Купівля золота в Ощадбанку: скільки коштує і як купити золотий злиток

  1. Купівля золота
  2. Придбання золотих злитків і не тільки в фінустановах РФ
  3. Золото в Ощадбанку - як придбати?
  4. Які нюанси потрібно знати при придбанні злитків із золота?
  5. висновок

На даний момент споживачі Росії дуже стурбовані питанням, яким чином можна зробити покупку золота в фінустанові і скільки коштує купити дорогоцінний метал? Для приватних осіб є кілька варіантів банківського інвестування - можна зробити відкриття металевого вкладення, придбати золотий злиток або остання альтернатива - вкластися в інвестиційні монети з дорогоцінних металів.

На даний момент споживачі Росії дуже стурбовані питанням, яким чином можна зробити покупку золота в фінустанові і скільки коштує купити дорогоцінний метал

У даній статті ми поговоримо про покупку дорогоцінних металів у банку, зробимо порівняння котирувань по металевих рахунках і вартості інвестиційних монет. Розберемося, де вигідніше на сьогодні придбати золотий злиток або платиновий злиток. А також особливу увагу приділимо переваг і недоліків вкладення грошових коштів в дорогоцінні метали.

Купівля золота

Вигідність вкладень в золоті злитки або злитки зі срібла, дорогоцінні монети або відкриття банківського вкладення обумовлюється не тільки бажанням підвищити свій статус, але і з вагомих міркувань.

Відео

На світових біржах можна відзначити зростання цін на золото, що обумовлюють його привабливість. З цього випливає тільки один висновок - як було вигідно купувати золото, так і є однією з найприбутковіших сфер інвестування. Але потрібно знати певні нюанси, які допоможуть при придбанні золота в банках.

до змісту ↑

Придбання золотих злитків і не тільки в фінустановах РФ

Продаж різних злитків в Росії відбувається в банках, у яких є дозвіл на проведення операцій з дорогоцінними металами. У російських банківських структурах Ви можете вибрати в каталозі злиток із золота або платини, а також паладію. Все про вартість зливків з дорогоцінним металом можна дізнатися на одній платформі - gold.investfunds.ru . Вся відомості там постійно оновлюються.

Якщо клієнт бажає придбати тільки золотий самородок, то в розділі злитки по опції - Метал - потрібно вибрати - Золото. На платформі буде запропонований список усіх фінустанов, які пропонують придбання золота. За клієнтом залишається лише вибір конкретного фінустанови. Потрібно перед ці промоніторити всі ціни і зробити відповідні висновки. Варто покладатися і на відгуки споживачів.

Є пряма залежність, чим більше вага самородка, тим менше сіна за нього. Як приклад - на 30.03.2018 в Газромбанке 1 грам обійдеться в 3871,49 рублів, а ось вже 5 грам коштуватимуть на 520,05 рублів дешевше (3351,44 рубля).

2018 в Газромбанке 1 грам обійдеться в 3871,49 рублів, а ось вже 5 грам коштуватимуть на 520,05 рублів дешевше (3351,44 рубля)

Після вибору фінустанови в обов'язковому порядку наберіть по телефону співробітнику, щоб проконсультуватися і уточнити деталі, а також визначитися, в яких філіях можна здійснити придбання.

Скупка золотих самородків - довгострокова інвестиція, тому не варто чекати дуже швидкої прибутковості. Головна перевага тут інше - збереження грошових накопичень в період економічних криз і природних катаклізм. Унція золота підвищується в ціні саме в нестабільні періоди.

Можна виділити вади при виборі даного способу інвестування. Їх ми вказуємо в табличці нижче.

Основні вади Опис ПДВ на покупку Без сплати ПДВ не вдасться обійтися ніяк. Відразу при придбання виплачується ПДВ. На даний момент він становить 18%. Крім цієї суми доведеться сплатити спред, який встановлюється фінустановою в порівнянні з біржею. Офіційна ціна, яка встановлюється Центробанком РФ, завжди нижче ціни в конкретному фінустанові. Таким чином можна зрозуміти, де переплатити доведеться більше. Невигідність продажу золота фінустанові Як приклад - в ЧЕЛЯБІНВЕСТБАНКе можна придбати золотий самородок за 3445 рублів за грам, а ось сума реалізація буде відразу на 1060 рублів і складе 2385 рублів. Збиток буде дорівнює майже 31%. ПДФО З отриманого доходу доведеться виплатити 13%. Додатковий витрати Зазвичай будинку ніхто не зберігає золоті самородки, для цього орендують банківський сейф.

