Квартирні аферисти в Києві помітно активізувалися

У Києві зросла кількість випадків шахрайства при оренді житла У Києві зросла кількість випадків шахрайства при оренді житла.

У літню пору хтось збирає валізи і їде на моря-океани відпочивати, а хтось - наприклад, студенти - займаються пошуком житла на навчальний рік. Саме влітку в столиці України раптом підняли голови квартирні шахраї: кількість афер, пов'язаних з нерухомістю зросла майже в два рази, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua.

Влітку 2013 року в Києві різко зросла кількість випадків шахрайства при оренді житла, повідомляє портал «Dom.ria.ua». У порівнянні з літом минулого року, число заяв про шахрайство при оренді нерухомості збільшилася майже вдвічі. За офіційною інформацією МВС, тільки в Києві за станом на 30 липня було зареєстровано 23 злочини, скоєних під приводом здачі житла в оренду. Найбільше таких випадків зафіксовано в Шевченківському районі. Причому ця цифра не показує всій ситуації, адже у багатьох випадках люди не звертаються в міліцію.

При цьому шахраї використовують уже давно всім відому схему. В оголошенні вони вказують занижену на 20-30% нижче ринкової ціну оренди квартири. При показі житла підставні власники розповідають про те, що у них термінове відрядження за кордон або ж про хворих родичів. Далі з орендаря береться передоплата на 3-4 місяці і навіть підписується договір.

Після «власники» просять в'їхати нових орендарів через тиждень-два, щоб вони змогли закінчити всі справи по квартирі. А по закінченні цього часу на порозі квартири виявляються близько десятка таких людей.

В кінці серпня - початку вересня кількість таких випадків з шахрайством може збільшитися, так як це пік попиту на житлову оренду.

Як уже повідомляв Inpress.ua, столицю України потрясла нова небачена досі за своїми масштабами і задумом афера: за «подарункову» ціну здавалися в оренду прекрасні квартири, але після оплати оренди в одну і ту ж квартиру з'їжджалися всі, хто на неї претендував.

Іноді, орендуючи житло, можна навіть поплатитися життям. На півдні Москви було скоєно потрійне жорстоке вбивство. Як розповіли в поліції, житель Південного округу Москви здавав своє житло трьом квартирантам. Так як мешканці довго відмовлялися платити за оренду, він вирішив несподівано відвідати їх і поговорити, так би мовити, по-чоловічому. Однак розмова не задався. Господар квартири металевим прутом вбив знімали кімнату трьох чоловіків, розчленував їх тіла, упакував в пакети і за допомогою знайомого намагався приховати сліди злочину.

Підписуйтесь на Ukrnews24.net в Telegram , Щоб бути в курсі найцікавіших подій.

Останні новини

Новости