Купуємо недорогі черевики: де, які і головне - навіщо

Не так уже й давно ми били себе в груди і наполягали: якщо взуття, то тільки шкіряна, особливо для осені та зими! Що ви, який поліуретан, ви з глузду з'їхали?

А потім в нашому житті з'явився Aliexpress. І Kari. А ті магазини одягу, які взуття пропонували для галочки - якість так собі, матеріали теж, пара моделей за все - стали розширювати асортимент і поліпшувати виконання. У тому ж білоруському Mango туфлі і черевики з'явилися всього пару років як, хоча в Європі давно були.

Один з останніх акордів - поява на нашому ринку Zara співтовариші, де повно бюджетної взуття, а натуральна шкіра займає чи 10% від усього асортименту.

Один з останніх акордів - поява на нашому ринку Zara співтовариші, де повно бюджетної взуття, а натуральна шкіра займає чи 10% від усього асортименту

Словом, ми опинилися перед обличчям нової реальності, в якій осінні і навіть зимові черевики можна купити чи не за 40 рублів. І багато адже купують!

Частково тут свою роль зіграли апетити fast fashion: мовляв, який сенс купувати добротні черевики на 5-7 років, якщо вони, цілком ймовірно, вийдуть з моди вже через 2-3 роки, а то й раніше?

Почасти справа в тому, що грошей у багатьох модників (особливо молодих) як і раніше негусто, а ось реклами і спокус навколо хоч відбавляй, і хочеться, відчайдушно хочеться купити собі щось модне і не розоритися.

З іншого боку, вистачає поки і скептиків, які гидливо кривляться, проходячи повз Kari (зізнаюся, я іноді кривлюсь теж - хоча сліпони там можна пачками брати, легкі, дешеві, симпатичні).

Kari (Мінськ, вул Kari (Мінськ, вул. Бобруйська, 6), зліва направо зверху вниз: 49 руб., 75 руб., 86 руб., 69 руб.

Так брати чи не брати (для початку хоча б в руки, ха-ха) - ось в чому питання?

Чи варто звертати увагу на недорогі черевики і так чи так уже ідеальна натуральна шкіра з точки зору покупця? Розберемося!

Дізнаємося, які нюанси треба врахувати, коли «штучна» або ганчіркова взуття просто незамінна, а попутно з'ясуємо, де добути наймодніші моделі сезону в Мінську.

Перш за все хотілося б відзначити, що з недорогий взуттям першочергове питання зовсім не в матеріалі верху, а в колодці. При виробництві взуття саме хороші колодки складають більшу частину витрат, і якщо на черевиках або туфлях надто низький цінник, швидше за все, зі зручністю справи йдуть так собі.

Reserved (Мінськ, пр Reserved (Мінськ, пр. Переможців, 9)

Другий аргумент, який зазвичай пред'являють противники штучної шкіри, - її більш ніж дивна поведінка в холоди. У взуття з натуральної шкіри зазвичай набагато тепліше, а в штучної нога може мерзнути - і при цьому ще й потіти! Грибок можна схопити на раз-два.

Все так, проте і з цими мінусами можна боротися. По-перше, основні тепловтрати все одно йдуть через підошву: у вас може бути чобіт з натуральної шкіри, ще й на хутрі, але якщо підошва тонка - нозі все одно буде некомфортно.

І навпаки: товста підошва дозволить заощадити на матеріалі верху. Крім того, щільний вовняний або бавовняний носок і утеплить стопу, і створить бар'єр між нею і матеріалом взуття.

Sister's (Мінськ, пр Sister's (Мінськ, пр. Переможців, 65; пр. Переможців, 9) 39,90 руб.

Pull & Bear (Мінськ, вул Pull & Bear (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 79,99 руб.

І нарешті - в продажу зустрічаються моделі, в яких натуральна шкіра всередині, а штучна зовні. І нозі комфортно, і ціна по кишені не б'є.

Koton (Мінськ, пр Koton (Мінськ, пр. Переможців, 9), Zara (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 109,99 руб.

Штучні матеріали дають більше простору для експериментів з фактурою. Тобто все те ж саме можна зробити і з натуральною шкірою, але це влетить в копієчку - в першу чергу покупцеві.

Він же за «такі гроші» віддасть перевагу купити щось більш традиційне і довгограюче.

Mango (Мінськ, пр Mango (Мінськ, пр. Переможців, 67) 99, 99 руб.

Koton (Мінськ, пр Koton (Мінськ, пр. Переможців, 9)

Те ж стосується і вишивки: її простіше і дешевше зробити на чомусь більш податливому (а зіпсуєш - так не образливо і не так затратно).