Але тут є і незаперечні плюси. Золотий самородок може стати відмінним подарунком на день народження. Адже даний товар ніколи не знеціниться навіть в порівнянні з грошовими коштами. Варто тільки згадати розвал Радянського Союзу і знецінення рубля.

до змісту ↑

Дані монети ще називають інвестиційними. Для нумізматів дані монетки не представляють інтересу. Вони призначені виключно для інвестування. Ціна за монетку залежить від фактичного змісту дорогоцінного металу в ній. У вартість буде включена карбування і збільшення монет в обігу. Центробанк Російської Федерації щодня оновлює на офіційному сайті котирування монет з дорогоцінних металів.

Кращими представниками інвестиційними монетами з золота і срібла є Побідоносець, Червонец, Сочі 2014 і Соболь.

У порядку речей є те, що фінустанови визначають для себе вигідніші ціни на монети з дорогоцінних металів в порівнянні софіціальнимі даними по котируваннях. Придбання інвестиційних монет є можливим не тільки в банках, але рівень довіри вище за все до банківських структур.

Придбання інвестиційних монет є можливим не тільки в банках, але рівень довіри вище за все до банківських структур

Серед недоліків дуже багато перетинів з вкладеннями в золоті злитки. Єдине - сплата ПДВ тут не передбачена. Часто крім інвестиційних монет пропонуються колекційні з дорогоцінних металів. А ось їх придбання вже має на увазі сплату податку. Тут споживач повинен ще розібратися у всіх нумізматичних деталях і хитрощах.

до змісту ↑

Відкриття цього рахунку можна віднести до звичайному банківському вкладенню. Відмінність в тому, що його не було у вітчизняній або іноземній валюті, а в грамах дорогоцінного металу. Відкриття може бути на конкретний термін під конкретний відсоток.

Як альтернатива - споживачеві пропонується відкриття металевого рахунку на невизначений термін, але тут інтереси споживача обмежуються відсутністю відсотків. Обліковий відсоток встановлюється найчастіше на невисокому рівні. Максимальна ставка досягає 5%.

Щоб дізнатися пропозиції фінустанов по металевих рахунках, можна скористатися тим же сайтом - gold.investfunds.ru . Якщо споживач виявляє отримати рахунок в платині, то ставимо галку на даному металі. Нам на екран виводиться перелік всіх фінустанов з конкретними пропозиціями.

Нам на екран виводиться перелік всіх фінустанов з конкретними пропозиціями

Як приклад - на 31.03.2018 року вартість в Альфа-банку 1 грама платини дорівнює 1756,51 рублів, в той час як в ВТБ 24 вартість досягає вже 1840 рублів, що на 4,7% вище або дорожче. До того ж котирування в Альфа-банку нижче до Центробанку - -1,21%. А ось в ВТБ 24 котирування підвищується в порівнянні з Центробанком на 3,49%. Тобто вигідність вкладення в Альфа-банк незаперечна і очевидна.

Незважаючи на всю легкість в поясненні, металеві рахунки мають ряд недоліків:

  1. Відкриття металевого рахунку не підлягає страхуванню. Якщо пройде ліквідація фінустанови в разі банкрутства або Центробанк відкличе ліцензію, повернення коштів споживачеві не буде.
  2. Котирування в кожному фінустанові не має жорсткої прив'язки до котирувань Центробанку. Недолік у тому, що в кризові періоди нестабільне фінустанова може в рази знизити внутрішні котирування.
  3. Якщо у Вас спостерігалася прибутковість, то в разі володіння дорогоцінними металами менше трьох років, Вам доведеться виплатити 13% в якості податкового збору (ПДФО).

Якщо у Вас спостерігалася прибутковість, то в разі володіння дорогоцінними металами менше трьох років, Вам доведеться виплатити 13% в якості податкового збору (ПДФО)

Щоб зупинитися на конкретному методі інвестування, варто зробити порівняльний аналіз.

Інвестувати в дорогоцінні метали за допомогою співпраці з фінустановою за своєю природою не дуже вигідна угода. Це пов'язано з тим, що фінустанова запитує в дійсності високі комісійні збори з споживача. Але якщо брати до уваги великі і провідні фінустанови Російської Федерації, то на перше місце ми б поставили відкриття металевого рахунку. У даного рахунку дуже високий рівень мобільності, що дозволить заробити на скачках. На даний момент у вітчизняній валюти висока волатильність.

На самій валюті при великих перегонах курсів погратися легше. Металевий рахунок буде в більш вигідній ситуації для споживача, якщо у фінустанові валюта відсутнє або різниця між купівлею і продажем дуже велика. Інвалюту можна до того ж просто придбати на біржі з мінімальною націнкою.

