Купувати довгостроково акції "Газпрому" немає ніякого сенсу


Після непоганого відновлення вітчизняного ринку в період травня-червня, деякі цінні папери знову повернулися до мінімальних позначок цього року. У числі аутсайдерів цього місяця можна назвати звичайні і привілейовані папери "Ощадбанку", що впали на 12,89% і 13,74% відповідно, акції «Газпрому» (-11,38%), "Роснєфті" (-10,54%) і «Новатека» (-12,97%).

При цьому санкції не торкнулися ці документи «Ощадбанку», а торкнулися паперів ВТБ, чиї місячні результати, куди краще, їх просадка склала всього 3,16%.

На противагу їм позитивну динаміку показали такі папери як ГМК «Норільський Нікель» (+ 5,07%), зростаючий ось уже 11 місяців поспіль; акції «Магніту" (+ 3,27%). Але безумовним лідером цього місяця варто назвати акції «Северстали», які подорожчали на 22,93%.

Самі ж індекси ММВБ і РТС за цей місяць втратили у вазі по 6,55% і 10,74% відповідно. Так як місячні графіки закриті свічковими комбінаціями «ведмеже» поглинання, я очікую, що в серпні зниження нашого ринку буде продовжено, однак локальні корекції наверх будуть періодично траплятися.

Якщо не брати до уваги вчорашнє зниження американських майданчиків на 2%, прямої кореляції нашого ринку і західних майданчиків останнім часом не спостерігається, то можливо шанси продовжити відскік у нашого ринку все ще є, принаймні, поки індекс ММВБ торгується вище зони 1355- 1360 пунктів. Найближчими опорами для нього тепер виступають рівні 1400 і 1425-1430 пунктів відповідно.

ГАЗПРОМ

Дивлячись на місячний графік акцій «Газпрому» поки навіть не виникає думки про довгострокові покупках цієї компанії. Гра на підвищення може бути виключно спекулятивної, по крайней мере, до тих пір, поки ціни не досягнуть свого серйозного рівня підтримки, який допускає просідання акцій аж до зони 115-120 рублів.

Зрозуміло, що зараз складно уявити, що може підштовхнути акції до такого зниження, але якщо говорити про денному масштабі куплені вчора «лонги» актуально утримувати поки котирування знаходяться вище рівня 129,36 рублів, який є 61,8% рівнем корекції по Фібоначчі від зростання 114-154,21 рублів.

Догляд паперів за даний рубіж може спровокувати нову хвилю продажів в цих паперів. У разі ж зростання ціни до зони, близької до рівня 137 рублів, «довгі» позиції краще зафіксувати.

ЛУКОЙЛ

Незважаючи на відносну стабільність акцій «Лукойлу» і на помірну просідання за підсумками липня, всього на 1,72%, на їх місячному графіку утворилася розворотне свічкова комбінація «пінцет». І хоча її відносять до другорядних моделям розвороту, я б придивилася до неї трохи краще, бо крім неї впадають в очі дивергенції між рухом ціни і осцилляторами RSI і Stochastic.

Усередині довгострокового висхідного тренда цілком можлива просадка ціни до нижньої межі каналу, яка допускає зниження паперів навіть до зони 1700-1750 рублів. : ///



Новости