Курсовик - Інформація та знання як елементи національного багатства країни.

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ
Пошук навчального матеріалу на сайті

Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням «StudentHelp» , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word. Після такого підвищення оригінальності, ваша робота легко пройдете перевірку в системах антиплагіат вуз, antiplagiat.ru, РУКОНТЕКСТ, etxt.ru. Програма «StudentHelp» працює за унікальною технологією так, що на зовнішній вигляд, файл з підвищеною оригінальністю не відрізняється від початкового.


Найменування:


Курсовик Інформація та знання як елементи національного багатства країни

інформація:

Тип роботи: Курсовик. Доданий: 21.5.2013. Рік: 2012. Сторінок: 25. Унікальність по antiplagiat.ru:

Опис (план):

ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ   Пошук навчального матеріалу на сайті   Пропонуємо нашим відвідувачам скористатися безкоштовним програмним забезпеченням   «StudentHelp»   , Яке дозволить вам всього за кілька хвилин, виконати підвищення оригінальності будь-якого файлу в форматі MS Word

зміст
1. Введення
2. Загальна характеристика національного багатства.
3. Статистика національного багатства.
3.1. Національне багатство в системі макроекономічної статистики
3.2. Система показників характеризують національне багатства
4. Національне багатство: зміст і структура
5. Фактори і способи накопичення національного багатства
6. Аналіз структурних компонент національного багатства РФ
6.1. Динаміка розвитку національного багатства
6.2. Сучасний стан національного багатства Росії
7. Висновок
8. Список літератури
1. Введення
Проблема національного багатства сьогодні повинна виноситися владою країни на найвищий рівень. Адже національне багатство не є якоюсь агрегированную величину, з якою держава може пишатися. По-перше, національне багатство підвищує імідж країни. Причому це може принести дивіденди у вигляді, наприклад, іноземних інвестицій. По-друге, при будь-яких форс-мажорних обставин держава за допомогою своїх ресурсів може згладити проблеми.
Однак, багатство країни настільки складно оцінити через різноманітність активів, що стає проблема оцінки національного багатства країни. З одного боку в країні завжди присутній так званий «чорний ринок», безоплатні послуги і т.д. Тому це не може бути оцінений. З іншого боку не всі країни використовує одні й ті ж методи оцінки, тому порівнянність даних може привести до деяких перекосів.
Для того щоб розібратися, що відбувається в економіці, і виявити найбільш важливі результати економічного процесу, необхідно впорядкування інформації як про самих господарюючих суб'єктах, так і про різних операціях, в які вони вступають, про сукупності ресурсів країни, що складають необхідна умова виробництва товарів, надання послуг і забезпечення життя людей, а також про активи та пасиви. Це впорядкування здійснюється в СНР за допомогою особливих правил і процедур. Метою такого впорядкування є виявлення загальної картини стану і розвитку економіки на макрорівні, встановлення взаємозв'язків між найбільш важливими макроекономічними змінними. Інформація, отримана на основі такого упорядкування, необхідна органам державного управління для прийняття рішень з питань макроекономічної політики. Актуальність даної курсової роботи пов'язана з тим, що національне багатство недостатньо розвинена і потребує подальшого вдосконалення.
Проблема національного багатства найбільш актуальна в наші дні. Неправильне і безрозсудне використання багатств нації значно впливають на економічний добробут всієї країни. І лише докладне вивчення даного поняття допоможе в майбутньому запобігти багато помилок і, більш того, вивести економіку Росії на новий рівень.
Найбільш розвиненою може вважатися країна, де найкращим чином використовуються як природні, так і накопичені працею попередніх поколінь матеріальні і духовні ресурси. Найважливішою складовою частиною економічного потенціалу країни є національне багатство. Національне багатство - це сукупність матеріальних ресурсів, накопичених продуктів минулої праці і врахованих і залучених в економічний оборот природних багатств, якими суспільство має в своєму розпорядженні на певний момент часу. Статистика національного багатства вирішує завдання, пов'язані з розробкою системи показників і обгрунтуванням методології їх обчислення, як для всього багатства, так і для окремих його елементів, а також завдання практичної організації статистичного спостереження та обробки отриманої інформації на різних рівнях відповідно до прийнятої системи показників і методологією їх обчислення. Система показників статистики національного багатства, яка використовується в аналізі, включає в себе наступні основні характеристики:
