ваг завантажено кілька сотень типів продуктів і заздалегідь підрахована їх калорійність в 100 грамах. Згодом необхідність в постійному зважуванні відпадає, оскільки людина починає запам'ятовувати, скільки калорій в якому продукті. Користуватися терезами особливо приємно в перший час після покупки, коли починаєш зважувати всі підряд, перевіряти роботу приладу і багато іншого;
  2. Віднімання ваги тари. Є два види ваг - з чашею і без неї, коли є тільки платформа. У першому випадку відсутня необхідність вирахування тари, оскільки її просто немає. А ось коли на ваги ставиться тарілка з певними продуктами, в цьому випадку важливо для правильного результату відняти її вага, натиснувши відповідну кнопку обнулення, після чого вибрати код продукту і отримати необхідний результат;
  3. Відображення хлібних одиниць. Діабетикам необхідно вважати споживані вуглеводи в перерахунку на хлібні одиниці. Кожній людині потрібен певний обсяг калорій, який він не повинен перевищувати. Така функція є в деяких вагах з лічильником калорій.

Ваги з вирахуванням ваги тари

На які особливості ваг звернути увагу при покупці?

Купуючи в магазині електронні ваги для кухні , Вам слід знати їх технічні особливості, щоб вибрати найбільш підходящу модель. Отже, зверніть увагу на наступні дані:

  1. Точність вимірювання. Нормальна похибка допускається в межах 5 грамів. Взагалі у продажу представлені пристрої з точністю вимірювання від 0.1 до 50 г;
  2. Максимальна вага. Більшість моделей розраховані на зважування продуктів загальною вагою 1-2 кілограми. Однак є й такі, максимальна вага зважування у яких - 3, 4 і навіть 5 кіло. Якщо у вас в родині багато людей, то варто розглянути пристрою, на яких можна вмістити до 4-5 кілограмів продуктів. Якщо ви живете одна або з чоловіком, то досить ваг на 1-2 кілограми. Немає ніякого сенсу переплачувати за опції, які ніколи не стануть в нагоді;
  3. Зручність використання. Певні типи ваг мають невеликий дисплей і маленькі кнопки. У магазині протестуйте прилад. Купуйте його в тому випадку, якщо їм зручно користуватися;
  4. Наявність додаткових опцій - таймер, термометр, годинник, підсвічування дисплея і кнопок, можливість кріплення на стіну. По суті, якщо вам потрібен тільки лічильник калорій, то досить купити найпростіші ваги і не переплачувати за численні навороти, якими люблять нашпиговувати свою продукцію виробники.

Ваги з автоматичним підрахунком калорій

Правила використання кухонних ваг

Щоб уникнути швидкої поломки приладу рекомендується дотримуватися правил його експлуатації, прописаних виробниками:

  1. Ніколи не мийте ваги під проточною водою, намагайтесь не ставити поруч з ними гуртки з водою, чаєм, кавою, щоб уникнути їх випадкового перекидання. Рідина призведе до поломки вироби;
  2. Не залишайте ваги під тривалим впливом сонячних променів, а також поряд з приладами, які випромінюють тепло;
  3. Не піддавайте ваги ударів, падінь;
  4. Лічильник калорій не залишайте в безпосередній близькості від джерел електромагнітного випромінювання - мікрохвильових печей, гаджетів, так як вони в певній мірі впливають на точність вимірювань;
  5. Чи не тисніть надто сильно на клавіші приладу, щоб уникнути пошкодження гумових прокладок;
  6. Не навантажуйте ваги понад встановлену норму;
  7. Не займайтеся самостійним ремонтом при виникненні несправності, щоб ще більше не погіршити ситуацію;
  8. Намагайтеся не використовувати нові і старі акумуляторні батареї для роботи пристрою одночасно;
  9. Завжди уважно стежте за станом ваг, дотримуючись інструкції.

Ваги з підрахунком калорій в яскравому дизайні

Електронні ваги з функцією підрахунку калорійності продуктів - зручна річ для кожної господині. Їх вартість коливається в діапазоні від 1500 до 3000 рублів в середньому. В принципі, ви завжди можете самостійно підрахувати кілокалорії в ста грамах того чи іншого продукту, та й з часом почнете автоматично це запам'ятовувати. Тому купувати такі ваги чи ні - особиста справа кожного. З іншого боку, не варто забувати, що з їх допомогою зручніше готувати, оскільки можна максимально точно дотримати пропорції.

Новости