Курс долара на міжбанку 14 листопада продовжив втрачати позиції

Олена Лисенко /  UBRОлена Лисенко / UBR.ua

На рахунку бізнесу з запізненням на добу надійшла виручка за понеділок, і всю середу ринок заливали доларом .

Чи не настільки сильно, щоб з великими закупівлями вийшов Нацбанк. Але все ж.

«Сьогоднішнє просідання котирувань викликане збільшенням пропозиції обов'язкових продажів з урахуванням зарахованої вчора валютної виручки за понеділок, який був вихідним днем ​​в США. Воно переважило частково відкладений попит, що активізувався не настільки істотно на снижающемся курсовому тренді . Розворот пари євро / долар в сторону ситуативного зростання продовжує привертати увагу спекулятивної складової ринку, підживлює зростаючими залишками на коррахунках банків », - пояснив ситуацію директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Головними постачальником валюти назвали агросектор. А попит, навіть після його зростання, назвали невеликим.

«Обсяги купівлі валюти на міжбанку несумірні з обсягами в цей же час рік тому. Навіть п'ять і десять років тому. Попит зовсім невеликий. Думаю, з двох причин: з одного боку, через зниження добробуту населення, скоротилися продажі в країні імпортних товарів, а з іншого - різко скоротилися валютні покупки спекулянтів. Після кількох підвищень облікових ставок Нацбанку, а слідом за ним і Мінфіну, охочі заробити на різниці в курсах, знайшли інше застосування своєї гривні. Вкладаються в депозитні сертифікати НБУ та облігації внутрішньої держпозики. Там зараз просто шикарна прибутковість - до 18,5% річних », - прокоментував ситуацію голова правління RwS Bank Владислав Кравець.

На завтра фінансисти дають різні прогнози: одні чекають торгівлю в рамках 27,80-27,85 грн ./$ і допускають корекцію до 27,75-27,78 грн ./$, а інші не виключають корекцію вгору - рух до 27, 85-27,95 грн ./$.

Новости