Купуємо акції Facebook за 3 хвилини на INDX

© Потап Вертольотів , 25.07.2012 © Потап Вертольотів   , 25

Біржа INDX дає доступ до світових бірж, дозволяє купувати і продавати акції відомих компаній за WebMoney. У цій статті ми подивимося, як це влаштовано, і купимо кілька акцій Facebook.

Нещодавно було оголошено, що на біржі INDX можна торгувати акціями Facebook за WebMoney. Давайте розберемося, як це робити.
Обмовимося відразу: ця стаття написана не професіоналом у біржовій торгівлі, а звичайною людиною, яка розбирався в нюансах сам. Тому, гуру, не бийте сильно ногами і залипати далі в свої чарти;)
Що таке INDX? Спробую пояснити.
На світових біржах купуються і продаються акції відомих компаній. INDX - це сервіс, розроблений WebMoney, який дозволяє купувати і продавати ці акції за WM, моментально і цілодобово. Тільки не самі акції, а їх замінник - т.зв. ноти, які тут ще називають "інструментами". Серед інструментів на INDX є ноти Facebook, Apple, Amazon, Газпрому, Mail.Ru Google, Яндекс, IBM і ін. 1 реальна акція реальної компанії може відповідати 10, 100, 1000 нотах на INDX, в разі кожної компанії по-різному.
Припустимо, на ринок вийшла компанія "Роги і копита". Власники INDX купили на світовій біржі 100 її акцій, призначили, що 1 акція відповідає 100 нотах "Рога і копита" на INDX і викинули на торги 100 * 100 = 10000 нот. Ну і позначення для цього інструменту ввели, наприклад, таке: ROGA.SER. З цього моменту користувач може купити N-ну кількість нот ROGA.SER і продати їх іншому користувачеві. Той, в свою чергу, продасть їх третій і т.д. Така купівля-продаж відбувається в ході торгів - автоматизованому процесу, який ми покажемо нижче.
Давайте ж купимо акції (ну, вірніше, ноти) Фейсбуку! Це просто. спочатку поповнюємо внутрішній рахунок біржі INDX з Z-гаманця. Тепер на сторінці торги вибираємо зі списку інструмент FB.SER і тиснемо "Показати чергу".
Справа бачимо 2 списку заявок. Це заявки трейдерів: один список тих, хто купує ноти FB.SER, інший - тих, хто продає. Це поточна вартість нот, нам вона допоможе зорієнтуватися. Тиснемо "Купити":

Нам автоматично пропонують кращу ціну, по якій можна купити ноту прямо зараз. Якщо погодитися на цю ціну, то ми купимо ноту відразу, у одного з тих, хто продає FB.SER зараз. Якщо ж вказати свою, більш низьку ціну, то наша заявка просто стане в чергу поруч з іншими і буде чекати свого часу, коли хтось продасть нам ноту але нашої ціною.
Кількість нот на покупку теж можна редагувати. Думаю, тут все зрозуміло:

Продавати ноти - аналогічно, з точністю до навпаки.
Нагадаю, основне правило біржової торгівлі: купувати, коли ціна ноти низька, і продавати, коли ціна ноти зросла. Різниця між купівлею і продажем і буде вашим заробітком, спекулятивної різницею. Головне, вгадати і передбачити, коли потрібно купувати, а коли вже прийшов час продавати.
Зняти гроші з рахунку INDX на гаманець можна моментально в будь-який момент, ніяких комісій тут немає.
Втім, зауважимо відразу: обсяг торгів на INDX невеликий. Нот продається і купується небагато. Ви зможете скупити за день таку кількість нот Facebook ну або там "Сургутнафтогаз", яке відповідає лише десяткам (навіть не сотням) їх акцій. Лідером є Газпром: за день на INDX продається і купується близько 100 його акцій (1000 нот).
На таких обсягах, зрозуміла справа, багато не заробиш. Тому INDX поки навряд чи підходить для реального заробітку і спекуляцій, а скоріше для тренування. Тому що модель INDX повністю повторює те, як працюють реальні світові біржі, включаючи маржинальний торгівлю (торгівлю в кредит), яка тут теж є.
Таке "тренувальне" призначення INDX добре пояснює той факт, що однієї акції відповідності не 1 нота, а 100 або навіть 1000 нот (нагадаємо, у різних інструментів по-різному). Це зроблено для того, щоб можна було тренуватися "на кішках", на маленьких сумах, купуючи НЕ акцію цілком, а тільки як би шматочок акції за мізерні гроші.
Тренди на торгах INDX не завжди точно повторюють тренди на біржах. Ось графік вартості нот Facebook на INDX і акцій Facebook на NASDAQ за однаковий період:

А ось те ж саме для нот і акцій Amazon:

Як видно, вони не повністю ідентичні, INDX якось по-своєму реагує на ринок, і на цьому, напевно, можна зіграти. Хоча, звичайно, поточна вартість ноти на INDX завжди буде приблизно дорівнює вартості акції на біржі. Це ж ринок! Наприклад, сьогодні вартість акції Facebook $ 28-29, а вартість 100 нот, що відповідає 1й його акції - $ 32-33. Таким чином, на цю хвилину ціна Фейсбуку на INDX злегка завищена в порівнянні зі світовим ринком, і купувати ноти Фейсбуку буде не зовсім розумно.
До речі, коли компанія виплачує дивіденди за своїми акціями, INDX теж нараховує на рахунок трейдера дивіденди пропорційно кількості нот, які є у трейдера на момент виплати, за вирахуванням податків і 10% комісії. Дивіденди можна зняти в WMZ. Ось тут в стрічці новин можна наочно побачити, як відбувалися виплати.
Отже, INDX дозволяє заробляти не тільки на спекуліровніі нотами (купівлі-продажу і отриманні курсової різниці), а й на інвестуванні (довгострокове вкладення грошей з метою отримання постійного прибутку від дивідендів).

читань: 16846


А як переглянути історію ціни?
Стаття дуже цікава, але як не помилитися в ціні, купуючи ноти?
Зрозуміло, що можна помоніторіть, але чи є історія?


А як переглянути історію ціни?
Стаття дуже цікава, але як не помилитися в ціні, купуючи ноти?
Зрозуміло, що можна помоніторіть, але чи є історія?


Вибираєте інструмент і натискаєте посилання "Інформація"

Так щас вони не кому не потрібні ці акції Фейсбук ось краще вкладатися в активи ось тут написано як julban.ru

Де розшифровка нот? ЧТо це наприклад? LKOH.SER

Я трохи не зрозумів про їх ліквідності, якщо я наприклад дочекаюся хорошого приросту акції, то просто так її не продам? Потрібно чого то вичікувати? Авось хто купить чи ні?

Ноти це ще одна видозмінена піраміда.

Ноти це ще одна видозмінена піраміда

12.04.18
Для учасників системи WebMoney з 26 березня 2018 року доступний висновок за розкладом для WMX, WMH, WML зі зниженою комісією. 12 29.03.18
Багато хто стикався з проблемою, коли хочуть вивести з системи WebMoney, де краще, швидше і безпечно. 16.03.18
Як поповнити гаманець WebMoney через термінал ПриватБанку (Україна). Актуально для жителів України. 13.03.18
Гаманець Bitcoin Cash WMH в системі WebMoney (Вебмані). Як створити, поповнити і вивести Гаманець Bitcoin Cash (WMH) в системі WebMoney (Вебмані). 06.03.18
Після виходу ролика про створення ролика лайткоін (litecoin) багато хто питає про гаманець біткоіни в системі Webmoney.Об цьому наш новий ролик. 03.03.18
Останнім часом надзвичайно популярні онлайн-трансляції, вони отримали назву стрім, а люди, які їх ведуть - стримери. WebMoney надає ун 27.02.18
Гуляючи недавно по Києву, треба було поповнити гаманець WMU, для оплати стільникового, і якщо у вас немає в друзях обмінний пункт =), вам цей ролик допоможе. 25.02.18
У WebMoney з'явився гаманець Litecoin.Кріпто-бум, ... який останнім часом приголомшує електронну комерцію, досяг і WebMoney. Не так давно WebMoney п




Стаття дуже цікава, але як не помилитися в ціні, купуючи ноти?
Зрозуміло, що можна помоніторіть, але чи є історія?
А як переглянути історію ціни?
Стаття дуже цікава, але як не помилитися в ціні, купуючи ноти?
Зрозуміло, що можна помоніторіть, але чи є історія?
ЧТо це наприклад?
Потрібно чого то вичікувати?
Авось хто купить чи ні?

Новости