до змісту ↑

Золото в Ощадбанку - як придбати?

В Ощадбанку в центральних філіях можна без труднощів придбати злиток золота. Перед тим як бігти до фінустанови, слід зателефонувати в інформаційну службу і дізнатися деталі (в яких філіях золотий злиток є в наявності).

Якщо цікавить Вас продукт є на місці, то з собою потрібно захопити цивільний паспорт і грошові активи на покупку товару з дорогоцінного металу. Готівка при творі даної операції не є ключовим і необхідним елементом. Операцію можна провести і за допомогою банківської картки.

Злиток видається власникові в пластиковій ємності. Ємність підлягає відкриттю, але робити це вкрай небажано, адже є ймовірність того, що може статися неприємна ситуація, яка спричинить негативні наслідки для фізичного стану золотого злитка.

Ємність підлягає відкриттю, але робити це вкрай небажано, адже є ймовірність того, що може статися неприємна ситуація, яка спричинить негативні наслідки для фізичного стану золотого злитка

Злитки завжди надаються з найвищою пробою, тому в складі немає додаткових добавок. Тому золото знаходиться в м'якому стані і будь-який дотик тягне за собою зміни.

Якщо Ви виявили деформації на тільки виданому золотом зливку, то повідомте співробітнику. Вам може бути запропонована знижка. Після придбання на руки споживачеві видається сертифікат, який підтверджує обставина придбання і автентичність злитка із золота.

Перевірити відповідність сертифікату та виданого злитка можна за допомогою серійного номера. На самому початку на виданої папері Ви зможете побачити даний номер, на зливку же номер позначений на лицьовій стороні. Крім номера є обов'язкові відомості, які повинні міститися в сертифікаті:

  • Країна походження. Де саме був виготовлений золотий злиток.
  • Частина дорогоцінного металу (золота) в пробі (999,9 проба).
  • Маса представлена в грамах (10 грам, 100 або 50).
  • Товарний знак структури, яка брала участь у створенні злитка.

Товарний знак структури, яка брала участь у створенні злитка

Та ситуація, що кожен золотий злиток має номер, показує, що при бажанні можна з легкістю добути усією інформацію по ньому.

до змісту ↑

Які нюанси потрібно знати при придбанні злитків із золота?

У Російській Федерації існує заборона на придбання злитків із золота та інших дорогоцінних металів іноземного походження. У Росії діє дуже висока імпортне мито для іноземних підприємств, що визначає невигідність увезення на територію злитків.

Придбання золотих злитків є хорошим рішенням, коли Ви володієте величезним капіталом і бажаєте уберегти його від тиску негативних факторів в майбутньому. Перший недолік - це податок в 18% від вартісного вираження, який доведеться сплатити відразу при придбанні злитка.

Якщо споживач бажає реалізувати придбане, податковий збір не повертається. Споживачеві доведеться понести і додаткові витрати, адже зберігати придбаний золотий злиток потрібно в надійному місці.

Споживачеві доведеться понести і додаткові витрати, адже зберігати придбаний золотий злиток потрібно в надійному місці

На злитки з дорогоцінних металів існують ГОСТи. Є 2 принципу - за висловом маси (від грама до 1000 грам) і по класичного вигляду (від 11,3 кг до 13,3кг). Російський стандарт якості в повному обсязі трактує міжнародний - London good delivery.

За російським стандартом на зливку з дорогоцінного металу не повинно бути ніяких пошкоджень і жирного нальоту. Є варіант того, що можуть бути угнутості. Це пов'язано тільки з кристалізацією дорогоцінного металу. На передній стороні має бути проштамповано Росія і Золото, маса продукту і товарна емблема організації-виробника.

У який би фінустанови споживач не подався, придбати вдасться тільки те, що було вироблено на російських підприємствах. Адже немає відмінностей по масі, якісною ознакою або розміром.

Те законодавство, яке на сьогоднішній день діє в РФ, свідчить, що злиток із золота повинен мати чистої ваги 999,9 (якщо виходити з 1000 ваги). Є золоті злитки, які мають рівну і гладку поверхню з окантовкою на боках. Така продукція називається штампованої і її маса не більше 50 кг.

до змісту ↑

висновок

Інвестування в золото - гарне рішення в разі захисту від інфляційних процесів в майбутньому і непогане джерело доходу в середньостроковій перспективі. Є особливості, які варто враховувати.

Які нюанси потрібно знати при придбанні злитків із золота?

Новости