Втім, одна з претензій до штучної шкіри - вона нерідко «стояча», нозі незручно, а розносити її, на жаль, майже неможливо, так що тут як пощастить - або ваша модель і нормальна жорсткість матеріалу, або поставте на полицю і забудьте.

Zara (Мінськ, вул Zara (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 89,99 руб.

Stradivarius (Мінськ, вул Stradivarius (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 39,50 руб.

Окремої згадки заслуговують текстильні моделі. Напевно ви помітили велику кількість оксамитових моделей минулої осені, а зараз в наші магазини підтягуються і черевики з еластичних матеріалів, так звані ботильйони-шкарпетки.

А ще зрідка трапляються парчеві і атласні варіанти. Що з ними щось робити?

Bershka (Мінськ, вул Bershka (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 55,99 руб.

Sister's (Мінськ, пр Sister's (Мінськ, пр. Переможців, 65; пр. Переможців, 9) 96,90 руб., Koton (Мінськ, пр. Переможців, 9)

Bershka (Мінськ, вул Bershka (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 76,30 руб.

«Шкарпетки» - це альтернатива звичним туфлям, тому що як черевики вони зігріти нікого не в змозі. Вони, до речі, досить вдало стрункою ногу (звичайно, якщо вона і так не надто повна). Це як раз той самий модна новинка, яка не повинна коштувати багато, тому що через пару сезонів їй доведеться відправитися в небуття.

Буде вона однотонної або зовсім вже кумедною - вирішувати вам. У нас тут варіант досить радикальний.

Zara (Мінськ, вул Zara (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 199 руб.

Парчеві і оксамитові варіанти вже можуть носитися глибокої осені - хоча б тому, що з ними вже можна надіти теплі шкарпетки. І це класна ідея, коли вам належить особливий вихід!

Ну правда: на літо адже у вас є звичайні сандалі і нарядні босоніжки? Ось тут те ж саме.

Правда, волога погода - сніг, дощ - стає стовідсотковим протипоказанням. Хоча зрідка зустрічаються тканини з просоченнями, і невеликий дощик нічого їм не зробить (перевірено на текстильних човниках з натуральною шкірою всередині).

Dorothy Perkins (шукайте в білоруських інтернет-магазинах) 124 руб Dorothy Perkins (шукайте в білоруських інтернет-магазинах) 124 руб.

Lost Ink (шукайте в білоруських інтернет-магазинах) 134 руб Lost Ink (шукайте в білоруських інтернет-магазинах) 134 руб.

Втім, я чую ваш німе запитання: а навіщо ось це все?

Шкарпетки, вишивки, нові фактури?

А нема чого. Ну майже. По-перше, в нашому кліматі непогано все-таки мати як мінімум одну запасну пару на випадок сльоти і танення снігів упереміш з хімією і сіллю: ви ж самі потім будете ридати над своїми італійськими черевиками! А недорогі - не так шкода.

Pull & Bear (Мінськ, вул Pull & Bear (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 109,99 руб.

По-друге, так само, як до «вічної» і базової одязі ми регулярно докуповує щось «смачненьке», щоб образ залишався актуальним і свіжим (та хоча б не набридав нам самим!), Ми можемо разом з взуттям, яку постійно носимо, придбати 1-2 моделі ось такого плану, як ми сьогодні описали. Легкі, різноманітні, яскраві і незвичайні, при цьому - доступні за ціною.

Втім, ніякої цінник і ніякої дизайн не є приводом мучитися в незручному взутті або купувати те, що ви свідомо не станете носити, навіть якщо це тисячу разів модно.

Ось вам моє напуття на наступаючий весняний сезон: слідувати за вітром змін, але вірити собі.

Bershka (Мінськ, вул Bershka (Мінськ, вул. П. Мстиславцем, 11) 62,99 руб.

VELVET: Олена Лосєва

Що ви, який поліуретан, ви з глузду з'їхали?
Частково тут свою роль зіграли апетити fast fashion: мовляв, який сенс купувати добротні черевики на 5-7 років, якщо вони, цілком ймовірно, вийдуть з моди вже через 2-3 роки, а то й раніше?
Так брати чи не брати (для початку хоча б в руки, ха-ха) - ось в чому питання?
Чи варто звертати увагу на недорогі черевики і так чи так уже ідеальна натуральна шкіра з точки зору покупця?
Що з ними щось робити?
Ну правда: на літо адже у вас є звичайні сандалі і нарядні босоніжки?
Втім, я чую ваш німе запитання: а навіщо ось це все?
Шкарпетки, вишивки, нові фактури?

Новости