Купити Турки, гейзерні кавоварки в Києві і Україні

  1. Перш за все давайте розберемося що є що. Турка або джезва (турецька назва) - це невеликий металевий...

Перш за все давайте розберемося що є що.

Турка або джезва (турецька назва) - це невеликий металевий посуд з вузькою шийкою, широкою нижньою частиною і невеликий ручкою Турка або джезва (турецька назва) - це невеликий металевий посуд з вузькою шийкою, широкою нижньою частиною і невеликий ручкою.

Мелена кава засипається в нижню частину турки, потім заливається водою і ставиться на джерело тепла. Під час приготування кави вузьке горлечко утримує температуру і аромат всередині турки, а ширше - навпаки, дозволяє йому "дихати". Процес заварювання кави триває кілька хвилин і за цей час вода повністю просочується в каві і поглинає в себе весь аромат і смак.

Гейзерна кавоварка - має куди більш складну структуру. Тут для приготування кави використовується дві посудини для води, а між ними розташоване ситечко для кави. Вода заливається в нижню частину кавоварки, при нагріванні вода розширюється і разом з парою, через спеціальну трубку піднімається вгору, до відсіку з кавою, повільно просочуючись крізь нього, вона потрапляє у верхню ємність, де вже збирається готовий напій. Такий принцип роботи нагадує природний гейзер - звідси і назва.

У нашому інтернет-магазині винайдете турки й кавоварки таких відомих брендів:

B ergHOFF

Bohmann

Calve

Con Brio

Maestro

Peterhof

Vinzer

Станиця

Обсяг і матеріал

Кава - напій, який потрібно пити відразу ж після його приготування, адже після охолодження втрачається аромат і смак. Відповідно, потрібно вибрати обсяг турки або кавоварки під середній обсяг випитого за один раз кави.

Для турки тут все просто для 1-2 чоловік, досить обсягу до 400мл ., Для 3-4 порцій необхідний обсяг близько 500мл. і т.д.

З гейзерній кавоваркою справи йдуть трохи складніше, адже в більшості випадків виробник вказує в характеристиках обсяг обох чаш для рідини, як наприклад в кавоварці від відомого бренду Maestro MR-1667-3 - на коробці і в характеристиках на інших джерелах ви побачите інформацію що обсяг цієї кавоварки 300мл. але в нашому інтернет-магазині aks.ua зазначена правдива інформація - обсяг отриманого кави з цієї кавоварки 150мл. Враховуйте це при виборі кавоварки.

Вкрай важливим є і матеріал, з якого виготовлена ​​турка або гейзерная кавоварка. Найбільш правильним матеріалом вважається мідь : Цей метал дуже добре передає тепло; рідина рівномірно прогрівається по всій площі контакту, що вкрай важливо для заварювання кави.

Однак в подібній мідної кавоварці обов'язково має бути внутрішнє захисне покриття. Зазвичай його роль виконує тонка плівка-напилення іншого металу або сплаву, буває кераміка або подобу емалі - словом, що завгодно, що розділяє мідь і воду.

Серед інших використовуваних матеріалів слід виділити нержавіючу сталь і алюміній . Ці матеріали красиво виглядають - у них «благородний блиск», можуть бути простіше у виробництві - не потрібно нанесення покриття, проте гірше міді поширюють тепло: наприклад, днище помітно більш гаряче, ніж стінки.

Новости