1) наявності (обсягу) і структури багатства;
2) відтворення найважливіших його частин;
3) динаміки всього багатства і його складових елементів;
4) розміщення багатства на території країни;
5) охорони природних ресурсів та їх заповнення.
2. Загальна характеристика національного багатства
Національне багатство характеризує суму чистого капіталу всіх суб'єктів господарювання країни. Воно дорівнює сумі всіх активів країни (нефінансових і зарубіжних фінансових) за вирахуванням фінансових зобов'язань. Фінансові вимоги резидентів один до одного всередині країни взаємно погашаються. Таким чином, національне багатство поряд з нефінансовими активами включає фінансові вимоги до інших країн за вирахуванням фінансових зобов'язань перед «іншим світом».
Національне багатство обчислюється на певний момент часу. Обсяг національного багатства визначається, як правило, в поточних цінах. Обсяг національного багатства в поточних цінах відображає вартість його елементів в цінах придбання відповідних періодів. Нова концепція національного багатства СНР вимагає нової інформації про процес накопичення. Вона заснована на положеннях теорії факторів виробництва і економічного зростання. Концепція покликана відобразити результати накопичення в країні як матеріальних, так і нематеріальних активів у юридичних і фізичних осіб за основними секторами економіки в складі їх власного капіталу. У зв'язку з цим потрібна розробка нових класифікацій елементів національного багатства, нових методів розрахунку показників.
Статистика національного багатства покликана вирішувати такі завдання:
? чітке визначення економічного змісту національного багатства, компонентів, що входять до його складу і їх кордонів;
? підготовка відповідних класифікацій за різними ознаками (формами власності, натурально-речовому складу, галузях і секторах економіки та ін.);
? вироблення єдиних методологічних принципів оцінки конкретних елементів багатства: землі, природних ресурсів, нематеріальних активів і т.д .;
? розробка необхідної інформаційної бази для відображення обсягу, структури і динаміки національного багатства і його окремих елементів;
? розробка та затвердження статистичного інструментарію для спостереження за елементами національного багатства;
? взаимоувязка розраховуються показників національного багатства з іншими узагальнюючими показниками (валовим внутрішнім продуктом, національним доходом, національним заощадженням і накопиченням і т.д.);
? розробка методології розрахунку похідних показників для економіко-статистичного аналізу ролі елементів національного багатства в розвитку економіки країни.
У СНС враховуються тільки ті активи, які використовують в економічній діяльності та (або) є об'єктом прав власності. Не враховуються в національному багатстві СНС екологічні активи (море, повітря), «людський капітал» (інтелектуальні активи: знання, здібності, досвід), надбання культури, які не використовуються в економічній діяльності природні ресурси та інші.
Економічні активи - це об'єкти, для яких характерні такі ознаки:
1) одиниці індивідуально або колективно здійснюють право власності;
2) власники таких об'єктів отримують економічну вигоду в результаті володіння ними або їх використання протягом певного часу.
3 Статистика національного багатства.
3.1 Національне багатство в системі макроекономічної статистики
У макроекономічній статистиці категорія «національне багатство» (НБ) використовується для про ........
8. Список літератури
Книги одного учасника
1. Максимова В.Ф. Мікроекономіка. Розподіл доходу. М .: ИНФРА. 2001.
2. Єлісєєва І. Соціальна статистика М .: Фінанси і статистика, 2001..
3. Головачов А.С. Макроекономіка. Курс лекцій. - Мн .: АУП, 2002.
4. Гордоном М.Ю. «Удосконалення статистики національного багатства Російської Федерації» Питання статистики. М. 2000р.
5. Курс соціально-економічної статистики. Підручник для вузів. / Под ред. Назарова М.Г. - М .: Финстатинформ, 2002.
6. Особливості відтворення національного багатства на початку XXI століття / під ред. Нестерова Л.І. - М.: ИНФРА-М, 2006. - 214 с.
Книги двох або трьох авторів
1. Макроекономіка. Теорія і російська практика: Учеб. для студентів, які навчаються за екон. спеціальностями / А. Г. Грязнова, Н.Н.Думная, А.Ю.Юданов і ін .. - М .: КноРус, 2004.
2. Національне багатство в умовах формування ринкових відносин / відп. ред. В.К. Фальцман, Е.М. Бухвальд. - М., 1994.кс Дж. Д., Ларрі Ф.Б. Макроекономіка. Глобальний підхід. - М., 1997..
Електронний ресурс у вигляді web-сторінки
1.
2.
3.
4. ==
5.


* Примітка. Унікальність роботи вказана на дату публікації, поточне значення може відрізнятися від зазначеного.

Новости